Έξω από τις τάξεις για δύο ώρες οι μαθητές, δεν κάνουν πίσω για τις εξετάσεις τετραμήνων

Προχωρούν κανονικά με την αποχή από τα μαθήματα οι μαθητές, παρά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της ΟΕΛΜΕΚ, να μην προχωρήσουν με τα απεργιακά μέτρα.
 
Οι μαθητές Λυκείων και Τεχνικών Σχολών δεν θα μπουν για μάθημα την τρίτη και τέταρτη περίοδο, καθώς διαμαρτύρονται για τις εξετάσεις τετραμήνων.
 
«Σεβόμαστε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της ΟΕΛΜΕΚ, αλλά εμείς προχωράμε κανονικά με τα μέτρα που εξαγγείλαμε. Δεν αλλάζει κάτι για εμάς», αναφέρει στον REPORTER ο πρόεδρος της ΠΣΕΜ, Γιάννης Λαπήθιος, προσθέτοντας πως θα ήθελαν να έχουν τους καθηγητές τους στο ίδιο στρατόπεδο.
 
Όπως σημείωσε, αυτό που αποσκοπούν μέσα από την δίωρη αποχή τους από τα μαθήματα είναι το Υπουργείο Παιδείας να καταθέσει άμεσα στην Βουλή των Αντιπροσώπων τροποποιητική νομοθεσία για τις εξετάσεις τετραμήνων, καθώς επίσης και την κατάργησή τους.
 
Κληθείς να σχολιάσει τα επόμενά τους βήματα, ο πρόεδρος της ΠΣΕΜ ανέφερε πως θα περιμένουν την αντίδραση του Υπουργείου Παιδείας και έπειτα θα αποφασίσουν για την λήψη ή όχι περαιτέρω μέτρων.
 
Σε ανακοινώσή τους, οι μαθητές ανέφεραν πως «η συνεχής επίκληση της νομοθεσίας από το Υπουργείο είναι ακόμη ένα επιχείρημα που πέφτει στο κενό. Για ένα ολόκληρο χρόνο μας καλούσαν σε ένα «διάλογο» στον οποίο επέμεναν ότι η νομοθεσία δεν μπορεί να τροποποιηθεί παρόλες τις εκκλήσεις μας. Δεν έλαβαν ποτέ υπόψη την δική μας άποψη, ο διάλογος αποδείχτηκε ένα φιάσκο και εν τέλει τροποποίησαν τη νομοθεσία έτσι όπως τους βόλευε τον περασμένο Ιούλιο».
 
Δεν προχωρούν με μέτρα οι καθηγητές
Δεν προχωρούν με μέτρα οι καθηγητές, αφού το 55% των καθηγητών που συμμετείχαν στο δημοψήφισμα της ΟΕΛΜΕΚ ψήφισε κατά των απεργιών.
Οι καθηγητές κλήθηκαν να απαντήσουν αν συμφωνούν ή διαφωνούν για τη λήψη μέτρων, όσο αφορά τις εξετάσεις τετραμήνων, με το τελικό αποτέλεσμα να είναι 55% κατά και 45% υπέρ.

Εντός των επόμενων ημερών θα συνεδριάσει το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΛΜΕΚ, ώστε να μελετήσουν τα επόμενα τους βήματα, με τον πρόεδρο της οργάνωσης, Κώστα Χατζησάββα να αναφέρει στον REPORTER πως είναι καιρός το Υπουργείο Παιδείας να δει τα λάθη του.

«Οφείλει το Υπουργείο Παιδείας να ακούσει τον προβληματισμό όλων και να δώσει λύσεις ώστε να δημιουργηθεί ένα σωστό σύστημα αξιολόγησης του μαθητή».

Κληθείς να αναφερθεί στην αποχή των μαθητών από τα μαθήματά τους, ο κ. Χατζησάββας σημείωσε πως είναι θέμα των μαθητών και της οργάνωσής τους.

«Δεν αναμιγνυόμαστε στα εσωτερικά της κάθε οργάνωσης. Σίγουρα, όμως, αφουγκραζόμαστε τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των μαθητών και του εκπαιδευτικού κόσμου για το ζήτημα των εξετάσεων τετραμήνων», τόνισε ο Κώστας Χατζησάββας. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεν προχωρεί σε απεργίες η ΟΕΛΜΕΚ-Ψήφισε «όχι» το 55% των καθηγητών
 

Δειτε Επισης

Είχε πάει για σέρβις το Dali πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα-Στο φως ηχητικό ντοκουμέντο
Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας
Παρεμβαίνει το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του ΡΙΚ
Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»
Με τη συμμετοχή 400 ποδηαλτών/τριών αρχίζει την Παρασκευή το Cyprus Gran Fondo