Τραβάνε το σχοινί οι μαθητές και στέλνουν μήνυμα σε Χαμπιαούρη με την απεργία

Κρίση χωρίς τέλος στην παιδεία, με φόντο τις εξετάσεις τετραμήνων. Οι μαθητές τραβάνε περισσότερο το σχοινί εξαγγέλλοντας τετράωρη αποχή από τα μαθήματα τους, την ερχόμενη Πέμπτη, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στον Κώστα Χαμπιαούρη.
 
Η αποχή αυτή είναι μόνο η αρχή για τα απεργιακά μέτρα, δηλώνει στον REPORTER ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών, Γιάννης Λαπήθιος, σημειώνοντας πως οι μαθητές προέβλεψαν τα προβλήματα που θα δημιουργήσουν οι εξετάσεις τετραμήνων.
 
«Εμείς από την αρχή εξαγγείλαμε δυναμικά μέτρα και δεν θα σταματήσουμε αν δεν εισακουστούμε. Δεν θα γίνουμε πειραματόζωα για να εφαρμοστεί ένα σύστημα αξιολόγησης που είναι καταδικασμένο να αποτύχει και του οποίου τα αρνητικά αποτελέσματα άρχισαν εδώ και βδομάδες να φαίνονται. Το προβλέψαμε πως οι εξετάσεις τετραμήνων θα προκαλούσαν τόσα προβλήματα και όλα εις βάρος του μαθητή και με αυτό τον τρόπο στέλνουμε ένα μήνυμα στο Υπουργείο Παιδείας πως από τη στιγμή που δεν εξυπηρετούνται τα συμφέροντα των μαθητών και της κοινωνίας, τότε θα συνεχίσουμε έτσι», σημείωσε ο πρόεδρος της ΠΣΕΜ.
 
 
Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του Υπουργείου Παιδείας για άκαιρη απόφαση των μαθητών για αποχή, καθώς επίσης και την απόφαση της ΟΕΛΜΕΚ για εφαρμογή των εξετάσεων, ο εκπρόσωπος των μαθητών ανέφερε πως σέβονται τις απόψεις και των καθηγητών και του Υπουργείου Παιδείας.

«Από τη στιγμή, όμως, που φαίνεται ότι έχουμε δίκαιο, εμείς προχωράμε κανονικά με την αποχή μας. Σεβόμαστε την άποψη της συντεχνίας των καθηγητών, ενώ γνωρίζουμε πως υπάρχει μια μερίδα καθηγητών που βρίσκεται στο πλευρό μας και συμμερίζεται τις απόψεις μας. Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι πως ως ΠΣΕΜ είμαστε ξεχωριστή οργάνωση από τους καθηγητές και δεν μας επηρεάζει η άποψη της ΟΕΛΜΕΚ, ωστόσο θα συνεχίσουμε να ζητάμε τη συμπαράσταση των καθηγητών μας, αφού είναι κοινό το μέτωπο εναντίον των εξετάσεων».

Ο Γιάννης Λαπήθιος ανέφερε πως η αποχή θα ξεκινήσει από την τρίτη περίοδο κα θα διαρκέσει μέχρι την έκτη.
 
«Έχουμε φτάσει στο +5 και όχι στο παρά πέντε. Το έχουμε περάσει προ πολλού. Εμείς σαν μαθητές νιώθουμε πως δεν εισακουγόμαστε και η αποχή από τα μαθήματα είναι ο μόνος τρόπος να ακουστεί η άποψή μας», κατέληξε ο πρόεδρος της ΠΣΕΜ.

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα και διακοπές ρεύματος σε Λευκωσία και Λεμεσό
Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας προς το κοινό λόγω της κακοκαιρίας
Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση-Η πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Τετάρτη
Ζωντανεύουν τα ορεινά χωριά-Αναβιώνουν τα πασχαλινά ήθη και έθιμα μέσα από εκδηλώσεις
Ένας στους πέντε ηλικιωμένους περνά μόνος τις γιορτές-Στο τραπέζι η υπηρεσία εθελοντή στις γειτονιές
«Το πρώτο Πάσχα στον καταυλισμό»-Πώς γιόρτασε η Κύπρος την Ανάσταση το 1975
Συστάσεις της Πολιτικής Άμυνας για αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων
Έγινε η κλήρωση του Τζόκερ για το 1.100.000 ευρώ-Οι αριθμοί που κληρώθηκαν
Έφθασε στην Κύπρο το Άγιο Φώς-Τελετή υποδοχής στο αεροδρόμιο Λάρνακας (pics)
Πάσχα με καταιγίδες και χαλάζι-Κίτρινη προειδοποίηση από την Μετεωρολογική Υπηρεσία