Τετάρτη 1 Απρ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ευφυής γεωργία και νέες τεχνολογίες

  03/12/2019 06:46
Ευφυής γεωργία και νέες τεχνολογίες

Ευφυής γεωργία και νέες τεχνολογίες

  03/12/2019 06:46
Όλα έτοιμα για το «3ο Παγκύπριο Συνέδριο Γεωργίας», που παρουσιάζει η Ελληνική Τράπεζα, και το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 στο Κτήμα Κουσιουμή, στη Λευκωσία. Το «Παγκύπριο Συνέδριο Γεωργίας», που πραγματοποιείται για 3η χρονιά, αποτελεί συνάντηση αφιερωμένη στο χώρο της γεωργίας και τους εκπροσώπους του, θέτοντας στο μικροσκόπιο όλες τις εξελίξεις, τις προοπτικές και τις πολιτικές που ισχύουν σε Κύπρο και εξωτερικό. Στόχος του Συνεδρίου, η περαιτέρω ενδυνάμωση της κυπριακής γεωργίας.
 
Οι νέες τεχνολογίες διεισδύουν ραγδαία στον αγρο-διατροφικό τομέα, δημιουργώντας σημαντικές ευκαιρίες καθώς ανατρέπονται τα παραδοσιακά παραγωγικά μοντέλα. Το πιο πάνω θέμα θα αναλύσει, ανάμεσα σε άλλα ο κ. Νικόλαος Μυλωνάς, Υποψήφιος Διδάκτωρ, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. H παρουσίαση του κ. Μυλωνά, θα εστιάσει στο πως τα σύγχρονα μέσα και ειδικά η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορούν να δώσουν απαντήσεις σε διάφορες προκλήσεις του αγροτικού τομέα και μιλά για το αντικείμενο της έρευνας του. Συγχρόνως, η παρουσίαση θα επικεντρωθεί στο ολλανδικό «θαύμα» του πρωτογενούς τομέα με εφαρμογές όπως την χρήση δορυφόρων για την αύξηση της απόδοσης στις καλλιέργειες.
 
Το Συνέδριο απευθύνεται προς όλους όσοι εμπλέκονται στον γεωργικό τομέα και προς επαγγελματίες από συναφείς κλάδους, όπως: Γεωργοί, αγρότες, βιοκαλλιεργητές, γεωπόνοι, τεχνολόγοι τροφίμων, επιχειρηματικά στελέχη αγροτικού τομέα (τομείς παραγωγής, μεταποίησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων, εφοδιασμού και υπηρεσιών), φορείς των αγροτικών οργανώσεων, καθώς και οι εκπρόσωποι από κρατικούς και ημικρατικούς φορείς.
 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη θεματολογία του Συνεδρίου, κάντε κλικ εδώ.
 
Η είσοδος είναι ελεύθερη, με απαραίτητη τη δήλωση συμμετοχής, εδώ.
 
Πληροφορίες
Οργανωτές: ΙΜΗ & Μάθε για την ΚΑΠ (Εκστρατεία Ενημέρωσης για την κοινή αγροτική πολιτική στην Κύπρο)
Κύριος Χορηγός: Ελληνική Τράπεζα
Ακαδημαϊκός Συνεργάτης: Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus
Υποστηρικτές: Embassy of the Kingdom of the Netherlands, Zebranico Consulting Ltd
Στηρίζουν: Ένωση Κυπρίων Αγροτών, Ευρωαγροτικός Σύνδεσμος Κύπρου, Παναγροτικός Σύνδεσμος Κύπρου, Παναγροτική Ένωση Κύπρου, Νέα Αγροτική Κίνηση και Φιλαγροτική Συμβουλευτική
Υπό την Αιγίδα: Του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Καδή
Χορηγοί Επικοινωνίας: IN Business και REPORTER
 
Για περισσότερες πληροφορίες & εγγραφές: ΙΜΗ
τηλέφωνο: 22505555,
ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com
ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας