Ενώπιον της Βουλής η αποβολή των μαθητών που φώναξαν συνθήματα για τους Ισαάκ-Σολωμού

Ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας βρίσκεται το θέμα που προέκυψε με την αποβολή μαθητών, σε λύκειο στη Λεμεσό, επειδή φώναξαν συνθήματα για τους Ισαάκ-Σολωμού, ενώ και το Υπουργείο Παιδείας διερευνά το περιστατικό.
 
Το θέμα ενέγραψε ο βουλευτής και εκπρόσωπος τύπου του Δημοκρατικού Κόμματος, Παύλος Μυλωνάς, ο οποίος γνωστοποίησε και το περιστατικό. Σε ανάρτησή του, στη προσωπική του σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο βουλευτής ανέφερε πως η Επιτροπή Παιδείας ενημερώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας για τις θέσεις της Διεύθυνσης του σχολείου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απέβαλαν μαθητές που φώναξαν συνθήματα για τους Ισαάκ-Σολωμού στη Λεμεσό
 
Όπως ανέφερε ο κ. Μυλωνάς η Διεύθυνση του σχολείου, τη μία μέρα περιέγραφε τα γεγονότα με ένα συγκεκριμένο τρόπο και την επόμενη μέρα με άλλο.
 
«Εν πάση περιπτώσει, αυτό που είναι ενθαρρυντικό είναι ότι επιβεβαιώνεται ότι δεν υπήρξε κανένα ρατσιστικό ή ναζιστικό σύνθημα ή οποιαδήποτε σχέση των παιδιών αυτών με τέτοιου είδους φαινόμενα. Απομένει να διερευνηθεί το περιστατικό, όπως μας είπε ο υπουργός, καθώς η Διεύθυνση του σχολείου ισχυρίζεται ότι οι μαθητές του αγήματος της παρέλασης τιμωρήθηκαν διότι προκάλεσαν οχλαγωγία. Σαφώς δεν υποστηρίζουμε την οχλαγωγία στα σχολεία μας, ωστόσο από την άλλη είναι υποχρέωσή μας τα σχολεία να είναι φυτώρια παιδιών με πνευματικές ανησυχίες και αγάπη προς την πατρίδα και οποιαδήποτε παρεξήγηση μεταξύ του ρατσισμού και της αγάπης προς την πατρίδα πρέπει επιτέλους να τερματιστεί. Να τερματιστεί η ποινικοποίηση του πατριωτισμού σε αυτόν τον τόπο διότι έχουμε και ιστορία και ελπίζουμε να έχουμε και μέλλον», τόνισε ο κ. Μυλωνάς.

 

Δειτε Επισης

Ο Σύνδεσμος Προστασίας Ψυχικής Υγείας συμφωνεί με Μανιφέστο Mental Health Europe ενόψει Ευρωεκλογών
Βοήθεια σε ευάλωτες ομάδες προσφέρουν Εκκλησία, δήμοι και οργανώσεις ενόψει Πάσχα
Εγκρίθηκαν 14 αιτήσεις για υπηκοότητα σε παιδιά μεικτών γάμων
Αποπληρωμή των υποχρεώσεων Δήμων & Κοινοτήτων στο ΤΑΥ, ζητεί ο Δήμος Παραλιμνίου
Κατασχέθηκαν 800 περίπου κιλά κρέας κατόπιν ελέγχων από Κτηνιατρικές Υπηρεσίες
Συνδικαλιστική ελευθερία στον στρατό ζητά η Ισότητα
Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Επιτροπής Δεοντολογίας Αθλητισμού και Γενική Γραμματεία Αθλητισμού Ελλάδας
Οδηγίες Ευαγγέλου να σταματήσει να αποκόπτεται το ΕΕΕ από γυναίκες στα καταφύγια
Το προσωπικό της Βουλής εκφράζει συλλυπητήρια για το θάνατο της Γεωργίας Ψαριά
Περιοδεία Υπ. Μεταφορών στην Πάφο για αξιολόγηση αναπτυξιακών έργων