Άκουσε τους προβληματισμούς των μαθητών για τα τετράμηνα η Επ. Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού

Με αφορμή την αναστάτωση που επικρατεί στη μαθητική κοινότητα εδώ και μέρες μετά την εφαρμογή του νέου σχεδίου Αξιολόγησης των μαθητών στο πλαίσιο της εισαγωγής των εξετάσεων ανά τετράμηνο, η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού (ΕΠΔΠ) θέλησε να δώσει στους μαθητές την ευκαιρία να ακουστούν και να προβάλουν τις θέσεις και τα επιχειρήματα τους, σε μια προσπάθεια καλύτερης κατανόησης των όσων τους απασχολούν σε σχέση με τη νέα Αξιολόγηση. 
 
Για τον σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Γραφείο της ΕΠΔΠ στις 13 Νοεμβρίου 2019, με εκπροσώπους της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών (ΠΣΕΜ), της Παιδοβουλής και της Ομάδας Εφήβων Συμβούλων της Επιτρόπου (ΟΕΣ).
 
Κατά τη διαβούλευση ακούστηκαν μέσω των εκπροσώπων τους, οι διαφορετικές τοποθετήσεις, οι προβληματισμοί και οι δυσκολίες των μαθητών που αφορούσαν στην εφαρμογή του νέου θεσμού Αξιολόγησης στην Α΄ τάξη Λυκείων και στις Τεχνικές Σχολές κατά τη φετινή σχολική χρονιά. Η Επίτροπος, υπερασπιζόμενη το δικαίωμα των μαθητών να εκφραστούν και να συμμετέχουν στη λήψη αποφάσεων που τους αφορούν, να θέτουν τις απόψεις τους ενώπιον των αρμοδίων φορέων οι οποίοι και πρέπει να τις λαμβάνουν σοβαρά υπόψη, δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι αυτό δε συνεπάγεται απαραίτητα και την υιοθέτηση τους σε κάθε περίπτωση.
 
Η Επίτροπος θέλει να πιστεύει ότι οι οποιεσδήποτε αποφάσεις που θα ληφθούν θα λειτουργήσουν προς όφελος του συμφέροντος της μαθητικής κοινότητας και στη διασφάλιση ποιοτικής εκπαίδευσης για κάθε παιδί που να υποστηρίζει την ανάπτυξη των ικανοτήτων του και να καλλιεργεί κουλτούρα κατανόησης, ανοχής και ισότητας.  

Δειτε Επισης

Έδωσε το σύνθημα για αλλαγή σελίδας στον Στρόβολο ο Τσίγκης-«Με μέθοδο και όραμα για όλους τους πολίτες»
Δημόσια διαβούλευση για νομοσχέδιο που ρυθμίζει τις πρωτοβουλίες πολιτών
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του Ευρωβουλευτή ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
«Αλλοδαποί στις Κεντρικές ζητούν αναστολή ποινής και συμφωνούν με απέλαση αλλά απορρίπτονται οι αιτήσεις»
Δημοτικός σύμβουλος στην Ελλάδα γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Καταχωρήθηκε η αγωγή Αναστασιάδη κατά του Μακάριου Δρουσιώτη-Αξιώνει πέραν των δύο εκ.
Συνελήφθη 49χρονος επιχειρηματίας για τη φωτιά στην Πάφο-Προκλήθηκε μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Παράπονα στην Eπ. Προστασίας για τη νομιμότητα λειτουργείας κλειστών κυκλωμάτων σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία
Με το ένα πόδι εκτός ΔΗΣΥ η Νιόβη Παρισινού, μετά τη στήριξη στον Γεάδη