Παραπληροφορεί ο Χ. Πετρίδης για μετονομασία λεωφ. Ακαδημίας, υποστηρίζει ο τέως Δήμαρχος Αγλαντζιάς

Παραπληροφορεί ο  Δήμαρχος Αγλαντζιάς Χαράλαμπος Πετρίδης για τη μετονομασία της λεωφόρου Ακαδημίας σε Γλαύκου Κληρόδη, υποστηρίζει ο τέως Δήμαρχος Αγλαντζιάς Κώστας Κόρτας.
 
Σε σημερινή ανακοίνωση ο κ. Κόρτας αναφέρει ότι ο Δήμαρχος  "κατά την προσφιλή του τακτική και αποφεύγοντας να αναλάβει την ευθύνη, με προσωπική του ανάρτηση στο fb και στην ομιλία του κατά την τελετή μετονομασίας, θολώνει τα νερά και παραπληροφορεί, αναφέροντας ότι η απόφαση ήταν ομόφωνη και πάρθηκε το 2013".
 
Σύμφωνα με τον κ. Κόρτα, μετά το θάνατο του Γλαύκου Κληρίδη, το Δημοτικό Συμβούλιο Αγλαντζιάς συνήλθε έκτακτα και αποφάσισε ορθώς και ομόφωνα, όπως συνέβη και με προηγούμενους Προέδρους μετά την αποβίωσή τους, να τιμήσει τον Γλαύκο Κληρίδη ως ένα ιστορικό πολιτικό ηγέτη, ο οποίος στη διαχρονική του πορεία, έθεσε τη σφραγίδα του στην Ιστορία της Κύπρου.
 
"Ο τρόπος με τον οποίο θα ετιμάτο  ο αείμνηστος Πρόεδρος, δεν αποφασίστηκε και ήταν θέμα συζήτησης, αφού υπήρχαν ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου διάφορες προτάσεις πλην της μετονομασίας οδού, αφού υπήρχε απόφαση προηγούμενου Δ.Σ. με την οποία δεν θα γίνονταν μετονομασίες. Μάλιστα, η απόφαση αυτή πάρθηκε ύστερα από πρόταση του ΔΗΣΥ όταν προέκυψε ζήτημα με τη μετονομασία της Λεωφόρου ΡΙΚ, σε Σπύρου Κυπριανού" , ξεκαθαρίζει ο κ. Κόρτας.
 
Σύμφωνα με τον τέως Δήμαρχο, οι προτάσεις που είχαν κατατεθεί για την απόδοση τιμής στον Γλαύκο Κληρίδη, ήταν η κατασκευή πάρκου (όπως συνέβη με τον Σπύρο Κυπριανού και Τάσσο Παπαδόπουλο) και είχαν εξευρεθεί δύο χώροι σε περίοπτη θέση, η ονομασία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, πρόταση για μετονομασία του Πάρκου Σπ. Κυπριανού σε Πάρκο Προέδρων Κυπριακής Δημοκρατίας και η επίδοση μιας υποτροφίας σε άριστο μαθητή του Δήμου μας.
 
Ο κ. Κόρτας υποστηρίζει ότι η απόφαση για μετονομασία "πάρθηκε επί δημαρχίας του κ. Χαράλαμπου Πετρίδη, πράγμα το οποίο αποφεύγει να παραδεχτεί και όπως είναι γνωστό, δεν πάρθηκε ομόφωνα, αφού καταψήφισαν δύο ομάδες. Η απόφαση για απόδοση τιμής στον Γλαύκο Κληρίδη, ναι, ήταν του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου το 2013 και ήταν ομόφωνη, ενώ η μετονομασία της Λεωφ. Ακαδημίας, ήταν δική του κ. Πετρίδη το 2019, κατά πλειοψηφία".
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Την επαναπροκήρυξη Σχεδίου Ρύθμισης Οφειλών προσφύγων συζήτησε η Επιτροπή Προσφύγων
Διαβούλευση για Νομοσχέδιο τ/κ περιουσιών ζητά από Κυβέρνηση η Επιτροπή Προσφύγων
Εν κινήσει οι πυροβολισμοί στο θύμα της ενέδρας-Έφυγε από επίσκεψη στα αστυνομικά κρατητήρια Λακατάμιας (pics)
Έτσι στήθηκε η ενέδρα θανάτου μέρα μεσημέρι στη Λακατάμια-Σε απόσταση αναπνοής από τον αστυνομικό σταθμό
Απόπειρα φόνου εναντίον γνωστού προσώπου στη Λακατάμια
«Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει»-Οι προκλήσεις ενώπιον του Υπουργού Εσωτερικών
Κόβει τη κουβέντα ο Πρόεδρος για την κόντρα Εισαγγελίας με Ελεγκτή-«Δεν είμαι εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας»
Στο νοσοκομείο κυνηγός μετά από δάγκωμα φίνας
Πολλές αναφορές για κυβερνητική διαφθορά στην Κύπρο καταγράφηκαν σε έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος-Ενημερώνει αρχηγούς κομμάτων για τις εξελίξεις στο Κυπριακό