Τρίτη 11 Αυγ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Πολιτική Άμυνα: Χρειάζεται συνοχή για την αντιμετώπιση των πλημμυρών

  08/11/2019 15:15
Πολιτική Άμυνα: Χρειάζεται συνοχή για την αντιμετώπιση των πλημμυρών

Πολιτική Άμυνα: Χρειάζεται συνοχή για την αντιμετώπιση των πλημμυρών

  08/11/2019 15:15
Ενημερωτική συνάντηση που οργάνωσε η Πολιτική Άμυνα για τους πλημμυρικούς χάρτες και τον κίνδυνο πλημμύρας στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου πραγματοποιήθηκε στο Παραλίμνι.
 
Σε ανακοίνωσή της, η Πολιτική Άμυνα αναφέρει ότι κατά την ενημέρωση παρουσιάστηκε η  Αξιολόγηση Κινδύνου που προκύπτει από την κλιματική κρίση και υπογράμμισε τη σημασία της αξιολόγησης των δυνατοτήτων της Κυπριακής Δημοκρατίας να αντιμετωπίσει τους κινδύνους, όπως περιλαμβάνονται στην αξιολόγηση του 2018.
 
Ο Ανώτερος Λειτουργός της Πολιτικής Άμυνας, Νικόλας Πάρης, έδωσε ιδιαίτερη σημασία στη συνοχή που χρειάζεται να χαρακτηρίζει τις δραστηριότητες που αναπτύσσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες, λέγοντας ότι «ο κατακερματισμός αρμοδιοτήτων που εμφανίζεται σήμερα, χρειάζεται να ξεπεραστεί, μέσα από μια συνολική στρατηγική μείωσης των κινδύνων και συνολικής αντιμετώπισης των καταστροφικών συνεπειών από αυτούς».
 
Ανέφερε, επίσης, ότι «προωθούνται 38 αντιπλημμυρικά έργα μέχρι το 2022» και έφερε ως ένα τέτοιο παράδειγμα «την άρση των παρανομιών στις ποτάμιες ροές».
 
Η ερευνήτρια του ΤΕΠΑΚ, Κατερίνα Δράκου, παρουσίασε το πρόγραμμα «Πράξη ΑΙΓΙΣ» που εντάσσεται στο πρόγραμμα Interreg Ελλάδα- Κύπρος.
 
«Στόχος του προγράμματος», ανέφερε η κ. Δράκου,  «είναι η ενίσχυση της επάρκειας των αρχών πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, η βελτίωση της ικανότητας αντίδρασης της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και τη βελτίωση στο χρόνο καταγραφής, όπως  και στις διαδικασίες λήψης των αποφάσεων».
 
Ο Διευθυντής ΠΕΔΠΑ, Κυριάκος Χατζηγεωργίου παρουσίασε τους Διαδραστικούς Πλημμυρικούς Χάρτες και τον τρόπο αναζήτησης της πληροφορίας πάνω σε αυτούς.
 
Έδωσε δε συγκεκριμένα παραδείγματα που εμφανίζονται στους Χάρτες για την περιοχή της επαρχίας Αμμοχώστου, ειδικότερα σε περιοχές κινδύνου πλημμύρας στο Παραλίμνι και στην Ορμήδεια.
 
Για τα Μέτρα Αυτοπροστασίας, διανεμήθηκε στους παρευρεθέντες φυλλάδιο με πρακτικές συμβουλές που ετοίμασε η Πολιτική Άμυνα.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας