Την τιμωρία όσων αποκαλούν την Τουρκία «εισβολέα» θέλει η «κυβέρνηση» των κατεχομένων

Η συνάντηση του Τ/κ ηγέτη με τους ηγέτες των «κοινοβουλευτικών κομμάτων» και οι διαφορετικές απόψεις των πολιτικών στα  κατεχόμενα για το Κυπριακό, οι οδηγίες του «πρωθυπουργού» προς τον «εισαγγελέα» για τροποποίηση «νόμου» για να τιμωρείται όποιος αποκαλεί την Τουρκία εισβολέα αλλά και οι ανησυχίες των κατοίκων στο κατεχόμενο Δίκωμο ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για προστασία της περιοχής από πιθανή υπερχείλιση του ποταμού, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν στα σημερινά τους πρωτοσέλιδα οι πέντε τουρκοκυπριακές εφημερίδες.
 
Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Να τιμωρείται όποιος αποκαλεί την Τουρκία εισβολέα» γράφει ότι την έντονη αντίδραση του «πρωθυπουργού» Ερσίν Τατάρ προκάλεσαν οι δηλώσεις του γγ της τ/κ συντεχνίας των εκπαιδευτικών ΚΤΟΣ (των δασκάλων), Σενέρ Ελτζίλ, ο οποίος μεταξύ άλλων αποκάλεσε την Τουρκία εισβολέα. Ο κ. Τατάρ θα ζητήσει την τροποποίηση «νόμου» για τιμωρία όσων αποκαλούν την Τουρκία εισβολέα. Αναφορά γίνεται και στη χθεσινή συνάντηση του Τ/κ ηγέτη με τα «κοινοβουλευτικά κόμματα» ενόψει της τριμερούς συνάντησης στο Βερολίνο.  Η εφημερίδα αναφέρεται ακόμα σε περιστατικό σε νοσοκομείο όπου ασθενής κτύπησε νοσοκόμα.
 
Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Δεν υπάρχει μια φωνή πριν το Βερολίνο» γράφει ότι διαφορετικές είναι οι θέσεις και οι απόψεις των ηγετών των «κοινοβουλευτικών κομμάτων» σχετικά με το Κυπριακό ενόψει και της τριμερούς στο Βερολίνο, όπως αυτές εκφράστηκαν μετά την συνάντηση Τ/κ ηγέτη με τους ηγέτες των κομμάτων. Αναδημοσιεύει δημοσιεύματα από τον ε/κ Τύπο σύμφωνα με τα οποία η Αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με το περιστατικό του καψίματος της σημαίας του ψευδοκράτους από μέλη του ΕΛΑΜ. Γράφει ακόμα ότι, το Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας έχει καταθέσει τις δικές του προτάσεις σχετικά με το  πολεοδομικό σχέδιο Αμμοχώστου- Τρικώμου – Άγιος Σέργιος.
 
Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Με λογότυπο της K-PET κάνει πωλήσεις η ALPET» αναφέρεται στις εργασιακές διαφορές των εργαζομένων στην τ/κ «εταιρεία πετρελαίων» με την διεύθυνση της εταιρείας λόγω των διαφωνιών στις συλλογικές συμβάσεις ενώ συνεχίζουν την απεργία τους και το γεγονός ότι πετρέλαιο από την εταιρεία K-PET διανέμεται με βυτιοφόρα της ALPET. Δημοσιεύει ακόμα τις δηλώσεις των ηγετών των «κοινοβουλευτικών κομμάτων» μετά τη συνάντηση τους με τον Μουσταφά Ακιντζί, ενόψει της τριμερούς συνάντησης στο Βερολίνο. Η εφημερίδα δημοσιεύει και ανακοίνωση – απάντηση της Ερυθράς Ημισέληνου (παράρτημα στα κατεχόμενα) σχετικά με τις κατηγορίες πώλησης μέρους ανθρωπιστικής βοήθειας.
 
Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Στην πόρτα η καταστροφή» γράφει ότι οι κάτοικοι του κατεχόμενου Δικώμου ζουν με τον φόβο ότι θα ζήσουν και φέτος τις ίδιες καταστροφές που έζησαν από υπερχείλιση ποταμού, κατά τις περσινές έντονες βροχοπτώσεις αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί τα έργα υποδομής κατά μήκος ποταμού.  Αναφορά γίνεται και στη χθεσινή συνεδρία του Τ/κ ηγέτη με τα «κοινοβουλευτικά κόμματα» ενόψει της 25ης Νοεμβρίου. Αλλού γράφει ότι το χημείο στο «κρατικό νοσοκομείο» στην κατεχόμενη Λευκωσία δεν μπορεί να διεξάγει κάποιες από τις αναλύσεις αίματος λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων.
 
Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Στάσιμη η μεταρρύθμιση του ΄δημοσίου΄» γράφει ότι ενώ κατά την προηγούμενη «κυβέρνηση» έγιναν όλες οι προετοιμασίες για την μεταρρύθμιση στη «δημόσια υπηρεσία» εντούτοις κατά την «κυβέρνηση» αυτή έχουν όλα μείνει στάσιμα. Αλλού αναφέρεται στις εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονία Νιγηριανού φοιτητή το 2018 ενώ χθες ενώπιον του «δικαστηρίου» παρουσιάστηκε η μόνη μάρτυρας της δολοφονίας.  Αλλού αναφέρεται στη σημερινή δικοινοτική εκδήλωση ενόψει της 25ης Νοεμβρίου.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία-Μέχρι και την Παρασκευή η σκόνη στην ατμόσφαιρα
Γέφυρα για τον κόσμο της εργασίας τα σχέδια επιδότησης μισθού νέων πτυχιούχων
Αποκαλυπτήρια προτομής Επίτιμου Προέδρου Επιτροπής Πολυτέκνων Πάφου Λ. Τσέλεπου
Τη σημασία πολιτιστικής κληρονομιάς εξήρε η Κασσιανίδου στα εγκαίνια έργου Πύλης Πάφου
Η θέση της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης για τις πλατφόρμες πορνογραφικού υλικού-«Σε εξέλιξη θέσπιση νόμου»
Αυξήθηκαν και στα κατεχόμενα οι «παράνομοι μετανάστες»
Μ. Ευαγγέλου: Πολλαπλά οφέλη από την προσχολική εκπαίδευση
Σωρεία αδυναμιών και παραλήψεων εντόπισε για το Υπουργείο Γεωργίας η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εξήγγειλε «τολμηρές μεταρρυθμίσεις» στον τομέα της υγείας ο ΠτΔ-Έρχεται σειρά νομοθετημάτων
Η Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα η διάδοχος της Αναστασίας Παπαδοπούλου στη «Φωνή»