Πέμπτη 24 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Η Βουλή θα συνεχίσει την προσπάθεια στήριξης παιδιών σε ευάλωτη θέση

  20/11/2019 21:28
Η Βουλή θα συνεχίσει την προσπάθεια στήριξης παιδιών σε ευάλωτη θέση

Η Βουλή θα συνεχίσει την προσπάθεια στήριξης παιδιών σε ευάλωτη θέση

  20/11/2019 21:28
Η Βουλή των Αντιπροσώπων, διά του θεσμικού της ρόλου, θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη στήριξη όλων των παιδιών και ιδιαίτερα αυτών που βρίσκονται σε ευάλωτη θέση και για την εξασφάλιση ενός βιώσιμου και αναβαθμισμένου συστήματος υγείας στον τόπο μας, είπε ο Πρόεδρος του Σώματος, Δημήτρης Συλλούρης, σε χαιρετισμό του στα εγκαίνια του χώρου πολυγραμματισμών στην Αιθουσα Αναμονής των Εξωτερικών Ιατρείων Παιδιατρικής του Νοσοκομείου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ.
 
Όπως είπε ο κ. Συλλούρης, είναι τεράστιας σημασίας η ολοκλήρωση του έργου αυτού και η δημιουργία του χώρου πολυγραμματισμών σε ένα τόσο νευραλγικό σημείο, την αίθουσα αναμονής των Εξωτερικών Ιατρείων Παιδιατρικής, χώρο που καθημερινά πλημμυρίζει από συναισθήματα που ποικίλουν.
 
«Η πρωτοβουλία της Παγκύπριας Οργάνωσης Προώθησης Γραμματισμού για αναβάθμιση της αίθουσας αναμονής του Μακάρειου Νοσοκομείου έχει ως στόχο να προσφέρει ένα πιο φιλικό και ευχάριστο χώρο στα παιδιά που βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση της αναμονής για τη λήψη υπηρεσιών υγείας στο Μακάρειο Νοσοκομείο», πρόσθεσε.
 
Όπως έχει καθοριστεί, ανέφερε, «οι πολυγραμματισμοί στοχεύουν στην ανάπτυξη της κριτικής ικανότητας των παιδιών μέσω της επεξεργασίας ποικίλων πολυτροπικών ειδών κειμένων από το κοινωνικοπολιτισμικό περιβάλλον των παιδιών και στη διεύρυνση των επικοινωνιακών και άλλων τους δυνατοτήτων».
 
Σημείωσε ότι με τη δημιουργία του χώρου πολυγραμματισμών τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να καλλιεργούν δεξιότητες μέσα από ποικίλους τρόπους και να αξιοποιούν τον χρόνο αναμονής τους στο νοσοκομείο με δραστηριότητες ψηφιακού γραμματισμού μέσα από οθόνη αφής, καθώς και άλλα εκπαιδευτικά παιχνίδια.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας