Ξεπέρασαν τις 1000 οι υπογραφές για έρευνα Εισαγγελέα εναντίον Αρχιεπισκόπου

Ξεπέρασαν τους 1000 οι πολίτες, που ζητούν μέσω της παγκόσμιας πλατφόρμας AVAAZ  τη διεξαγωγή έρευνας εναντίον του Αρχιεπισκόπου από το Γενικό Εισαγγελέα.
 
Η εκστρατεία ξεκίνησε το βράδυ της Κυριακής 10 Νοεμβρίου, από τον πολιτικό αναλυτή Χριστόφορο Χριστοφόρου και θα διαρκέσει μία βδομάδα. Αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της θα παραδοθεί το αίτημα των πολιτών για διεξαγωγή έρευνας στο Γενικό Εισαγγελέα. Ο κ. Χριστοφόρου δήλωσε  στον REPORTER  πως «είναι απαίτηση της κοινωνίας να διερευνηθεί ένα θέμα στο οποίο υπάρχει ενδεχόμενο διαφθοράς».
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ-Από τους «ανώμαλους»…στο «φόρο πελλάρας» και τους «ξετσίπωτους»

Το κίνημα του Avaaz, έχει εκατομμύρια μέλη σε δεκάδες χώρες και οργανώνει πολιτικές εκστρατείες σε 17 γλώσσες. Λειτουργεί με μια βασική ομάδα προσωπικού που είναι διασκορπισμένη στις 6 ηπείρους αλλά και με χιλιάδες εθελοντές. Στόχος του είναι να διασφαλίστεί ότι οι απόψεις και οι αξίες των πολιτών του κόσμου όχι μόνο ακούγονται αλλά και επηρεάζουν πολιτικές αποφάσεις που μας αφορούν όλους .
 
Στο συνοδευτικό κείμενο για την υπόθεση Αρχιεπισκόπου, αναφέρεται ότι «oι ισχυρισμοί για παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β με επιστολές προς τον Υπουργό Εσωτερικών, για παραχώρηση κυπριακής ιθαγένειας στο Μαλαισιανό Jho Taek Low, πράξη και ενέργεια που δημόσια παραδέκτηκε ο Αρχιεπίσκοπος σε δημόσιες δηλώσεις του, χρήζουν διερεύνησης. Οι ισχυρισμοί πως ο ενδιαφερόμενος  Jho Taek Low εξέδωσε επιταγή 300.000 ευρώ υπέρ της Αρχιεπισκοπής, που ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β επιβεβαίωσε δημόσια πως παρέλαβε και πως ο Jho Taek Low εξέδωσε επίσης δεύτερη επιταγή υπέρ της Αρχιεπισκοπής για 10.000 ευρώ, χρήζουν διερεύνησης»
 

ΔΙΑΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πάνε πορεία να τα... ψάλλουν στον Αρχιεπίσκοπο ανήμερα της εορτής του
 
Οι υπογράφοντες αυτό το ψήφισμα, καλούν το Γενικό Εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας, κύριο Κώστα Κληρίδη, «να εξετάσει τις πράξεις και ενέργειες του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β’, με βάση τις πρόνοιες του νόμου περί Πρόληψης Διαφθοράς Κεφ. 161 και του Νόμου περί της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Ποινικοποίηση της Διαφθοράς (Κυρωτικός) Νόμος του 2000 (Ν. 23(III)/2000), όπως επίσης άλλης συναφούς νομοθεσίας. Επισημαίνουμε συγκεκριμένα πως πράξεις και ενέργειες του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β ενδεχόμενα συνιστούν διάπραξη ποινικών αδικημάτων, που ορίζονται στο άρθρο 12, του νόμου Ν. 23(III)/2000 ως «Εμπορία Επηρεασμού», στο αγγλικό πρωτότυπο “Trading in Influence” και σε άλλη νομοθεσία ως αποδοχή προϊόντος παράνομων ενεργειών».
 

Δειτε Επισης

Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας
Παρεμβαίνει το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του ΡΙΚ
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»