Δευτέρα 21 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Τίμησαν την επέτειο του Πολυτεχνείου μαθητές και φοιτητές (pics)

  18/11/2019 14:30
Τίμησαν την επέτειο του Πολυτεχνείου μαθητές και φοιτητές (pics)

Τίμησαν την επέτειο του Πολυτεχνείου μαθητές και φοιτητές (pics)

  18/11/2019 14:30
Στους δρόμους βγήκαν οι μαθητές και οι φοιτητές, οι οποίοι τίμησαν την επέτειο του Πολυτεχνείου, με πορεία προς την Αμερικανική πρεσβεία.
 
Με πανό, ελληνικές και κυπριακές σημαίες και με κόκκινα γαρύφαλλα, οι μαθητές και οι φοιτητές πραγματοποίησαν την πορεία προς την Αμερικανική πρεσβεία, όπου φώναξαν συνθήματα ενάντια στην πολιτική των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, ενώ έστειλαν μηνύματα ενάντια στη Χούντα, που για επτά χρόνια επέβαλε ένα φασιστικό καθεστώς στην Ελλάδα.
Σε ανακοίνωσή της η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών ανέφερε πως οι μαθητές έστειλαν με τη μαχητικότητα, τη μαζικότητα και τα συνθήματά τους μηνύματα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και το φασισμό.
 
Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό και η αντικατοχική εκδήλωση για την καταδίκη ανακήρυξης του ψευδοκράτους, που δεν έγινε την Παρασκευή, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.
Αυτούσια η ανακοίνωση της ΠΣΕΜ:
«Ως ΠΣΕΜ χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες μαθητές που συμμετείχαν σήμερα στην εκδήλωση Μνήμης και Τιμής Πολυτεχνείου που συνδιοργανώσαμε και φέτος με την ΠΟΦΕΝ και στην εκδήλωση καταδίκης του ψευδοκράτους στη Λεμεσό.
 

Οι μαθητές έστειλαν με τη μαχητικότητα, τη μαζικότητα και τα συνθήματα τους μηνύματα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και το φασισμό, τιμώντας παράλληλα τους ηρωικούς φοιτητές του Πολυτεχνείου που αγωνίστηκαν για δημοκρατία, ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία. Βροντοφώναξαν έξω από την Αμερικάνικη πρεσβεία ενάντια στην πολιτική των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που συνεχίζουν μέχρι σήμερα να σπέρνουν πολέμους αιματοκυλίζοντας τους λαούς και να οργανώνουν πραξικοπήματα για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των ισχυρών της γης. Έστειλαν επίσης μηνύματα ενάντια στη Χούντα, που για 7 χρόνια επέβαλε ένα στυγνό φασιστικό καθεστώς και διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στο δίδυμο έγκλημα σε βάρος του νησιού μας, καθώς με την ΕΟΚΑ Β’ οργάνωσαν το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974 δίνοντας την αφορμή στην Τουρκία να εισβάλει και να κατέχει μέχρι σήμερα το 37% της Κύπρου.
 

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό η αντικατοχική εκδήλωση καταδίκης του ψευδοκράτους που είχε αναβληθεί λόγω έντονων καιρικών φαινομένων την περασμένη Παρασκευή. Οι μαθητές της Λεμεσού έστειλαν μηνύματα απελευθέρωσης και επανένωσης της Κύπρου, μακριά από εθνικιστικές εξάρσεις για Κύπρο ομοσπονδιακή, ανεξάρτητη, κοινή πατρίδα ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων.

 
Ως ΠΣΕΜ, τονίζουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στους πολέμους και στο φασισμό, ενάντια στο ΝΑΤΟ και στην αιματοβαμμένη κυριαρχία του για ένα κόσμο της ειρήνης και της αδελφοσύνης, για επίλυση του Κυπριακού το συντομότερο δυνατό στηριγμένη στα ψηφίσματα του ΟΗΕ και τις συμφωνίες κορυφής. Μια λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, που θα προνοεί ένα κράτος με μία κυριαρχία, μία ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα στη βάση πολιτικής ισότητας όπως αυτή περιγράφεται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Για μια Κύπρο χωρίς ξένους στρατούς και εγγυήσεις, μακριά από το ΝΑΤΟ και τα παρακλάδια του».

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας