Με μοβ χρώμα της προωρότητας φωταγωγήθηκε το Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ’

Ο Σύνδεσμος «Θερμοκοιτίδα Αγάπης», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την παγκόσμια ημέρα προωρότητας, φωταγώγησε χθες το Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ’ στο μωβ χρώμα της Προωρότητας.
 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, γονείς παιδιών που νοσηλεύονται στη μονάδα, καθώς και αρκετοί φίλοι και εθελοντές του συνδέσμου.
 
Στον χαιρετισμό της η πρόεδρος της «Θερμοκοιτίδας Αγάπης» Έλενα Μαλμηδούρη Χατζηχάννα ανέφερε ότι τα πρόωρα νεογνά είναι η μεγαλύτερη ομάδα παιδιατρικών ασθενών στις χώρες της Ευρώπης και γι’ αυτό πρέπει να είναι ψηλά στην ατζέντα της χάραξης όλων των πολιτικών που αφορούν στην υγεία τόσο σε τοπικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
 
Η Κύπρος συμπαρατάσσεται με περισσότερες από 100 χώρες παγκοσμίως, αφού η 17η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας και μέσα από ειδικές εκδηλώσεις, όπως αυτή, δηλώνει τη δέσμευσή της να συμβάλει στην πρόληψη των πρόωρων γεννήσεων, αλλά και στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τα πρόωρα μωρά και τις οικογένειές τους.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι, μετά από έγκριση του Υπουργείου Υγείας, η «Θερμοκοιτίδα Αγάπης» ξεκίνησε τις διεργασίες για πλήρη ανακαίνιση πέντε δωματίων της ΜΕΝΝ του Μακάρειου Νοσοκομείου με στόχο την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών στη Μονάδα, με το κόστος της ανακαίνισης να ανέρχεται περίπου στις 600.000 ευρώ.
 
Ο Υπουργός Υγείας στον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε ότι η ποιοτική βελτίωση των υπηρεσιών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που προσφέρονται από τη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Υγείας.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας
Παρεμβαίνει το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του ΡΙΚ