Πλατφόρμα Στρόβολος 2020: Όχι συνένωση του Στροβόλου με τη Λευκωσία

Η πλατφόρμα των δημοτών του Στροβόλου με την ονομασία «Στρόβολος 2020», συζήτησε σε χθεσινή σύσκεψη θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης ενόψει της μεταρρύθμισης και της συνένωσης Δήμων και διατύπωσε διάφορα ερωτήματα και επιφυλάξεις.
 
Αποφάσισε, επίσης, ότι με την κατάθεση του τελικού νομοσχεδίου επίσημα από το Υπουργείο Εσωτερικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, θα συγκληθεί ανοικτή και μεγάλη πανδημοτική συγκέντρωση για νέα αξιολόγηση.
 
Σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα, αναφέρεται ότι στην πλατφόρμα συμμετέχουν απλοί δημότες, οργανωμένα σύνολα και ΜΚΟ, καταστηματάρχες, εκπρόσωποι επιχειρήσεων, πρόεδροι αθλητικών σωματείων, πρόεδροι τοπικών επιτροπών πολιτικών κομμάτων, κοινοτάρχες, συνδικαλιστές, πρώην βουλευτές, υπουργοί και άλλοι κρατικοί αξιωματούχοι, νυν και πρώην δημοτικοί σύμβουλοι και αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Στροβόλου και πρώην υποψήφιοι δήμαρχοι.
 
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τονίστηκε απ’ όλους η θετική προσέγγιση και στάση για τη μεταρρύθμιση της Τ.Α. προς όφελος των δημοτών και της περαιτέρω αναβάθμισης των υπηρεσιών και της εξυπηρέτησης, λαμβάνοντας υπόψη το πληθυσμιακό, το γεωγραφικό, το κοινωνικοοικονομικό (χωρίς μεγάλες ανομοιογένειες για ευρύτερο αναπτυξιακό πλάνο) και τις εξοικονομήσεις (οικονομίες κλίμακας). 
 
«Στο θέμα των συνενώσεων των Δήμων διακρίνουμε διακρίσεις, γι’ αυτό ζητούμε να εφαρμοστούν τα ίδια κριτήρια σε όλες τις επαρχίες. Ως Στροβολιώτες, ομόφωνα, τονίζουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε αυτό που μπήκε κατά την άποψη μας σκόπιμα και αφορά τη συνένωση του Στροβόλου με τη Λευκωσία.
 
Ο Στρόβολος υπήρξε για πολλά χρόνια ένας πρωτοπόρος Δήμος, με ανάπτυξη και προοπτική. Πολλοί ιδιωτικοί Οργανισμοί, Υπουργεία, Κρατικοί Φορείς, Νοσοκομεία, Γήπεδα κοκ έχουν τα κεντρικά τους γραφεία και τις εγκαταστάσεις τους στην επικράτεια του Δήμου Στροβόλου», υπογραμμίζεται.
 
Η πλατφόρμα τονίζει πως δεν είναι δυνατό ο Στρόβολος «να εξελιχθεί σε ένα διαμέρισμα της Λευκωσίας και δεν είναι δυνατό να υιοθετείται αυτό από τον νυν δήμαρχο του Στροβόλου, επικαλούμενος έτσι τη δήθεν μελλοντική αναβάθμιση και τη δήθεν άντληση ευρωπαϊκών κονδυλίων».
 
Οι συμμετέχοντες διατύπωσαν ερωτήματα, όπως για παράδειγμα ποιος θα αναλάβει τα χρέη και τις υποχρεώσεις των σημερινών Δήμων, όπως είναι το Ταμείο Προνοίας, ενώ σημειώνουν ότι οι κάτοικοι του Δήμου Λευκωσίας δεν πληρώνουν τέλη αποχετεύσεων που αφορούν την κατασκευή, αλλά μόνο για τη χρήση. Διερωτώνται, συναφώς, πώς θα ρυθμιστεί αυτό στις συνενώσεις.
 
Καλούν επίσης τον Υπουργό Εσωτερικών και τα κόμματα να κατανοήσουν τον τοπικό χαρακτήρα ιδιαίτερα όταν αφορά ήδη μεγάλες και αναπτυσσόμενες οντότητες, «και να μην παρασυρθούν από τις μεγαλομανίες κάποιων που εκφράζουν ουσιαστικά τους εαυτούς τους, θεωρώντας ότι δήθεν θα φτιάξουν τη νέα μεγάλη Λευκωσία των 200.000 χιλιάδων κατοίκων και με το πέρασμα του χρόνου θα δημιουργηθεί ένα έκτρωμα που δεν θα δουλέψει πρακτικά και λειτουργικά, εναντίον φυσικά του κόσμου».
 

Δειτε Επισης

Έδωσε το σύνθημα για αλλαγή σελίδας στον Στρόβολο ο Τσίγκης-«Με μέθοδο και όραμα για όλους τους πολίτες»
Δημόσια διαβούλευση για νομοσχέδιο που ρυθμίζει τις πρωτοβουλίες πολιτών
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του Ευρωβουλευτή ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
«Αλλοδαποί στις Κεντρικές ζητούν αναστολή ποινής και συμφωνούν με απέλαση αλλά απορρίπτονται οι αιτήσεις»
Δημοτικός σύμβουλος στην Ελλάδα γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Καταχωρήθηκε η αγωγή Αναστασιάδη κατά του Μακάριου Δρουσιώτη-Αξιώνει πέραν των δύο εκ.
Συνελήφθη 49χρονος επιχειρηματίας για τη φωτιά στην Πάφο-Προκλήθηκε μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Παράπονα στην Eπ. Προστασίας για τη νομιμότητα λειτουργείας κλειστών κυκλωμάτων σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία
Με το ένα πόδι εκτός ΔΗΣΥ η Νιόβη Παρισινού, μετά τη στήριξη στον Γεάδη