Ζει καιρό υπό άθλιες συνθήκες-«Μούλιαζε μακαρόνια για να φάνε με το γιο της»

Κύμα αλληλεγγύης για την ελληνοκύπρια Ανούλα Δημητρίου, η οποία κατάγεται από τη Λεμεσό, η οποία έμεινε άστεγη στα κατεχόμενα και διαμένει σε τζαμί στο Καϊμακλί. Η 32χρονη μέσω του REPORTER, που έφερε στο φως χθες την ιστορία της, ζήτησε βοήθεια από την Κυπριακή Δημοκρατία, για να λάβει την επιμέλεια του παιδιού της και να επιστρέψουν μαζί στις ελεύθερες περιοχές. Τον παιδί της έχει να το δει σχεδόν δύο μήνες. Οι Αρχές του ψευδροκράτους, λόγω διαφορών που είχε με τον πρώην άντρα της, της πήραν, σύμφωνα με την ίδια, την επιμέλεια του επτάχρονου αυτιστικού παιδιού της που βρίσκεται πλέον σε ορφανοτροφείο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Έκανα το λάθος να ερωτευτώ έναν Τούρκο… Ας με εκτελέσουν…»

Το θέμα, βρίσκεται πλέον στα χέρια του Υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο προβαίνει σε όλες τις ενέργειες έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η επιστροφή της 32χρονης στις ελεύθερες περιοχές. O REPORTER, παρέδωσε όλα τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του σε όλες τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες. Για το θέμα, ενδιαφέρθηκαν προσωπικά ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όπου βρίσκεται καθώς και η Υπουργός Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου.
 
Η Διευθύντρια των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, Μαρία Κυρατζιή, ανέφερε ότι «μόλις έχει ξεκάθαρη εικόνα το Υπουργείο εξωτερικών, θα δράσουμε αναλόγως».
 
Της πήραν χρήματα και κουβέρτες
Χθες, η Ανούλα, διέμεινε σε πανσιόν στα κατεχόμενα. Ελληνοκύπριος που διαμένει στη Λάρνακα, ο Λάζαρος Λαζάρου, έστειλε μηνύματα σε δικοινοτικές ομάδες, αναφέροντας την κατάσταση. « Ένας Τουρκοκύπριος συγκινήθηκε με την ιστορία της, και πλήρωσε μια πανσιόν στην οποία έμεινε ψες. Ελπίζω να τη βοηθήσει η κυπριακή Κυβέρνηση», ανέφερε ο κ. Λαζάρου.
 
Εθελοντές του συνδέσμου Αγκαλιάζω με αγάπη, μετέβησαν, εξάλλου, στα κατεχόμενα για να δώσουν χρήματα και κουβέρτες στην 32χρονη, που εκφράζει τις ευχαριστίες της προς όλους.
 
Μούλιαζε μακαρόνια σε βραστήρα
Οι εθελοντές της ομάδας Αγκαλιάζω με Αγάπη, ήταν αυτοί, που τους τελευταίους έντεκα μήνες συντηρούσαν την Ανούλα. Έσπευσαν πολλές φορές στα κατεχόμενα και της πήραν χρήματα και τρόφιμα. Η διαχειρίστρια του λογαριασμού που διατηρεί η ομάδα στο Facebook, Μαρία Αντωνίου ανέφερε, πως όταν πήγαν να την επισκεφθούν εθελοντές, την βρήκαν να ζει με το γιο της, υπό άθλιες συνθήκες.
«Ήρθε σε επαφή μαζί μας τα Χριστούγεννα του 2018. Δεν είχε ούτε δέντρο να στολίσει και πήρε ένα από τα σκουπίδια και το κόλλησε. Μας ζήτησε, εάν μπορούμε να στείλουμε παιδάκια, για να παίξουν με τον γιο της, που είναι στην απομόνωση . Στείλαμε κόσμο και την βοήθησαν οικονομικά, επειδή είχε απλήρωτους λογαριασμούς. Την στήριξε πολύς κόσμος. Έμενε σε ένα υπόγειο, δίπλα από τους λάκκους της πολυκατοικίας. Έστειλα μας φωτογραφίες και οι τοίχοι ήταν υγροί και κίτρινοι. Όποιος πήγαινε έλεγε μου ότι το σπίτι μύριζε σαν τουαλέτα. Μαζέψαμε καθαριστικά και πήγε κόσμος και έτριψε τα πατώματα. Δεν είχαν καν λάμπες. Έφτιαξαν τα ηλεκτρολογικά, της έβαλαν κουρτίνες, της πήραν micro wave. Δεν είχαν φαγητό. Έτρωγαν μόνο μακαρόνια. Είχε ένα βραστήρα, έβραζε νερό και μούλιαζε μέσα τα μακαρόνια να μαλακώσουν και τα έτρωγαν. Δεν είχαν κουζίνα για να μαγειρέψει. Έλεγε μας ότι δεν τη χαλούσε που δεν είχε τροφή. Μας έλεγε “θέλω τροφή της ψυχής”, ήθελε να πηγαίνει κόσμος να τη βλέπει για να νοιώθει ότι υπάρχουν άνθρωποι που τη νοιάζονται. Όποτε πήγαινε κόσμος από κει ήταν πολύ χαρούμενη. Όταν έκαναν μέρες να πάνε, έπεφτε ψυχολογικά. Έζησε πάρα πολύ δύσκολα», αναφέρει η κ. Αντωνίου.
Πρέπει να επέμβει η Κυβέρνηση
«Όταν της έκαναν έξωση, της βρήκαν ένα καλό σπίτι άτομα από την ομάδα. Όμως, μόλις της πήραν το γιο της, σταμάτησε να θέλει να δουλεύει, σταμάτησε να θέλει να ζει. Το μωρό ήταν ότι είχε και δεν είχε. Γι ‘ αυτό έμεινε άστεγη. Πρέπει να παρέμβει η κυπριακή Κυβέρνηση. Εμείς της βρήκαμε λύση για να έρθει στις ελεύθερες περιοχές, αλλά ήθελε να ακολουθήσει τους «νόμους» του ψευδοκράτους, για να μην τους εξαγριώσει. Αποφάσισε να απευθυνθεί στο «γραφείο ευημερίας» στα κατεχόμενα. Αυτοί κάλεσαν και τον πρώην άντρα της, τσακώθηκαν και της πήραν το μωρό. Αν επικοινωνούσε με τη δική μας πλευρά μπορεί τα πράγματα να ήταν διαφορετικά», ανέφερε καταλήγοντας η κ. Αντωνίου.

Δειτε Επισης

Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ