Το plan b του Υπουργείου Παιδείας σε περίπτωση απεργιών

Αποφασισμένη για ολομέτωπη επίθεση με εκπαιδευτικούς και μαθητές για τα τετράμηνα, είναι η Κυβέρνηση. Αν και το Υπουργείο Παιδείας, κρατά χαμηλούς τόνους, ενόψει του αυριανού δημοψηφίσματος για το ναι ή το όχι, στα απεργιακά μέτρα κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, ετοιμάζει το plan B του.
 
Στο Υπουργείο Παιδείας, «βάφτισαν» ως εναλλακτική πρόταση το plan B, σε μια προσπάθεια να μην πυροδοτήσουν το κλίμα, σε μια περίοδο μάλιστα που η ΟΕΛΜΕΚ εμφανίζεται βαθιά διχασμένη. Αρμόδια πηγή, ανέφερε στον REPORTER πως η εναλλακτική πρόταση, έχει ως στόχο να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων, σε περίπτωση που αποφασιστεί η λήψη απεργιακών μέτρων κατά τη διάρκεια ενενηντάλεπτων εξετάσεων.
 
Όπως γίνεται αντιληπτό, γίνονται σκέψεις για να επιστρατευτούν, ενδεχομένως δημόσιοι υπάλληλοι για να επιτηρήσουν τις εξετάσεις. Ο εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Παιδείας κλήθηκε να σχολιάσει το ενδεχόμενο μη προσέλευσης μαθητών στις εξετάσεις
 
«Αν δεν προσέλθουν μαθητές, τότε θα εφαρμοστεί η νομοθεσία που προνοεί την παραπομπή τους στις εξετάσεις του Ιουνίου. Οι μαθητές θα εξετάζονται μόνο γραπτώς στην ύλη και των δύο τετραμήνων, χωρίς να διατηρούν τη βαθμολογία των τετραμήνων. Ο βαθμός της εξέτασης θεωρείται ως ο βαθμός της σχολικής χρονιάς και για να προαχθούν θα πρέπει να πάρουν σε κάθε μάθημα βαθμό τουλάχιστον «Σχεδόν Καλά» δηλαδή 10» ανέφερε ο Σπύρος Αντωνέλλος, διαβάζοντας την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας.
 
Ο κ. Αντωνέλλος, ανέφερε πως «η ροή των τετραμήνων κυλάει κανονικά. Οι μαθητές διδάσκονται κανονικά τα μαθήματά τους ούτως ώστε να φτάσουν στην ολοκλήρωση της ύλης, με τη λήξη των τετραμήνων».
 
Χωρίστηκε σε στρατόπεδα η ΟΕΛΜΕΚ
Διχασμένη, πάει εν τω μεταξύ στο αυριανό δημοψήφισμα για τα τετράμηνα η ΟΕΛΜΕΚ. Οι πέντε παρατάξεις της οργάνωσης, χωρίστηκαν στα δύο. Αλλαγή, ΔΗΚΙ και Νέα Κίνηση καλούν τα μέλη τους να πουν όχι στις κινητοποιήσεις με την Προοδευτική και τη Νέα Πνοή να υποστηρίζουν το ναι.
 
Το πρόβλημα στην ΟΕΛΜΕΚ, δεν είναι μόνο οι δύο διαφορετικές τάσεις, αλλά οι αλληλοκατηγορίες που ανταλλάσσουν πλέον τα μέλη της. Ο Παντελής Νικολαΐδης, μιλώντας στον REPORTER, έριξε τα βέλη του προς τον Πρόεδρο της οργάνωσης.
 
 «Ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ διά μέσου ατυχών του παρεμβάσεων και ενεργειών έθεσε, ευτυχώς ανώδυνα υπό αμφισβήτηση την ενότητα της οργάνωσης. Αντί να προτάξει τις θέσεις της οργάνωσης, που ήταν όχι στις εξετάσεις τετραμήνων, προσπάθησε να ωραιοποιήσει την πρόταση Λεωνίδου, προτάσσοντας ότι η διαφωνία μας είναι σε μια εγκύκλιο.
 
Ο κ. Νικολαΐδης διερωτήθηκε, για ποιο λόγο  «Αλλαγή, Νέα Κίνηση και η νέα συνιστώσα αυτής της συμμαχίας το ΔΗΚΙ, είχαν πλειοψηφία. Για ποιο λόγο έστειλαν το θέμα σε δημοψήφισμα; Εμείς είμαστε συνεπείς στις αποφάσεις μας»
Απορρίπτει τα περί διχασμένης ΟΕΛΜΕΚ ο πρόεδρός της Κώστας Χατζησάββας. «Σε καμία περίπτωση η ΟΕΛΜΕΚ δεν πάει διχασμένη στις κάλπες. Πρέπει να γίνει γνωστό ότι στην ΟΕΛΜΕΚ, συμμετέχουν πέντε διαφορετικές κινήσεις. Η κάθε κίνηση διατηρεί την αυτονομία της και έχει το δικαίωμα να έχει τις δικές της διαφορετικές θέσεις και να τις εκφράζει για οποιοδήποτε εκπαιδευτικό ζήτημα. Αυτό συνέβαινε πάντοτε. Αρκεί η κάθε κίνηση τα τοποθετείται με επιχειρήματα και όχι να προβάλλει τον οποιονδήποτε. Στην ΟΕΛΜΕΚ, έχουμε μάθει να σεβόμαστε τις αποφάσεις που προκύπτουν μέσα από οποιανδήποτε διαδικασία των συλλογικών οργάνων.»
 
Το δημοψήφισμα των εκπαιδευτικών θα γίνει ταυτόχρονα σε όλα τα σχολεία της Κύπρου κατά τη διάρκεια του δευτέρου διαλείμματος. 

Δειτε Επισης

Η ανάγκη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και οι μύθοι που καταρρίφθηκαν
Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Πέραν των 18 χιλιάδων ατόμων εξυπηρετούν τα Επιμορφωτικά Κέντρα
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού και Λάρνακας
Ενέκρινε οδηγία για το δικαίωμα των καταναλωτών για επισκευή προϊόντων το Ευρωκοινοβούλιο
Άγγιξαν τα 155 εκατομμύρια οι διελεύσεις από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων ισχυρίζονται στα κατεχόμενα
Τελευταία η Κύπρος στην ΕΕ σε διαδικτυακές αγορές έντυπων και ψηφιακών βιβλίων
Εντός του 2024 η νομοθετική ρύθμιση της πρακτικής εργασίας των φοιτητών
Ανακαλείται το Physiomer Baby Unidoses-Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας