Τετάρτη 23 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Κανένα πρόβλημα στατικής επάρκειας ή ασφάλειας στην Πλατεία Ελευθερίας

  19/11/2019 06:44
Κανένα πρόβλημα στατικής επάρκειας ή ασφάλειας στην Πλατεία Ελευθερίας

Κανένα πρόβλημα στατικής επάρκειας ή ασφάλειας στην Πλατεία Ελευθερίας

  19/11/2019 06:44
Με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, ο πολιτικός μηχανικός του έργου ανάπλασης της Πλατείας Ελευθερίας Άντρος Αχιλλέως, διαβεβαιώνει ότι το έργο δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα ασφάλειας ή στατικής επάρκειας. Με επιστολή που απέστειλε τον Οκτώβριο στον Δήμο Λευκωσίας, σε απάντηση δημοσιευμάτων τα οποία προέβαλλαν τους σχετικούς ισχυρισμούς, ο κ. Αχιλλέως αναφέρει επί λέξη: «Όσον αφορά την ασφάλεια του Έργου και τη στατική του επάρκεια, δηλώνω ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, η Συντονίστρια του Έργου ανάπλασης της Πλατείας Ελευθερίας Αγνή Πετρίδου, με οδηγίες του Δημάρχου Λευκωσίας, κοινοποίησε πριν από μερικές ημέρες την επιστολή του πολιτικού μηχανικού στην Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων. Η κ. Αναστασιάδου είχε δεχθεί σχετική ερώτηση από τον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών Γιώργο Περδίκη, ο οποίος επικαλείτο «διάφορες πληροφορίες σχετικά με την εμφάνιση ρωγμών στον οπλισμένο σκελετό του έργου της πλατείας Ελευθερίας».
Στην επιστολή του, ο κ. Αχιλλέως αναφέρει ότι το κεφάλαιο ρωγμές είναι ένα πολύ περίπλοκο θέμα στην Επιστήμη της Πολιτικής Μηχανικής. Αναφερόμενος στα δημοσιεύματα, κάνει λόγο για ανακριβή πληροφόρηση και παραθέτει κάποιους από τους λόγους για τους οποίους μπορεί να εμφανιστούν ρωγματώσεις σε διάφορα στάδια της κατασκευαστικής διαδικασίας (πριν ή μετά τη σκλήρυνση του σκυροδέματος). «Η ύπαρξη ρωγματώσεων σε ένα έργο δεν συνεπάγεται αυτόματα στατικό πρόβλημα στην κατασκευή του», αναφέρει ο πολιτικός μηχανικός του έργου. Κάτι τέτοιο, προσθέτει, μπορεί να διαπιστωθεί μόνο ύστερα από διερεύνηση των λόγων δημιουργίας των ρωγμών / τριχώσεων. «Όσον αφορά το έργο της Πλατείας Ελευθερίας», σημειώνει, «έχουν διερευνηθεί οι ρωγματώσεις και οι λόγοι για τους οποίους παρουσιάστηκαν και επαναλαμβάνω ότι δεν προκύπτει κανένα θέμα στατικής επάρκειας και ασφάλειας του έργου».

Αναφερόμενος, τέλος, σε συγκεκριμένο δημοσίευμα το οποίο επιχειρούσε να συνδέσει το θέμα των ρωγματώσεων, με τα παγκάκια ειδικού ελαφρότερου υλικού που τοποθετήθηκαν στην Πλατεία και με την αφαίρεση του προσωρινού υλικού προστασίας που είχε τοποθετηθεί στο δυτικό στηθαίο μέχρι να παραληφθούν τα μάρμαρα για την επένδυση του καθίσματος, ο κ. Αχιλλέως διευκρινίζει ότι τα θέματα αυτά είναι εντελώς άσχετα με το βάρος που αντέχει το έργο.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας