Τετάρτη 23 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Απαντήσεις από Κυβέρνηση ζητά το ΑΚΕΛ για το κατασκοπευτικό βαν που κυκλοφορεί στη Λάρνακα

  15/11/2019 11:34
Απαντήσεις από Κυβέρνηση ζητά το ΑΚΕΛ για το κατασκοπευτικό βαν που κυκλοφορεί στη Λάρνακα

Απαντήσεις από Κυβέρνηση ζητά το ΑΚΕΛ για το κατασκοπευτικό βαν που κυκλοφορεί στη Λάρνακα

  15/11/2019 11:34

Ερωτήματα ως προς το πότε, πώς και κάτω από ποιο καθεστώς βρίσκεται στην Κύπρο το υπερσύγχρονο βαν πρώην Ισραηλινού κατάσκοπου που πλέον δραστηριοποιείται στη Λάρνακα, εγείρονται μετά το δημοσίευμα του ξένου περιοδικού Forbes.
 
Οι δημοσιογράφοι του Forbes ταξίδεψαν στην Κύπρο και συνομίλησαν με τον ισραηλινό κατάσκοπο, ο οποίος εξήγησε πως πλέον δραστηριοποιείται στον ιδιωτικό τομέα και μέσω της εταιρείας του, παρέχει υπηρεσίας παρακολουθήσεων και κατασκοπίας.
 
Μάλιστα επιδεικνύει το νέο του απόκτημα, το υπερσύγχρονο εξοπλισμένο του όχημα που έχει τη δυνατότητα παρακολούθησης συνομιλιών από κινητά ή άλλες ηλεκτρονικές συσκευές από απόσταση 500 μέτρων.

 
Ζητά απαντήσεις ο Άντρος
Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, σε γραπτή δήλωσή του αναφέρεται στο θέμα, σημειώνοντας πως με βάση το δημοσίευμα το όχημα τύπου βαν, με υπερσύγχρονα συστήματα παρακολουθήσεων και υποκλοπών, ιδιοκτησίας ενός τέως Ισραηλινού πράκτορα που παρέχει υπηρεσίες κατασκοπείας, κυκλοφορεί και δραστηριοποιείται στη Λάρνακα.
 
«Ο συγκεκριμένος εξοπλισμός έχει τεράστιες, ανεξέλεγκτες ουσιαστικά δυνατότητες, αφού μπορεί να εισβάλλει σε τηλέφωνα και ηλεκτρονικές συσκευές από απόσταση εκατοντάδων μέτρων, να υποκλέπτει υλικό και συνδιαλέξεις, να αναγνωρίζει ανθρώπινη φωνή, να λειτουργεί τις συσκευές στη θέση του ιδιοκτήτη τους», προσθέτει ο Άντρος Κυπριανού.
 
Μάλιστα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ θέτει σειρά ερωτημάτων προς τις αρμόδιες Αρχές και ζητά από την Κυβέρνηση απαντήσεις.

Συγκεκριμένα ο Άντρος Κυπριανού ερωτά:

  • Πώς και γιατί βρίσκεται στην Κύπρο ένα τέτοιο μηχάνημα;
  • Πώς και κατόπιν ποιου ελέγχου εκτελωνίστηκε;
  • Στη βάση ποιας νομοθεσίας λειτουργεί και παρέχει υπηρεσίες;
  • Με ποιου την άδεια παρακολουθεί ποιους;
  • Έναντι ποιων στράφηκε η λειτουργία του μέχρι σήμερα;

«Οι αρμόδιες αρχές του κράτους οφείλουν να ενεργήσουν τάχιστα, να κατάσχουν τον συγκεκριμένο εξοπλισμό και να εμποδίσουν τη λειτουργία του μέχρι διερευνηθεί η νομιμότητα και η σκοπιμότητα της δράσης του».

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας