Η Βουλή θα συνεχίσει την προσπάθεια στήριξης παιδιών σε ευάλωτη θέση

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, διά του θεσμικού της ρόλου, θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη στήριξη όλων των παιδιών και ιδιαίτερα αυτών που βρίσκονται σε ευάλωτη θέση και για την εξασφάλιση ενός βιώσιμου και αναβαθμισμένου συστήματος υγείας στον τόπο μας, είπε ο Πρόεδρος του Σώματος, Δημήτρης Συλλούρης, σε χαιρετισμό του στα εγκαίνια του χώρου πολυγραμματισμών στην Αιθουσα Αναμονής των Εξωτερικών Ιατρείων Παιδιατρικής του Νοσοκομείου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ.
 
Όπως είπε ο κ. Συλλούρης, είναι τεράστιας σημασίας η ολοκλήρωση του έργου αυτού και η δημιουργία του χώρου πολυγραμματισμών σε ένα τόσο νευραλγικό σημείο, την αίθουσα αναμονής των Εξωτερικών Ιατρείων Παιδιατρικής, χώρο που καθημερινά πλημμυρίζει από συναισθήματα που ποικίλουν.
 
«Η πρωτοβουλία της Παγκύπριας Οργάνωσης Προώθησης Γραμματισμού για αναβάθμιση της αίθουσας αναμονής του Μακάρειου Νοσοκομείου έχει ως στόχο να προσφέρει ένα πιο φιλικό και ευχάριστο χώρο στα παιδιά που βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση της αναμονής για τη λήψη υπηρεσιών υγείας στο Μακάρειο Νοσοκομείο», πρόσθεσε.
 
Όπως έχει καθοριστεί, ανέφερε, «οι πολυγραμματισμοί στοχεύουν στην ανάπτυξη της κριτικής ικανότητας των παιδιών μέσω της επεξεργασίας ποικίλων πολυτροπικών ειδών κειμένων από το κοινωνικοπολιτισμικό περιβάλλον των παιδιών και στη διεύρυνση των επικοινωνιακών και άλλων τους δυνατοτήτων».
 
Σημείωσε ότι με τη δημιουργία του χώρου πολυγραμματισμών τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να καλλιεργούν δεξιότητες μέσα από ποικίλους τρόπους και να αξιοποιούν τον χρόνο αναμονής τους στο νοσοκομείο με δραστηριότητες ψηφιακού γραμματισμού μέσα από οθόνη αφής, καθώς και άλλα εκπαιδευτικά παιχνίδια.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»