Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις της Ι. Παναγιώτου με τους κοινοτάρχες της Πάφου

Ολοκληρώθηκαν χθες οι ενημερωτικές συναντήσεις της Επιτρόπου Περιβάλλοντος Ιωάννας Παναγιώτου με τους Προέδρους των Κοινοτικών Συμβουλίων της Επαρχίας Πάφου οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στις 11 και 14 Νοεμβρίου στην Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου στην παρουσία της Επάρχου Μαίρης Λάμπρου.
 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων η Επίτροπος Περιβάλλοντος, Λειτουργοί του Γραφείου της καθώς και η Διευθύντρια της Κυπριακής Εταιρείας Πιστοποίησης (ΚΕΠ) Αθηνά Παναγιώτου  ενημέρωσαν του Κοινοτάρχες για τα οφέλη από την σταδιακή εφαρμογή του Διεθνούς Πρότυπου ISO 37101 για Ανάπτυξη Βιώσιμων Πόλεων/ Κοινοτήτων  το οποίο αφορά τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και ιδιαίτερα τον στόχο 11 που στοχεύει στην βιωσιμότητα των πόλεων και κοινοτήτων.
 
Το πρότυπο ISO 37101 εκπονήθηκε για να βοηθήσει τις Πόλεις/Κοινότητες να απαντήσουν στα ερωτήματα «Πως μπορεί να είναι βιώσιμη και τι στρατηγική θα πρέπει να ακολουθήσει για να το πετύχει ;»
 
Η επιτυχής εφαρμογή του παρόντος Προτύπου μπορεί, όπως αναφέρεται, να βελτιώσει τη βιωσιμότητα, την ευφυΐα και την ανθεκτικότητα στρατηγικών, προγραμμάτων, έργων, σχεδίων και υπηρεσιών που διενεργούνται υπό την άμεση ευθύνη των Πόλεων/Κοινοτήτων ή στα διοικητικά όριά τους.
 
Επίσης οι Κοινοτάρχες Πάφου ενημερώθηκαν για τα οφέλη της εφαρμογής της οικιακής κομποστοποίησης στις Κοινότητες τους αφού αποτελεί την πλέον οικονομική μέθοδο διαχείρισης των οργανικών υλικών και μειώνει  το σύνολο των οικιακών αποβλήτων περίπου κατά 40%.
 
Σημειώνεται πως η Επίτροπος Περιβάλλοντος θα πραγματοποιήσει ανάλογες ενημερωτικές συναντήσεις σε συνεργασία με τους οικείους Επάρχους σε όλες τις Επαρχίες.
 
Η επόμενη ενημερωτική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 27 Νοεμβρίου στο Περιβαλλοντικό Κέντρο στη Σκαρίνου σε συνεργασία με τον Έπαρχο Λάρνακας Οδυσσέα Χατζηστεφάνου και τους Προέδρους των Κοινοτικών Συμβουλίων της Επαρχίας Λάρνακας.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία
Στην οικοδομική βιομηχανία τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου