Infographic: Οι μαύρες τρύπες του μεταναστευτικού

Τις όλο και αυξανόμενες ροές μεταναστών που φθάνουν στην Κύπρο ποικιλοτρόπως και παντοιοτρόπως καλούνται να αντιμετωπίσουν οι Αρχές. Άλλοι με αεροπλάνα από την Τουρκία, άλλοι με βάρκες από τη Συρία και τον Λίβανο και άλλοι υποδυόμενοι τους εργάτες και τους φοιτητές, μετανάστες από Ασία και Αφρική, φτάνουν καθημερινά στα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
Οι Αρχές προσπαθούν να διαχειριστούν την δύσκολη κατάσταση που δημιουργείται, τόσο με τη διαχείριση των ανθρώπων που ήδη βρίσκονται στο νησί, όσο και τον έλεγχο των σημείων εισόδου στη Δημοκρατία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Infographic: Οι αριθμοί εκπέμπουν SOS για το μεταναστευτικό

Όπως θα δείτε και στο γραφικό πιο κάτω, το 40% των μεταναστών που ζητούν άσυλο στη χώρα μας, εισέρχονται μέσω των νoμίμων σημείων, ως εργάτες ή ως φοιτητές και ακολούθως απευθύνονται στην Υπηρεσία Ασύλου.

Ένα επίσης αρκετά μεγάλο ποσοστό, εισέρχεται στα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας, από τα οδοφράγματα. Πλέον, οι μετανάστες που θέλουν να φτάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος, αναγνώρισαν την αδυναμία να εφαρμοστεί στην Κύπρο η συμφωνία επανεισδοχής, αφού η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η τραυματισμένη εφηβεία ενός 17χρονου που είδε τους φίλους του να πεθαίνουν

Γι’ αυτό το λόγο, επιλέγουν να μεταβαίνουν στα οδοφράγματα και να ζητούν άσυλο από τις Αρχές της Δημοκρατίας. Πρόκειται κυρίως για Αφρικανούς μετανάστες που μεταβαίνουν στα κατεχόμενα αεροπορικώς από την Άγκυρα και στη συνέχεια μέσω του αεροδρομίου της Τύμβου, μεταβαίνουν στα οδοφράγματα
 
Στους εν λόγω Αφρικανούς μετανάστες, παραχωρείται θεώρηση τριών ημερών από την Τουρκία για να επισκεφθούν στα κατεχόμενα, που επί της ουσίας αποτελεί το διαβατήριο τους, για να εισέλθουν με ασφάλεια σε ευρωπαϊκό έδαφος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βόμβα στα χέρια των Αρχών το μεταναστευτικό-To κόστος και οι φόβοι της ΚΥΠ

Όσον αφορά τους Σύριους και τους Ιρακινούς μετανάστες, αρκετοί εκ των οποίων είναι πολιτικοί πρόσφυγες, χρησιμοποιούν τον θαλάσσιο διάδρομο από την Τουρκία προς την Κερύνεια ή την Αμμόχωστο με βάρκες και ακολούθως εισέρχονται εντός της Δημοκρατίας, είτε από τα οδοφράγματα, είτε από τις μαύρες τρύπες της γραμμής αντιπαράταξης.
 
Υπάρχουν όμως και οι περιπτώσεις όπου Σύριοι και Ιρακινοί, με τη βοήθεια διακινητών, διακινδυνεύουν τη ζωή τους, ταξιδεύοντας με βάρκες και καΐκια από τη Συρία ή τον Λίβανο, απευθείας προς τις ακτές της Κυπριακής Δημοκρατίας, κυρίως σε Λάρνακα και ελεύθερη Αμμόχωστο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο χάρτης αφίξεων μεταναστών και η αύξηση Αφρικανών που αγγίζει το 15500%

Την ίδια ώρα, οι Αρχές προσπαθούν με κάθε τρόπο να μειώσουν της ροές οικονομικών μεταναστών από τη Γεωργία, ο αριθμός των οποίων αυξήθηκε ραγδαία το τελευταίο διάστημα.
 
Οι Γεωργιανοί, μεταβαίνουν αεροπορικώς μέσω Τουρκίας στα κατεχόμενα και ακολούθως εισέρχονται στην Κυπριακή Δημοκρατία μέσω των οδοφραγμάτων, ή και μη ελεγχόμενων σημείων επί της γραμμής αντιπαράταξης. Η συντριπτική πλειοψηφία επιλέγει την Πάφο ως χώρο διαμονής.
 
Επίσης μεγάλος αριθμός μεταναστών κυρίως από το Καμερούν, το Μπαγκλαντές και την Ινδία, εισέρχονται και αυτοί στις ελεύθερες περιοχές μέσω των κατεχομένων, όπου βρίσκονται με «άδεια παραμονής» του ψευδοκράτους ως εργάτες και φοιτητές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Αποδεκτές 1461 ενστάσεις για μεταφορά εκλογικών δικαιωμάτων-Δεν ήξεραν καν τη διεύθυνση διαμονής τους
Δυσαρέσκεια ψευδοκράτους για Συμπεράσματα-«Κρατούν όμηρο τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας»
Κρίσιμος τραυματισμός για 56χρονο-Έπεσε στο κενό από τον δεύτερο όροφο οικίας
Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία με σκόνη στην ατμόσφαιρα
Ιράν: Απόλυτα ασφαλείς οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Ισφαχάν
LIVE: Επιβεβαιώνεται ότι δεν πλήγηκαν πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν
Καταρρίφθηκαν drones αλλά δεν έγινε επίθεση με πυραύλους υποστηρίζει το Ιράν-Kανένα σχόλιο από Ισραήλ
Χειροπέδες σε 31χρονο για τη βομβιστική επίθεση σε γνωστό μπαρ στον Πρωταρά
ΒΙΝΤΕΟ: Παγκόσμιος συναγερμός-Προχώρησε σε αντίποινα το Ισραήλ, πύραυλοι έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν