Μαθητής κατήγγειλε ότι δέχθηκε απειλές από τον Πρόεδρο του συνδέσμου γονέων

Σε καταγγελία στην Αστυνομία προέβη μαθητής τεχνικής σχολής, αφού, όπως υποστήριξε, δέχθηκε απειλές από τον Πρόεδρο του συνδέσμου γονέων.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή, όταν ο μαθητής άκουσε από τρίτο πρόσωπο πως ο Πρόεδρος του συνδέσμου γονέων, απείλησε να του κάνει κακό.

Η Αστυνομία άρχισε ήδη τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Η τοποθέτηση του Συνδέσμου Ιδιωτικών Φυλάκων
Το περιστατικό σχολίασε και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιωτικών Φυλάκων, τονίζοντας πως η κατάσταση έχει ξεφύγει.

Σε ανάρτησή του, στην σελίδα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Φυλάκων σημειώνει πως προκλήθηκε μια παρεξήγηση, με αποτέλεσμα να μεταβεί στο σχολείο ο Πρόεδρος του συνδέσμου γονέων, όπου ζήτησε από τον Βοηθό Διευθυντή Α’ εξηγήσεις για το περιστατικό, καθώς φαίνεται να ενόχλησε την κόρη του.

«Στην συνέχεια ο εν λόγω γονέας φέρεται να ανάσυρε μαχαίρι, μπροστά στον Βοηθό καθηγητή αναφέροντας ότι θα σφάξει τον συγκεκριμένο μαθητή και τον πατέρα του. Μόλις ο μαθητής ενημερώθηκε για το περιστατικό, πήγε σε Αστυνομικό σταθμό και κατάγγειλε το εν λόγω γονέα του Σχολείου. Μάλιστα, σήμερα οι μαθητές της Τεχνικής Σχολής, έκαναν μονόωρη αποχή από τα μαθήματα τους, ζητώντας την απομάκρυνση του συγκεκριμένου γονέα από την θέση του προέδρου του συνδέσμου γονέων», αναφέρει η δημοσίευση, ενώ εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους.

«Αρχίσαμε μάλιστα να διερωτόμαστε αν φυλάμε Σχολεία, η έχουμε να κάνουμε με ένα απέραντο φρενοκομείο, η μια ζούγκλα. Όταν ένας πρόεδρος συνδέσμου Γονέων μπαίνει στο σχολείο μεταφέροντας μαχαίρι πραγματικά μας ξεπερνά. Αλήθεια…αν αυτός ο πατέρας θόλωνε περισσότερο και έκανε πράξη τις απειλές του τι θα συζητούσαμε τώρα; Τα πολλά περιστατικά μας προβληματίζουν και θα γίνουν αντικείμενο συζήτησης στην αμέσως επόμενη μας συνεδρίας και θα πάρουμε σημαντικές αποφάσεις», καταλήγει η δημοσίευση.
 
Αυτούσια η ανακοίνωση: 
«Έχουμε ξεφύγει εντελώς. Σύμφωνα με πληροφορίες τηλεοπτικού σταθμού, μαθητής τεχνικής σχολής στη Λευκωσία κατήγγειλε σε Αστυνομικό σταθμό, πως ο πρόεδρος του συνδέσμου Γονέων του σχολείου, μετά από μια παρεξήγηση που είχε προκληθεί, μετέβη στο σχολείο και απείλησε ότι θα σφάξει εκείνον και τον πατέρα του!!! Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή όταν ο πρόεδρος του συνδέσμου Γονέων μετέβη στο γραφείο Α΄ βοηθού και ζήτησε εξηγήσεις για κάποιο περιστατικό το οποίο φαίνεται να ενόχλησε την κόρη του ( μαθήτρια του Σχολείου). Στην συνέχεια ο εν λόγω γονέας φέρεται να ανάσυρε μαχαίρι, μπροστά στον βοηθό καθηγητή αναφέροντας ότι θα σφάξει τον συγκεκριμένο μαθητή και τον πατέρα του. Μόλις ο μαθητής ενημερώθηκε για το περιστατικό, πήγε σε Αστυνομικό σταθμό και κατάγγειλε το εν λόγω γονέα του Σχολείου.
 
Μάλιστα, σήμερα οι μαθητές της Τεχνικής Σχολής, έκαναν μονόωρη αποχή από τα μαθήματα τους, ζητώντας την απομάκρυνση του συγκεκριμένου γονέα από την θέση του προέδρου του συνδέσμου γονέων.
 
Σαν σύνδεσμος πραγματικά ανησυχούμε στον μέγιστο βαθμό. Αρχίσαμε μάλιστα να διερωτόμαστε αν φυλάμε Σχολεία, η έχουμε να κάνουμε με ένα απέραντο φρενοκομείο, η μια ζούγκλα. Όταν ένας πρόεδρος συνδέσμου Γονέων μπαίνει στο σχολείο μεταφέροντας μαχαίρι πραγματικά μας ξεπερνά. Αλήθεια…αν αυτός ο πατέρας θόλωνε περισσότερο και έκανε πράξη τις απειλές του τι θα συζητούσαμε τώρα;
 
Τα πολλά περιστατικά μας προβληματίζουν και θα γίνουν αντικείμενο συζήτησης στην αμέσως επόμενη μας συνεδρίας και θα πάρουμε σημαντικές αποφάσεις».

Καταδικάζουν οι γονείς
Για το περιστατικό τοποθετήθηκαν και οι οργανωμένοι γονείς, οι οποίοι σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν πως «αναφορικά με περιστατικό σε Τεχνική Σχολή που είδε το φως της δημοσιότητας, ως Παγκύπρια Συνομοσπονδία δηλώνουμε ότι καταδικάζουμε τέτοιου είδους συμπεριφορές και ότι είμαστε εναντίον οποιασδήποτε μορφής βίας από όπου και αν αυτή προέρχεται.
 
Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας και την Αστυνομία να διερευνήσουν εις βάθος κάθε πτυχή του περιστατικού και εάν υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν.
 
Ως Οργανωμένοι Γονείς δεν πρόκειται να ανεχθούμε συμπεριφορές που προσβάλουν τον θεσμό των Οργανωμένων Γονιών αλλά και τον ρόλο των γονιών, και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών ή του προσωπικού του σχολείου. Δεν θα ανεχθούμε επίσης ανάρμοστες συμπεριφορές που προσβάλουν το ήθος και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων».

Δειτε Επισης

Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας