Ψάχνει τρόπο να ρυθμίσει τα αθλήματα στα υδατοφράγματα η Βουλή

Το θέμα των Κανονισμών για τη χρήση των υδατοφραγμάτων από τις διάφορες ομοσπονδίες ναυτικών αθλημάτων, συζήτησε σήμερα η Επιτροπή Γεωργίας της Βουλής. Στόχος η θεσμοθέτηση των κανονισμών που να επιφέρουν την ισορροπία ανάμεσα στην προστασία του περιβάλλοντος και στην ανάπτυξη αυτών των αθλημάτων.
 
Σε δηλώσεις του μετά την Επιτροπή, ο Πρόεδρος της Αντρέας Καυκαλιάς είπε πως πρόκειται για ένα σοβαρό ζήτημα, λαμβάνοντας υπόψη ότι σήμερα δεν υπάρχει κανένα νομοθετικό πλαίσιο που να ρυθμίζει αυτή τη χρήση.
 
Ο κ. Καυκαλιάς ανέφερε πως αναζητείται ένα σημείο ισορροπίας και τομής ούτως ώστε από τη μια να διασφαλίζεται η ποιότητα νερού στα φράγματα και από την άλλη να δίδεται η δυνατότητα να χρησιμοποιούνται αυτά για τους σκοπούς του αθλητισμού, με ασφάλεια για χρήστες και περιβάλλον.
 
Ερωτηθείς πώς διασφαλίζεται ότι τα νερά στα φράγματα δεν θα μολύνονται από τα σκάφη που θα τα χρησιμοποιούν, ο κ. Καυκαλιάς είπε πως θα μπουν αυστηροί περιορισμοί στο ποια σκάφη μπορούν να μπουν στο νερό, ενώ οι κανονισμοί και όροι γίνονται ακόμα πιο αυστηροί όταν τα φράγματα αυτά χρησιμοποιούνται και για σκοπούς ύδρευσης.
 
Την ίδια στιγμή, ο κ. Καυκαλιάς, αναφέρθηκε και στο θέμα της εποπτείας των δραστηριοτήτων αυτών. «Είναι ένα κρίσιμο ζήτημα που θέλουμε να διατυπωθούν ξεκάθαρα ποιοι είναι οι ρόλοι του καθενός, ποιες ευθύνες αναλαμβάνει το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, ποιες ευθύνες αναλαμβάνει ο ΚΟΑ, ποιες ευθύνες αναλαμβάνει η Πολεοδομία. Γι αυτό έχουμε ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες να κάνουν ακόμα μια διαβούλευση και να επανακαταθέσουν τους κανονισμούς με ένα τρόπο που να διασαφηνίζει απόλυτα αυτά τα σημεία» είπε.
 
Εξέφρασε την εκτίμηση ότι μέχρι το τέλος του χρόνου, ή το αργότερο μέχρι τις αρχές του νέου, θα υπάρξουν ενώπιον της Επιτροπής νέα κείμενα για να υπάρξει περαιτέρω διαβούλευση και τοποθέτηση ώστε οι Κανονισμοί να φτάσουν στην Ολομέλεια για τελικές αποφάσεις.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας