Εκτεθειμένα σε ρητορική μίσους τα ΑμεΑ για τις θέσεις στάθμευσης, λέει η Οργάνωση Παραπληγικών

Η Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου εκφράζει την απογοήτευση της για την αδυναμία του κράτους να ελέγξει αποτελεσματικά και να επιβάλει τη νομοθεσία σε πολυκατοικίες και ιδιωτικά συγκροτήματα οικιών όπου παρατηρείται στάθμευση σε χώρους για ΑμεΑ από μη δικαιούχους, κάνοντας λόγο για επιθέσεις με ρητορική μίσους από παραβάτες.
 
Κάνει παράλληλα αναφορά σε περίπτωση πολίτη που έκανε αίτηση για αποποίηση της Κυπριακής Υπηκοότητας λόγω της απογοήτευσης που νοιώθει.
 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «η αδυναμία του κράτους να τιμωρεί τους παραβάτες έχει επιτρέψει σε παραβάτες να αποθρασύνονται και να επιτίθενται με ρητορική μίσους προς πολίτες, οι οποίοι προσπαθούν να υπερασπιστούν το δικαίωμα των ΑμεΑ και τη νομιμότητα».
 
«Τέτοιο περιστατικό έχει οδηγήσει συμπατριώτισσα μας, Κύπρια πολίτη, που κατοικεί και είναι παντρεμένη στη χώρα μας εδώ και πολλά χρόνια, να κάνει αίτηση πριν λίγες μέρες για αποποίηση της Κυπριακής Υπηκοότητας λόγω της απογοήτευσης που νοιώθει για την αδυναμία του κράτους να ελέγξει κάτι τόσο απλό και τη θυματοποίηση της από παραβάτες αφού δέχθηκε επίθεση με ρητορική μίσους» προστίθεται.
 
Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, ενώ σύμφωνα με την Οργάνωση, η εξέλιξη αυτή «ντροπιάζει τη χώρα μας γενικά και επιτέλους πρέπει το κράτος και η βουλή να λύσουν αυτό το πρόβλημα και οι παραβάτες να τιμωρούνται χωρίς καθυστέρηση». Είναι λυπηρό κάτι τόσο απλό το κράτος μας να είναι ανίκανο να το διαχειριστεί και να μην μπορεί να προστατέψει αυτό το δικαίωμα των ΑμεΑ, καταλήγει η ανακοίνωση.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία με σκόνη στην ατμόσφαιρα
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα