Πέμπτη 20 Φεβ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Βλέπει… αμαρτίες και προτείνει παγοποίηση χρημάτων Αρχιεπισκόπου ο Δημητριάδης

  11/11/2019 16:45
Βλέπει… αμαρτίες και προτείνει παγοποίηση χρημάτων Αρχιεπισκόπου ο Δημητριάδης

Βλέπει… αμαρτίες και προτείνει παγοποίηση χρημάτων Αρχιεπισκόπου ο Δημητριάδης

  11/11/2019 16:45
Σοκαρισμένος από τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου αναφορικά με την πολύκροτη υπόθεση Jho Low, εμφανίστηκε ο πρώην Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκος Δημητριάδης.

Μιλώντας στην μεσημβρινή εκπομπή του Άλφα, ανέφερε ότι «οι δηλώσεις του δείχνουν ότι ίσως στην αρχή να μην αντιλήφθηκε τι έκανε. Αλλά το γεγονός ότι συνεχίζει με το ίδιο βιολί σήμερα, είναι απαράδεκτο. Διότι έχει γίνει ξέπλυμα. Έχει γίνει ξέπλυμα εκεί επειδή δεν είναι μόνο η 300 000 που πήρε η Αρχιεπισκοπή είναι και τα χρήματα που πήραν για να αγοραστεί αυτή η έπαυλη στην Αγία Νάπα.»
 

Περαιτέρω ο κ. Δημητριάδης ανέφερε πως ο Μαλαισιανός καταζητούμενος είναι «ένας απατεώνας ο οποίος υπεξαίρεσε δισεκατομμύρια από τα ταμεία της Μαλαισίας», ενώ πρόσθεσε ότι «είναι φως φανάρι ότι έχει πάρει πάρα πολλά χρήματα από παράνομες δραστηριότητες».

Ο τέως Διοικητής αναφερόμενος στο ξέπλυμα χρήματος είπε ότι «είναι πράγματι, όχι μόνο βρώμικο αλλά και ματωμένο πολλές φορές. Αυτό πρέπει να αντιληφθεί και ο Αρχιεπίσκοπος αλλά και ο κάθε Κύπριος».

«Το να δίνει κάποιος δύο επιταγές, πάλι μυρίζει ξέπλυμα, διότι δίνει την εντύπωση ότι δεν ήθελε να πάνε κατευθείαν τα χρήματα στη σχολή εκείνη, η οποία είναι ανεξάρτητη και υπάγεται κάτω από το Υπουργείο Παιδείας. Η σχολή αυτή παίρνοντας επιταγή από τον Αρχιεπίσκοπο παίρνει καθαρά χρήματα δεν υπάρχει λόγος να μην τα δεχθεί, από τον Αρχιεπίσκοπο τα παίρνει», εξήγησε ο κ. Δημητριάδης. «Ο Αρχιεπίσκοπος έπαιξε σημαντικό ρόλο σε αυτή την διαδικασία, εν αγνοία του; Ίσως. Έγινε ξέπλυμα, πρέπει να διερευνηθεί τι έκανε ο κάθε ένας σε αυτή την διαδικασία».

Σε σχέση με τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν, ο τέως Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας υπέδειξε πως τα χρήματα που πήρε η Αρχιεπισκοπή πρέπει να παγοποιηθούν από τις Αρχές.  

«Οι ποινικοί ανακριτές είναι στη ΜΟΚΑΣ και στην Εισαγγελία. Εκεί πρέπει να πάει το θέμα. Πλέον υπάρχουν εύλογες υποψίες ότι έγινε ξέπλυμα. Πρέπει να γίνει άμεσα διερεύνηση από ποινικούς ανακριτές. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να πάρουμε το τηλέφωνο και να επικοινωνήσουμε με τις Αρχές της Μαλαισίας και να συνεργαστούν. Τα χρήματα πρέπει να επιστραφούν στη Μαλαισία, όπως και οι ΗΠΑ που θα επιστρέψουν 1 δις», κατέληξε ο κ. Δημητριάδης.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας