Σε επίτιμο διδάκτορα αναγορεύεται ο δικαστής του ΕΔΑΔ Γεώργιος Σεργίδης

Σε επίτιμο διδάκτορα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας αναγορεύεται ο δικαστής του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) Δρ. Γεώργιος Σεργίδης.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου, ο κ. Σεργίδης, συνεχιστής της μακράς παράδοσης οικουμενισμού που χαρακτηρίζει την κυπριακή νομομάθεια, εξελέγη δικαστής του κορυφαίου δικαιοδοτικού οργάνου διασφάλισης των θεμελιωδών ελευθεριών στην Ευρώπη, τον Ιανουάριο του έτους 2016.
 
Προηγουμένως, όπως αναφέρεται, και συγκεκριμένα από τον Ιανουάριο του έτους 1999 και έως την εκλογή του στις τάξεις του ΕΔΑΔ, υπηρέτησε ευδοκίμως την εγχώρια νομική πράξη ως Πρόεδρος του Οικογενειακού Δικαστηρίου.
 
Σημειώνεται ότι ο κ. Σεργίδης, χαρακτηριζόμενος από εμβρίθεια γνώσης και βαθύνοια πνεύματος, αφού ολοκλήρωσε τις νομικές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο των Αθηνών, διακρίθηκε στο πεδίο της νομικής επιστήμης, αποκτώντας, μάλιστα, τέσσερις διδακτορικούς τίτλους από το Πανεπιστήμιο Exeter, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
 
Η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, αναφέρει η ανακοίνωση, αναγνωρίζοντας την προσφορά του τιμώμενου στην προαγωγή της νομικής επιστήμης και την προάσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων, προβαίνει την 5η Δεκεμβρίου 2019, ημέρα Πέμπτη και ώρα 18.30, στην αναγόρευση του σε επίτιμο διδάκτορα, στο πλαίσιο ειδικής τελετής που θα λάβει χώρα στο CINE Studio του Πανεπιστημίου. Της εκδήλωσης προΐσταται ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγητής Φίλιππος Πουγιούτας.
 
Μετά την ανάγνωση του σχετικού ψηφίσματος της Συγκλήτου από την αναπληρώτρια Κοσμήτορα της Σχολής, Δρα Χριστίνα Ιωάννου, στο έργο του τιμωμένου θα αναφερθεί ο Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής, Καθηγητής Αχιλλεύς Κ. Αιμιλιανίδης. Ακολούθως, θα λάβει χώρα η επίδοση του τίτλου και η περιένδυση του Δρα Σεργίδη με την τήβεννο του Πανεπιστημίου.
 
Η τελετή, η οποία είναι ανοικτή στο κοινό, θα ολοκληρωθεί με αντιφώνηση του τιμωμένου υπό τον τίτλο «Η ΕΣΔΑ ως “ζωντανό εργαλείο” υπό το φως της αρχής της αποτελεσματικότητας».
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Ένα βήμα πριν την ήττα η Ουκρανία-Η δυσοίωνη πρόβλεψη και το κρίσιμο πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ
BINTEO: Συνελήφθη ο άντρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Άντρας απειλεί να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Ανάλυση BBC: Δώρο για τα γενέθλια του Χαμενεΐ η επίθεση, τώρα ο Νετανιάχου περιμένει
Καμία αναφορά στις επιθέσεις του Ισραήλ από τον πρόεδρο του Ιράν
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Ισραήλ στο Ιράν: Επιλέξαμε να μη χτυπήσουμε πυρηνικές εγκαταστάσεις, θα μπορούσε να είναι χειρότερα
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους