Σάββατο 26 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ερχιουρμάν: Τα μεγαλύτερα έσοδα για την οικονομία είναι από την αύξηση των διελεύσεων

  03/12/2019 12:28
Ερχιουρμάν: Τα μεγαλύτερα έσοδα για την οικονομία είναι από την αύξηση των διελεύσεων

Ερχιουρμάν: Τα μεγαλύτερα έσοδα για την οικονομία είναι από την αύξηση των διελεύσεων

  03/12/2019 12:28
Οι αλλαγές και τυχόν συνέπειες από την τροποποίηση  του Κώδικα για την εφαρμογή του Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Πράσινη Γραμμή, κατόπιν σχετικής απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου στις 27 Οκτωβρίου, συζητήθηκαν χθες στην «βουλή» με αντιπαράθεση μεταξύ του «πρωθυπουργού» Ερσίν Τατάρ και του προέδρου του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν.
 
Όπως αναφέρεται στον τ/κ Τύπο, ο κ. Ερχιουρμάν μίλησε στην ολομέλεια της «βουλής» με θέμα «Νέο κίνδυνοι ενώπιόν μας στην οικονομία» ζητώντας από την «κυβέρνηση» απαντήσεις για δύο θέματα: τί κάνει για την αύξηση και πάλι των τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων μετά και την αναστολή των πτήσεων της τουρκικής Άτλας, αλλά και για τις αλλαγές στους ελέγχους στα οδοφράγματα, μετά τον κανονισμό – όπως είπε – που ετοιμάζεται από την ε/κ πλευρά, κατόπιν της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου.
 
Ο κ. Ερχιουρμάν σημείωσε ότι τα μεγαλύτερα έσοδα για την οικονομία το τελευταίο διάστημα είναι από την αύξηση των διελεύσεων και αυτός ο κανονισμός, όπως είπε, που ετοιμάζει η ε/κ – κατά την έκφρασή του – κυβέρνηση, θα οδηγήσει και σε δηλητηριασμό των σχέσεων των δύο κοινοτήτων και σε μείωση των διελεύσεων.
 
Ανέφερε επίσης ότι πρέπει να υπάρξουν διαβουλεύσεις με τα ΗΕ και οι κινήσεις θα πρέπει να γίνουν γρήγορα, χωρίς καθυστέρηση, ρωτώντας την «κυβέρνηση» τί κάνει γι’ αυτά τα θέματα.
 
Σύμφωνα πάντα με τον τ/κ Τύπο, λαμβάνοντας τον λόγο ο «πρωθυπουργός», Ερσίν Τατάρ είπε ότι προβαίνουν σε κάποιες κινήσεις  για τις οποίες εξέφρασε βεβαιότητα ότι θα έχουν αποτέλεσμα, κάνοντας λόγο για παιχνίδια των Ε/κ στα οποία οι Τ/κ δεν θα συμμετάσχουν. Η ε/κ διοίκηση, όπως αποκάλεσε ο κ. Τατάρ την κυβέρνηση της Δημοκρατίας, παρά τον κανονισμό για την Πράσινη Γραμμή προσπαθεί να προκαλέσει ζημιά στις διελεύσεις, προσθέτοντας ότι «το μεγαλύτερο πρόβλημα για μια συμφωνία (στο Κυπριακό) είναι ότι οι Ε/κ ακόμα δεν μπορούν να δουν τις πραγματικότητες».
 
Ο κ. Τατάρ πρόσθεσε ότι δεν πιστεύει πως θα υπάρξουν δυσκολίες από τις αλλαγές λόγω της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, θα συνομιλήσουν – είπε – για το θέμα με τα ΗΕ, τα οποία έχουν διασυνδέσεις με όλη τη διεθνή κοινότητα, ενώ έκανε λόγο σε κάποιους που «βλέπουν» απευθείας πτήσεις. Και για την μη πραγματοποίηση απευθείας εμπορίου, πρόσθεσε, αιτία είναι το βέτο – κατά την έκφρασή του – των Ε/κ.
 
Μιλώντας για το ίδιο θέμα ο «υπεξ», Κουντρέτ Οζερσάι μίλησε για δυσκολίες από την απόφαση των Ε/κ στον κανονισμό της Πράσινης Γραμμής και πως έχουν προβεί ήδη σε επαφές για το θέμα τόσο με αρμοδίους της ΕΕ, όσο και με των ΗΕ. Τα μέτρα που λήφθηκαν μέχρι στιγμής, πρόσθεσε, από τους Ε/κ αφορούν τις διελεύσεις παράνομων μεταναστών, επαναλαμβάνοντας αυτό που είπε και προχθές ότι εάν πρόθεση των Ε/κ είναι η αντιμετώπιση των αυξημένων ροών μεταναστών, τότε είναι έτοιμος για συνεργασία με την ε/κ πλευρά.
 
Για το θέμα των αεροπορικών εισιτηρίων και των πτήσεων, ο «υπουργός τουρισμού»,Ουνάλ Ουστέλ είπε ότι έχουν γίνει επαφές με την τουρκική εταιρεία Ονούρ Εαρ για να καλύψει το κενό των δρομολογίων και την μεταφορά όσων είχαν κλείσει εισιτήρια με την Άτλας. Ο «υπουργός μεταφορών», Τολγκά Ατακάν ανέφερε δε ότι έχουν συναντηθεί με τρεις άλλες εταιρείες και μία εξ αυτών ανταποκρίθηκε θετικά  για προσωρινή κάλυψη των θέσεων που είχαν αγοραστεί από πελάτες της Ατλας. Η ρύθμιση, είπε, είναι προσωρινή.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας