Κυριακή 19 Ιαν, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Αποκαλυπτήρια του μνημείου του ήρωα Χρίστου Κυρατζή στην Έγκωμη

  02/12/2019 18:39
Αποκαλυπτήρια του μνημείου του ήρωα Χρίστου Κυρατζή στην Έγκωμη

Αποκαλυπτήρια του μνημείου του ήρωα Χρίστου Κυρατζή στην Έγκωμη

  02/12/2019 18:39
Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου του ήρωα της τουρκικής εισβολής Χρίστου Κυρατζή τελέστηκαν από τον Δήμαρχο Έγκωμης Ζαχαρία Κυριάκου και τον Μητροπολίτη Κυρηνείας Χρυσόστομο, σε σεμνή και συγκινητική εκδήλωση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Έγκωμης,  το μνημείο ανεγέρθηκε στον συμβολικό χώρο του πάρκου ηρώων στην Έγκωμη που βρίσκεται κοντά στην τελευταία κατοικία του ήρωα καταδρομέα, τον Τύμβο Μακεδονίτισσας.
 
Η εκδήλωση άρχισε με επιμνημόσυνη δέηση από τον Μητροπολίτη Κερύνειας. Ακολούθησε άφιξη φλόγας από τον ιερό χώρο του Τύμβου Μακεδονίτισσας όπου βρίσκονται θαμμένα τα οστά του ήρωα. Τη φλόγα μετέφεραν δρομείς του σωματείου δρομέων «Περικλής Δημητρίου».

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Έγκωμης Ζαχαρίας Κυριάκου, ο Κοινοτάρχης Αγίου Αμβροσίου Κερύνειας Σάββας Ξιούρης, ο Γιώργος  Εμμανουήλ εκπροσωπώντας τους συμπολεμιστές του ήρωα της 33ης Μοίρας Καταδρομών καθώς και η αδελφή του ήρωα Αγγέλα Νικολάου.
 Ένα ποίημα βγαλμένο μέσα από την καρδιά του συμπολεμιστή του ήρωα Σάββα Σωτηρίου, απήγγειλε η αδελφή του ήρωα Γεωργία Κυρατζή Δουκανάρη.

 Όσοι γνώρισαν τον Χρίστο Κυρατζή εξήραν το ήθος, την ευγένεια, την αυτοθυσία και το αίσθημα χρέους, που τον οδήγησαν εκείνες τις τραγικές στιγμές να πολεμήσει στον Άγιο Ιλαρίωνα αλλά και στον Άγιο Γεώργιο Κερύνειας.

Αναφέρθηκαν ακόμη στο δράμα της οικογένειάς του για όσο διάστημα η τύχη του αγνοοείτο μέχρι την ανεύρεση των οστών του πριν τρία χρόνια κατά τις εργασίες διάνοιξης δρόμου στα κατεχόμενα.
 
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Έγκωμης Ζαχαρίας Κυριάκου και ο Μητροπολίτης Κυρηνείας Χρυσόστομος αποκάλυψαν την προτομή, ενώ αξιωματικοί της Εθνικής Φρουράς παρέδωσαν τις σημαίες που κάλυπταν το μνημείο στον αδελφό του ήρωα Ανδρέα Κυρατζή.
 
Η εκδήλωση έκλεισε με κατάθεση στεφάνων από κόμματα, οργανώσεις και σωματεία και τον Εθνικό Ύμνο, καταλήγει η ανακοίνωση.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας