Παρασκευή 18 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ικανοποιημένοι οι γονείς για την απόφαση της ΟΕΛΜΕΚ να μην προχωρήσει σε απεργίες

  12/11/2019 12:01
Ικανοποιημένοι οι γονείς για την απόφαση της ΟΕΛΜΕΚ να μην προχωρήσει σε απεργίες

Ικανοποιημένοι οι γονείς για την απόφαση της ΟΕΛΜΕΚ να μην προχωρήσει σε απεργίες

  12/11/2019 12:01
Οι οργανωμένοι γονείς εκφράζουν την ικανοποίησή τους για το αποτέλεσμα του χθεσινού δημοψηφίσματος της ΟΕΛΜΕΚ, κατά το οποίο η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών τάχθηκε εναντίον απεργιών/στάσεων, κατά την περίοδο διεξαγωγής των γραπτών δοκιμίων τον Δεκέμβριο, ενώ δηλώνει ότι στηρίζει σε γενικά πλαίσια το Σχέδιο Αξιολόγησης του Μαθητή, λέγοντας ότι είναι προς το συμφέρον των παιδιών και του δημόσιο σχολείου.
 
Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης αναφέρει ότι «τώρα είναι η ώρα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να καταγράψουμε τα προβλήματα που έχουν διαφανεί κατά την εφαρμογή της Αξιολόγησης του Μαθητή και με εποικοδομητικές εισηγήσεις, όλοι να μπούμε σε διάλογο για βελτίωση του θεσμού, είτε με νομοθετικές ρυθμίσεις είτε με εγκυκλίους».
 
«Ο διάλογος», σημειώνει, «πρέπει να αρχίσει άμεσα ούτως ώστε οι βελτιώσεις να ισχύσουν κατά το 2ο τετράμηνο και να συνεχιστεί σε πνεύμα συναίνεσης με στόχο την επόμενη σχολική χρονιά να εφαρμοστεί η Νομοθεσία με όσο το δυνατό λιγότερα προβλήματα».
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Συνομοσπονδία παρακολουθώντας τη μέχρι τώρα εφαρμογή της Νομοθεσίας, έχει καταλήξει σε συμπεράσματα και είναι έτοιμη να καταθέσει εισηγήσεις για βελτίωση του θεσμού.
 
Τέλος, αναφέρει ότι αν και στηρίζει το θεσμό Αξιολόγησης του Μαθητή, εντούτοις δεν διστάζει να αναγνωρίσει ότι υπάρχουν κενά και στρεβλώσεις, τα οποία πρέπει να διορθωθούν στον μέγιστο δυνατό βαθμό, με την συνεργασία όλων, με απώτερο στόχο την βελτίωση του Σχεδίου, για το καλό των παιδιών και του Δημοσίου Σχολείου.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας