Δευτέρα 28 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Παρουσιάστηκαν στην Αγ. Νάπα τα αποτελέσματα του Σχεδίου Ευημερίας εγκαταλειμμένων ζώων

  20/11/2019 19:48
Παρουσιάστηκαν στην Αγ. Νάπα τα αποτελέσματα του Σχεδίου Ευημερίας εγκαταλειμμένων ζώων

Παρουσιάστηκαν στην Αγ. Νάπα τα αποτελέσματα του Σχεδίου Ευημερίας εγκαταλειμμένων ζώων

  20/11/2019 19:48
Παρουσιάστηκαν στην Αγία Νάπα τα αποτελέσματα από το «Σχέδιο Ευημερίας των Εγκαταλειμμένων (αδέσποτων) ζώων».
 
Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «τα αποτελέσματα από την εφαρμογή του Σχεδίου, που λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια, παρουσιάστηκαν σε χθεσινή δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Μουσείο «Θάλασσα». Στη διάσκεψη παρέστησαν ο Γιάννης Καρούσος, Δήμαρχος Αγίας Νάπας, ο Κυριάκος Κυριάκου Πρόεδρος του Κόμματος για τα Ζώα Κύπρου, Αντώνης Αλκιβιάδης, Διευθυντής της επιτυχούσας προσφοροδότριας Κλινικής για το πρόγραμμα των στειρώσεων MedVets, εκπρόσωποι τοπικών φιλοζωικών οργανώσεων και αρμόδιοι λειτουργοί του Δήμου».
 
Ο κ. Καρούσος εξέφρασε «υπερηφάνεια για το γεγονός ότι η Αγία Νάπα είναι ο πρώτος Δήμος που εφαρμόζει  με επιτυχία ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ευημερία των εγκαταλειμμένων (αδέσποτων) ζώων και ευχαρίστησε το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, τους δημότες και τους εθελοντές για την πολύτιμη βοήθειά τους και την αγαστή συνεργασία που είχαν».
 
Ακολούθως αναφέρθηκε σε «σειρά στοχευμένων δράσεων που υλοποιεί ο Δήμος Αγίας Νάπας, ώστε να πετύχει τους στόχους του Σχεδίου που δεν είναι άλλοι όπως είπε από την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των εγκαταλειμμένων (αδέσποτων) ζώων. Μέχρι στιγμής πετύχαμε τη στείρωση 400 εγκαταλελειμμένων γάτων, την περίθαλψη 150 εγκαταλειμμένων σκύλων και γάτων, την υιοθεσία 40 σκύλων και 20 γάτων, ενώ 15 σκύλοι επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες τους».
 
Ταυτόχρονα «διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος θα συνεχίσει μέσω της εφαρμογής του Σχεδίου να εμπλουτίζει και να αναβαθμίζει τις υπηρεσίες του έτσι ώστε να καταφέρει την αποτελεσματική αντιμετώπιση του υπερπληθυσμού των εγκαταλειμμένων ζώων, την εξασφάλιση της υγείας τους αλλά και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Εύχομαι η αποτελεσματική εφαρμογή του προγράμματος  από τον Δήμο Αγίας Νάπας γίνει η αφορμή για να εφαρμόσουν και οι υπόλοιποι Δήμοι παρόμοια προγράμματα» σημείωσε.
 
Ο Πρόεδρος του Κόμματος για τα Ζώα Κύπρου Κυριάκος Κυριάκου «συνεχάρη  το Δήμο Αγίας Νάπας για την εφαρμογή του Σχεδίου, το οποίο δεν αφορά μόνο  τις στειρώσεις αλλά γενικά την ευημερία των ζώων» και σημείωσε πως «γι αυτό το λόγο η Αγία Νάπα βρίσκεται βήματα πιο μπροστά από τους υπόλοιπους Δήμους».
 
Ο κ. Κυριάκου «αναφέρθηκε στο προτεινόμενο "Πρωτόκολλο προστασίας ευημερίας και διαχείρισης ζώων" που πρέπει να εφαρμόσουν τα ξενοδοχεία και οι τουριστικές επιχειρήσεις. Το Πρωτόκολλο αυτό τους δίνει τη δυνατότητα θέσουν σε εφαρμογή ένα κώδικα, ο οποίος θα μπορεί να διαφημιστεί μέσω των διοργανωτών ταξιδιών και των Πρεσβειών της Κύπρου στο εξωτερικό».
 
Ταυτόχρονα αναφέρθηκε «στις εκατοντάδες καταγγελίες που καταγράφονται κάθε χρόνο από τους τουρίστες».
 
Ο Διευθυντής της κλινικής Αντώνης Αλκιβιάδης ανέφερε ότι «καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες έτσι ώστε η κλινική ανταποκρίνεται όσο καλύτερα γίνεται στην αυξημένη ζήτηση κτηνιατρικών υπηρεσιών και γι’ αυτό έχει προσληφθεί ακόμα ένας κτηνίατρος». 
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας