Πέμπτη 24 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Παραπληροφορεί ο Χ. Πετρίδης για μετονομασία λεωφ. Ακαδημίας, υποστηρίζει ο τέως Δήμαρχος Αγλαντζιάς

  18/11/2019 22:47
Παραπληροφορεί ο Χ. Πετρίδης για μετονομασία λεωφ. Ακαδημίας, υποστηρίζει ο τέως Δήμαρχος Αγλαντζιάς

Παραπληροφορεί ο Χ. Πετρίδης για μετονομασία λεωφ. Ακαδημίας, υποστηρίζει ο τέως Δήμαρχος Αγλαντζιάς

  18/11/2019 22:47
Παραπληροφορεί ο  Δήμαρχος Αγλαντζιάς Χαράλαμπος Πετρίδης για τη μετονομασία της λεωφόρου Ακαδημίας σε Γλαύκου Κληρόδη, υποστηρίζει ο τέως Δήμαρχος Αγλαντζιάς Κώστας Κόρτας.
 
Σε σημερινή ανακοίνωση ο κ. Κόρτας αναφέρει ότι ο Δήμαρχος  "κατά την προσφιλή του τακτική και αποφεύγοντας να αναλάβει την ευθύνη, με προσωπική του ανάρτηση στο fb και στην ομιλία του κατά την τελετή μετονομασίας, θολώνει τα νερά και παραπληροφορεί, αναφέροντας ότι η απόφαση ήταν ομόφωνη και πάρθηκε το 2013".
 
Σύμφωνα με τον κ. Κόρτα, μετά το θάνατο του Γλαύκου Κληρίδη, το Δημοτικό Συμβούλιο Αγλαντζιάς συνήλθε έκτακτα και αποφάσισε ορθώς και ομόφωνα, όπως συνέβη και με προηγούμενους Προέδρους μετά την αποβίωσή τους, να τιμήσει τον Γλαύκο Κληρίδη ως ένα ιστορικό πολιτικό ηγέτη, ο οποίος στη διαχρονική του πορεία, έθεσε τη σφραγίδα του στην Ιστορία της Κύπρου.
 
"Ο τρόπος με τον οποίο θα ετιμάτο  ο αείμνηστος Πρόεδρος, δεν αποφασίστηκε και ήταν θέμα συζήτησης, αφού υπήρχαν ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου διάφορες προτάσεις πλην της μετονομασίας οδού, αφού υπήρχε απόφαση προηγούμενου Δ.Σ. με την οποία δεν θα γίνονταν μετονομασίες. Μάλιστα, η απόφαση αυτή πάρθηκε ύστερα από πρόταση του ΔΗΣΥ όταν προέκυψε ζήτημα με τη μετονομασία της Λεωφόρου ΡΙΚ, σε Σπύρου Κυπριανού" , ξεκαθαρίζει ο κ. Κόρτας.
 
Σύμφωνα με τον τέως Δήμαρχο, οι προτάσεις που είχαν κατατεθεί για την απόδοση τιμής στον Γλαύκο Κληρίδη, ήταν η κατασκευή πάρκου (όπως συνέβη με τον Σπύρο Κυπριανού και Τάσσο Παπαδόπουλο) και είχαν εξευρεθεί δύο χώροι σε περίοπτη θέση, η ονομασία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, πρόταση για μετονομασία του Πάρκου Σπ. Κυπριανού σε Πάρκο Προέδρων Κυπριακής Δημοκρατίας και η επίδοση μιας υποτροφίας σε άριστο μαθητή του Δήμου μας.
 
Ο κ. Κόρτας υποστηρίζει ότι η απόφαση για μετονομασία "πάρθηκε επί δημαρχίας του κ. Χαράλαμπου Πετρίδη, πράγμα το οποίο αποφεύγει να παραδεχτεί και όπως είναι γνωστό, δεν πάρθηκε ομόφωνα, αφού καταψήφισαν δύο ομάδες. Η απόφαση για απόδοση τιμής στον Γλαύκο Κληρίδη, ναι, ήταν του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου το 2013 και ήταν ομόφωνη, ενώ η μετονομασία της Λεωφ. Ακαδημίας, ήταν δική του κ. Πετρίδη το 2019, κατά πλειοψηφία".
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας