ΒΙΝΤΕΟ: Χρόνια πολλά σε ένα θαύμα ζωής-«Νιώθω τυχερός»

Το πιο καλό παράδειγμα για την κοινωνία, σε μια εποχή όπου ελλείπουν τα υγιή πρότυπα, αποτελεί ο γνωστός συνθέτης Στέλιος Πισής. Η ιστορία του γνωστή. Πάσχει από μυϊκή δυστροφία, μια εξελικτική ασθένεια που τον καθήλωσε, τα τελευταία χρόνια.  Ωστόσο, δεν τα έβαλε κάτω, συνέχισε να συνθέτει και μάλιστα θεωρεί τον εαυτό του πολύ τυχερό.
 
«Τα σημαντικότερα πρόσωπα της ζωής μου είναι οι γονείς μου. Αυτοί είναι τα χέρια μου και τα πόδια μου. Στάθηκαν και στέκονται δίπλα μου με αξιοθαύμαστη αφοσίωση και υπομονή. Με έμαθαν να βλέπω την όμορφη πλευρά της ζωής και να ανακαλύψω το πραγματικό νόημα της ζωής που δεν βρίσκεται στη σωματική υγεία ή τα εξωτερικά πράγματα. Για να ανακαλύψεις το πραγματικό νόημα της ζωής, πρέπει πρώτα απ’ όλα να είσαι υγιής εσωτερικά, να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου. Το σημαντικότερο όμως απ’ όλα όμως και αυτό που με στηρίζει είναι η πίστη στο Θεό», λέει ο ίδιος στο βραβευμένο ντοκιμαντέρ "Υπέρβαση" του Κώστα Κακογιάννη και του Πάμπου Κουζάλη.
 
Με αφορμή την ονομαστική του εορτή, ο γνωστός συνθέτης Κώστας Κακογιάννης, υπενθύμισε μέσω του λογαριασμού του στο Facebook όσα σπουδαία πέτυχε ο Στέλιος Πισής.
 
«Μια και μιλήσαμε για θαύματα τις τελευταίες μέρες, το πιο μεγάλο θαύμα του οποίου είμαι μάρτυρας είναι ο μεγάλος συνθέτης Στέλιος Πισής, που με την δύναμη ψυχής που διαθέτει έγινε ο ήρωας, ο νικητής και ο εμπνευστής μας. Να μας ζήσει!» αναφέρει ο Κώστας Κακογιάννης, ο οποίος αναφέρθηκε στο ντοκιμαντέρ Υπέρβαση αφηγήτρια του οποίου είναι μία μητέρα πρότυπο, την Αγλαΐα Πισή.
 
«Η ζωή μας με το Στέλιο είναι όμορφη δεν θα την άλλαζα με κανενός άλλου. Ο Στέλιος μας έδωσε στιγμές ευτυχίας με τη μουσική του και τη δύναμη ψυχής που διαθέτει. Ήταν 5 χρόνων όταν ανακαλύψαμε το ταλέντο του.
 
Του πήραμε ένα μικρό αρμόνιο και άρχισε να παίζει. Το όνειρο για μαθήματα πιάνου έμεινε απραγματοποίητο επειδή ανακαλύψαμε την ασθένεια. Τη μυϊκή δυστροφία. Ώρες ολόκληρες έπαιζε συνέθετε, δημιουργούσε κι όταν με το πέρασμα των χρόνων μπήκε στη ζωή του ο Ηλεκτρονικός Υπολογιστής, του έδωσε λόγο ύπαρξης.
 
Όταν προχώρησε η ασθένεια και τον καθήλωσε ο Στέλιος συνέχισε να παίζει, να συνθέτει, να ενορχηστρώνει να δημιουργεί ασταμάτητα και να παρουσιάζει υπέροχα κομμάτια, όπως λένε οι ειδικοί. Όταν πια, δεν μπορούσε να  κάθεται ούτε στην αναπηρική καρέκλα εκεί στο κρεβάτι του ξαπλωμένος με ένα αναπνευστήρα, δουλεύει συνεχώς», λέει η μητέρα του Στέλιου.
 
Ο πόνος που οδήγησε στην υπέρβαση
Η ευγνωμοσύνη που δείχνει η μητέρα του Στέλιου αλλά και ο ίδιος, είναι αξιέπαινη. Άλλος στη θέση τους μπορεί να παραπονιόταν συνέχεια.
 
«Οι στιγμές της διφωνίας μας είναι πολύ ευτυχισμένες και για τους δύο μας .Είναι απίστευτο πώς μέσα από τον πόνο, για την ασθένειά του οδηγηθήκαμε σε μια υπέρβαση. Έγινε η ζωή μας μουσική, ένα τραγούδι καθημερινό με εμπειρίες πρωτόγνωρες και στιγμές απόλυτης ευτυχίας», αφηγείται η Αγλαΐα Πισή.  
 
«Νοιώθω τυχερός»
 «Η μουσική είναι η μεγάλη μου αγάπη και δεν θα μπορούσα να ζήσω χωρίς αυτήν . Η μουσική και η δημιουργία είναι πηγή ζωής και λόγος ύπαρξης. Μου άνοιξε ορίζοντες μου χάρισε μοναδικές εμπειρίες και με έφερε κοντά σε υπέροχους ανθρώπους. Νοιώθω να πετώ σε τόπους έξω από τον κόσμο να βρίσκομαι κοντά στο Θεό και να τον υμνώ μαζί με τους αγγέλους. Μόλις ξυπνήσω το πρωί αρχίζω δουλειά έχω εδώ όλα μου τα μηχανήματα. Το σπουδαίο είναι ότι αυτή η τεχνολογία με βοηθά να μπορώ να συνεχίζω να γράφω μουσική. Αυτός είναι ένας λόγος που νοιώθω πολύ τυχερός που ζω σ’ αυτή την εποχή».
 
Το να λέει κάποιος, που βρίσκεται καθηλωμένος στο κρεβάτι πως νοιώθει τυχερός, προκαλεί συγκίνηση αλλά κυρίως θαυμασμό. Χρόνια Πολλά Στέλιο Πισή. 
 
 
*Ευχαριστούμε το συνθέτη Κώστα Κακογιάννη, που παραχώρησε στον REPORTER την άδεια να προβάλει το βραβευμένο ντοκιμαντέρ Υπέρβαση. Ένα ντοκιμαντέρ που όλοι πρέπει να δουν.

Δειτε Επισης

Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία-Μέχρι και την Παρασκευή η σκόνη στην ατμόσφαιρα
Γέφυρα για τον κόσμο της εργασίας τα σχέδια επιδότησης μισθού νέων πτυχιούχων
Αποκαλυπτήρια προτομής Επίτιμου Προέδρου Επιτροπής Πολυτέκνων Πάφου Λ. Τσέλεπου
Τη σημασία πολιτιστικής κληρονομιάς εξήρε η Κασσιανίδου στα εγκαίνια έργου Πύλης Πάφου
Η θέση της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης για τις πλατφόρμες πορνογραφικού υλικού-«Σε εξέλιξη θέσπιση νόμου»
Αυξήθηκαν και στα κατεχόμενα οι «παράνομοι μετανάστες»
Μ. Ευαγγέλου: Πολλαπλά οφέλη από την προσχολική εκπαίδευση
Σωρεία αδυναμιών και παραλήψεων εντόπισε για το Υπουργείο Γεωργίας η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εξήγγειλε «τολμηρές μεταρρυθμίσεις» στον τομέα της υγείας ο ΠτΔ-Έρχεται σειρά νομοθετημάτων
Η Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα η διάδοχος της Αναστασίας Παπαδοπούλου στη «Φωνή»