Μετά την αποβολή Χαμπιαούρη στην… τάξη για εξετάσεις ο Προδρόμου

Η πρώτη για τον νέο Υπουργό Παιδείας, τον βρίσκει αντιμέτωπο με ένα βουνό από προβλήματα. Ο Πρόδρομος Προδρόμου, καλείται να χειριστεί μια σειρά καυτών ζητημάτων, με πρώτο αυτό των εξετάσεων τετραμήνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεν κάνει πίσω η Κυβέρνηση για τα τετράμηνα-«Θα εφαρμοστεί κανονικά η νομοθεσία»

Μπορεί το άνοιγμά του και η προσπάθειά του να ρίξει τους τόνους, να έπεισε, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, τους εκπαιδευτικούς, ωστόσο, οι μαθητές είναι ανένδοτοι.

«Εμείς να ευχηθούμε καλή συνέχεια στον κ. Χαμπιαούρη. Δεν υπάρχει τίποτα προσωπικό μαζί του. Αντιλαμβανόμαστε ότι ασκούσε τις πολιτικές της κυβέρνησης. Οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες. Δεν σημαίνει ότι επειδή άλλαξε ο Υπουργός, θα αλλάξουμε θέσεις. Αναμένουμε να καθοριστεί συνάντηση με τον κ. Προδρόμου για να καταθέσουμε τις απόψεις μας. Εμείς ζητούμε την πλήρη κατάργηση των εξετάσεων τετραμήνων. Αν συνεχίσουν να μην μας ακούν θα προχωρήσουμε με πιο δυναμικά μέτρα», προειδοποίησε μιλώντας στον REPORTER ο πρόεδρος της ΠΣΕΜ, Γιάννης Λαπήθιος.

Οι μαθητές ενοχλήθηκαν και από τη δήλωση Προδρόμου, που άφησε να εννοηθεί πως πίσω από τους οργανωμένους κρύβονται κόμματά καθώς και από την τοποθέτησή του πως «την ευθύνη και αρμοδιότητα της εκπαιδευτικής πολιτικής, στη βάση του προγράμματος που εγκρίθηκε από τους πολίτες, την έχει ο Πρόεδρος και η Κυβέρνησή του».

Ο Γιάννης Λαπήθιος απέρριψε τα περί παρακίνησης από κόμματα. «Στη ΠΣΕΜ δεν έχουν θέση τα κόμματα. Αυτό φαίνεται από τις Επαρχιακές Συνδιασκέψεις, τα δημοψηφίσματα και τις κινητοποιήσεις.

Το πιο ισχυρό μας χαρτί, είναι τα αποτελέσματα, του 21ου Συνεδρίου στο οποίο συμμετείχαν μαθητικά συμβούλια από το Παραλίμνι μέχρι την Πόλη Χρυσοχούς. Πρέπει να καταλάβουν ότι η νομοθεσία πρέπει να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της κοινωνίας και των μαθητών. Από τη στιγμή που δεν το πράττει, θα μας βρίσκει απέναντί της. Τον περασμένο Ιούλιο, το ίδιο Υπουργείο που έλεγε ότι δεν μπορεί να αλλάξει η νομοθεσία, την πήρε στη Βουλή για τροποποίηση».
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεν μπήκαν για μάθημα οι μαθητές, συνεχίζουν τον αγώνα τους κατά των τετραμήνων

 «Ήταν ένα χάος με τον Χαμπιαούρη»
Από την πλευρά τους οι εκπαιδευτικές οργανώσεις εμφανίζονται έτοιμες να ρίξουν τους τόνους και να συνεργαστούν με το νέο υπουργό Παιδείας. Όπως δηλώνουν τους έπεισαν οι πρώτες δηλώσεις του Πρόδρομου Προδρόμου. Δεν θα ήταν υπερβολή, όμως, να έλεγε κάποιος πως πιο πολύ χάρηκαν που έφυγε ο Χαμπιαούρης, παρά από το πρόσωπο που διορίστηκε ως νέος υπουργός.  

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού, μιλώντας στον REPORTER χαρακτήρισε την θητεία του Κώστα Χαμπιαούρη στο Υπουργείο Παιδείας ως τη μελανότερη σελίδα στην ιστορία της εκπαίδευσης.

«Εκφράζουμε το σεβασμό και την εκτίμησή μας, προς το πρόσωπο του νέου υπουργού Παιδείας, Πρόδρομου Προδρόμου και ευελπιστούμε να έχουμε μαζί του, μια αγαστή και ειλικρινή συνεργασία. Το πρώτο μέλημα του νέου Υπουργού, πρέπει να είναι να κτίσει ξανά γέφυρες. Για ν’ αναδειχθεί ένας Υπουργός πρέπει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των υφιστάμενών του, που είναι οι εκπαιδευτικοί. Είμαστε έτοιμοι να συναντήσουμε τον κ. Προδρόμου, έτσι ώστε η μελανότερη σελίδα στην ιστορία της εκπαίδευσης να αποτελέσει παρελθόν. Μαζί θα κάνουμε τις αλλαγές που χρειάζονται, για το καλό της εκπαίδευσης και των παιδιών. Η περίοδος Χαμπιαούρη, ήταν χαώδης και μας πήρε πολύ πίσω. Ήταν πολύ δύσκολη περίοδος», ανέφερε ο κ. Φυλακτού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα... είπε και έφυγε πικραμένη η Βασιλική, επουλώθηκε η πληγή του Χαμπιαούρη

Πιο ήπιος, αλλά το ίδιο ικανοποιημένος εμφανίστηκε και ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας. «Βιώσαμε μια πολύ δύσκολη περίοδο τους τελευταίους μήνες, επί Υπουργίας Κώστα Χαμπιαούρη».

Αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στον νέο υπουργό, Πρόδρομο Προδρόμου ο κ. Χατζησάββας σημείωσε πως η ΟΕΛΜΕΚ «προσδοκεί σε μια αγαστή και εποικοδομητική συνεργασία, μαζί του με στόχο την επίλυση εκπαιδευτικών ζητημάτων που εκκρεμούν, που θα αναβαθμίσουν το δημόσιο σχολείο. Αναμένουμε να οριστεί ημερομηνία συνάντησης μαζί του, για να ακούσουμε τις απόψεις του, επί διαφόρων ζητημάτων και να εκθέσουμε και εμείς, τις δικές μας θέσεις».
 

Τα «καυτά» ζητήματα
Είναι φανερό ότι οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, θα δώσουν πίστωση χρόνου στον Πρόδρομο Προδρόμου που θα έρθει αντιμέτωπος και με άλλα προβλήματα πέραν των εξετάσεων τετραμήνων.
Τα καυτά ζητήματα στα οποία θα κληθεί να δώσει λύση είναι

  • Η αξιολόγηση των μεταρρυθμίσεων που έγιναν και αφορουν:
         (α) τα νέα αναλυτικά προγράμματα
         (β) το ωρολόγιο πρόγραμμα
         (γ) τη νέα δομή του Λυκείου
  • Το αίτημα για τάξεις υποδοχής αλλόγλωσσων μαθητών
  • Το αίτημα για επίσπευση των διαδικασιών για την ενιαία εκπαίδευση
  • Το αίτημα για αύξηση εκπαιδευτικών ψυχολόγων
  • Στελέχωση σχολείων με Συμβούλους Επαγγελματικής Αγωγής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα