Σάββατο 26 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ψάχνει τρόπο να ρυθμίσει τα αθλήματα στα υδατοφράγματα η Βουλή

  19/11/2019 17:26
Ψάχνει τρόπο να ρυθμίσει τα αθλήματα στα υδατοφράγματα η Βουλή

Ψάχνει τρόπο να ρυθμίσει τα αθλήματα στα υδατοφράγματα η Βουλή

  19/11/2019 17:26
Το θέμα των Κανονισμών για τη χρήση των υδατοφραγμάτων από τις διάφορες ομοσπονδίες ναυτικών αθλημάτων, συζήτησε σήμερα η Επιτροπή Γεωργίας της Βουλής. Στόχος η θεσμοθέτηση των κανονισμών που να επιφέρουν την ισορροπία ανάμεσα στην προστασία του περιβάλλοντος και στην ανάπτυξη αυτών των αθλημάτων.
 
Σε δηλώσεις του μετά την Επιτροπή, ο Πρόεδρος της Αντρέας Καυκαλιάς είπε πως πρόκειται για ένα σοβαρό ζήτημα, λαμβάνοντας υπόψη ότι σήμερα δεν υπάρχει κανένα νομοθετικό πλαίσιο που να ρυθμίζει αυτή τη χρήση.
 
Ο κ. Καυκαλιάς ανέφερε πως αναζητείται ένα σημείο ισορροπίας και τομής ούτως ώστε από τη μια να διασφαλίζεται η ποιότητα νερού στα φράγματα και από την άλλη να δίδεται η δυνατότητα να χρησιμοποιούνται αυτά για τους σκοπούς του αθλητισμού, με ασφάλεια για χρήστες και περιβάλλον.
 
Ερωτηθείς πώς διασφαλίζεται ότι τα νερά στα φράγματα δεν θα μολύνονται από τα σκάφη που θα τα χρησιμοποιούν, ο κ. Καυκαλιάς είπε πως θα μπουν αυστηροί περιορισμοί στο ποια σκάφη μπορούν να μπουν στο νερό, ενώ οι κανονισμοί και όροι γίνονται ακόμα πιο αυστηροί όταν τα φράγματα αυτά χρησιμοποιούνται και για σκοπούς ύδρευσης.
 
Την ίδια στιγμή, ο κ. Καυκαλιάς, αναφέρθηκε και στο θέμα της εποπτείας των δραστηριοτήτων αυτών. «Είναι ένα κρίσιμο ζήτημα που θέλουμε να διατυπωθούν ξεκάθαρα ποιοι είναι οι ρόλοι του καθενός, ποιες ευθύνες αναλαμβάνει το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, ποιες ευθύνες αναλαμβάνει ο ΚΟΑ, ποιες ευθύνες αναλαμβάνει η Πολεοδομία. Γι αυτό έχουμε ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες να κάνουν ακόμα μια διαβούλευση και να επανακαταθέσουν τους κανονισμούς με ένα τρόπο που να διασαφηνίζει απόλυτα αυτά τα σημεία» είπε.
 
Εξέφρασε την εκτίμηση ότι μέχρι το τέλος του χρόνου, ή το αργότερο μέχρι τις αρχές του νέου, θα υπάρξουν ενώπιον της Επιτροπής νέα κείμενα για να υπάρξει περαιτέρω διαβούλευση και τοποθέτηση ώστε οι Κανονισμοί να φτάσουν στην Ολομέλεια για τελικές αποφάσεις.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας