Σάββατο 29 Φεβ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Σειρά εκδηλώσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα πρόωρων γεννήσεων

  12/11/2019 11:53
Σειρά εκδηλώσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα πρόωρων γεννήσεων

Σειρά εκδηλώσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα πρόωρων γεννήσεων

  12/11/2019 11:53
Σειρά εκδηλώσεων/δράσεων με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών για θέματα προωρότητας, διοργανώνει ο Σύνδεσμος «Μωρά Θαύματα» στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Προωρότητας στις 17 Νοεμβρίου 2019.
 
Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Προωρότητας, αναφέρει ανακοίνωση του Συνδέσμου, «θα θέλαμε πρώτιστα να ευχαριστήσουμε όλο τον κόσμο που μας αγκάλιασε και μας στήριξε με αφοσίωση και εμπιστοσύνη και να διατρανώσουμε για ακόμη μια φορά ότι ο Σύνδεσμος μας παραμένει σταθερά προσηλωμένος στο στόχο του που είναι η  παροχή κάθε δυνατής στήριξης της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ), όπως και η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου για θέματα προωρότητας».
 
«Μέσα στα πλαίσια της υπό αναφορά προσπάθειας μας και πάντοτε σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, τους γιατρούς της Μονάδας και τη διεύθυνση του Νοσοκομείου Αρχ. Μακάριος ΙΙΙ, ο Σύνδεσμος μας ενεργεί στοχεύοντας στην αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών», προστίθεται.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ο άμεσος στόχος μας είναι η αγορά και δωρεά προς το κράτος, ενός υπερσύγχρονου ασθενοφόρου ειδικά διαμορφωμένου για πρόωρα, νεογνά με προβλήματα υγείας, παιδιά και εγκύους ούτως ώστε να μεταφέρονται με ασφάλεια από και προς τις ειδικές Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας του Νοσοκομείου Αρχ. Μακάριου ΙΙΙ και του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού».
 
Όπως αναφέρεται, «το εν λόγω ασθενοφόρο είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα και τεχνολογικά αναβαθμισμένα ασθενοφόρα που υπάρχει στην Ευρώπη και είναι το πρώτο ασθενοφόρο του είδους του στην Κύπρο. Θα στοιχίσει γύρω στις 300,000 ευρώ και θα παραδοθεί στην Υπηρεσία Ασθενοφόρων Κύπρου του Υπουργείου Υγείας σε περίπου ένα χρόνο».
 
«Θερμά ευχαριστούμε την ΟΠΑΠ Κύπρου για την ευγενή χορηγία του ποσού των 100,000 ευρώ καθώς και όλους όσους στήριξαν οικονομικά τον Σύνδεσμο μας για την υλοποίηση του συγκεκριμένου στόχου», αναφέρει η ανακοίνωση.
 
Σημειώνεται ότι οι εκδηλώσεις/δράσεις θα πραγματοποιηθούν  τόσο στον χώρο της ΜΕΝΝ όσο και στους χώρους των “Mall of Cyprus” και “Nicosia Mall” ως ακολούθως:
 
15/11 10:00 προσφορά δώρων στα νεογνά που νοσηλεύονται στην ΜΕΝΝ
15/11 15:00 - 19:00 εκδήλωση στο Mall of Cyprus
17/11 10:30 - 19:00 εκδήλωση στο Nicosia Mall
17/11 18:00 φωταγώγηση μωβ, το χρώμα της προωρότητας, του Κυπριακού Αρχαιολογικού Μουσείου στη Λευκωσία, των Μεσαιωνικών Κάστρων στη Λάρνακα και Λεμεσό και της Μεσαιωνικής Έπαυλης των Κουκλίων στην Πάφο.
 
«Μαζί συνεχίζουμε με συνέπεια και με το βλέμμα στραμμένο στο στόχο μας που είναι η παροχή αναβαθμισμένης φροντίδας στα πρόωρα στη βάση Ευρωπαϊκών και Διεθνών προδιαγραφών, έτσι ώστε το κάθε πρόωρο να έχει το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στη ζωή», καταλήγει η ανακοίνωση.   
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας