Παρασκευή 28 Φεβ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Συνεχίζονται οι εργασίες αντικατάστασης πεπαλαιωμένου εξοπλισμού σηματοδότησης στη Λευκωσία

  15/11/2019 16:19
Συνεχίζονται οι εργασίες αντικατάστασης πεπαλαιωμένου εξοπλισμού σηματοδότησης στη Λευκωσία

Συνεχίζονται οι εργασίες αντικατάστασης πεπαλαιωμένου εξοπλισμού σηματοδότησης στη Λευκωσία

  15/11/2019 16:19
Σε περίπου επτά μήνες αναμένεται να ολοκληρωθούν, σύμφωνα με το Τμήμα Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, οι εργασίες, που ξεκίνησαν από τις 23/9/2019, αντικατάστασης πεπαλαιωμένου εξοπλισμού σηματοδότησης από ιδιωτική εταιρεία σε 69 φωτοελεγχόμενες συμβολές στην ευρύτερη περιοχή Λευκωσίας με νέου τύπου χαμηλής κατανάλωσης (Extra Low Voltage-ELV) με λαμπτήρες LED, σύστημα καταμέτρησης εναπομείναντα χρόνου (pedestrian countdown) και σύστημα ζήτησης τύπου αφής για πεζούς.
 
Σε σημερινή ανακοίνωση, το Τμήμα Δημοσίων Έργων αναφέρει ότι οι εργασίες πολιτικής μηχανικής και αντικατάστασης του εξοπλισμού σε κάθε φωτοελεγχόμενη συμβολή θα ολοκληρώνονται εντός μιας ημέρας και θα ξεκινούν καθημερινά μετά την πρωινή ώρα αιχμής και θα ολοκληρώνονται πριν την απογευματινή ώρα αιχμής, εκτός απροόπτου, περιορίζοντας την αναπόφευκτη διαταραχή της κυκλοφορίας στο ελάχιστο δυνατόν.
 
Σημειώνει πως κατά τη διάρκεια των εργασιών η κυκλοφορία στις συμβολές θα ελέγχεται από σύστημα προσωρινών φώτων τροχαίας ή θα γίνεται διαχείριση της κυκλοφορίας με τη βοήθεια της Αστυνομίας.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, την εβδομάδα 18/11/2019 – 22/11/2019 θα διεξάγονται εργασίες στις ακόλουθες συμβολές: Λεωφ. Ακροπόλεως/Οδός Αρσινόης (Δήμος Στροβόλου), Λεωφ. Μακεδονιτίσσης/Οδός Ελαιώνων (Δήμος Στροβόλου), Λεωφ. Στασίνου/Ιφιγενείας/Σαν Σουσί (Δήμος Στροβόλου) και Λεωφ. Στροβόλου/Οδός Καντάρας (Δήμος Στροβόλου).
 
Το Τμήμα Δημοσίων Έργων απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί, όπως αναφέρει, και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και να συμμορφώνεται με την προσωρινή οδική σήμανση και τις οδηγίες της Αστυνομίας.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας