Ηχούν οι καμπάνες στη Δευτερά, δεν θα αναγερθεί το βενζινάδικο πάνω από την Χρυσοσπηλιώτισσα

Για αρκετή ώρα ηχούσαν χαρμόσυνα οι καμπάνες στην Κάτω Δευτερά, με τους κατοίκους να διερωτώνται τι είχε συμβεί, μέχρι που ο πάτερ ανακοίνωσε πως αναστέλλεται οριστικά η ανέγερση του πρατηρίου πάνω από το σπήλαιο της Παναγίας της Χρυσόσπηλιώτισσας.
 
«Το Δικαστήριο έκρινε έκδηλη παρανομία, το διάταγμα έγινε απόλυτο! Δεν θα γίνει το πρατήριο! Περισσότερες λεπτομέρειες απόψε. Η Παναγία μαζί σας ευχαριστούμε όλους όσους ήταν δίπλα μας!»
 
Πρόκειται για διάταγμα που επικυρώθηκε από το Δικαστήριο και το οποίο βάζει φρένο στην κατασκευή του πρατηρίου, για το οποίο οι κάτοικοι είχαν ξεσηκωθεί, καθώς όπως υποστήριζαν, υπήρχε ορατός κίνδυνος κατάρρευσης του σπήλαιού.   
 
Σύμφωνα με το Δικαστήριο, οι ανακοινώσεις της εταιρείας καυσίμων, ότι το πρατήριο απέχει 128 μέτρα από το σπήλαιο της Παναγίας της Χρυσοσπηλιώτισσας, αλλά και τη σχετική βεβαίωση του αρμόδιου τοπογράφου μηχανικού, η απόσταση είναι κατά πολύ μικρότερη από 200 μέτρα.
 
Σημειώνεται πως με βάση τον νόμο τέτοιου είδους αναπτύξεις χωροθετούνται σε απόσταση ίση ή μεγαλύτερη των 200 μέτρων από το πλησιέστερο σημείου του μνημείου.
 
Το Δικαστήριο μάλιστα διαπιστώνει, σύμφωνα με την απόφαση του, έκδηλη παρανομία στην έγκριση της αίτησης για κατασκευή πρατηρίου βενζίνης και για αυτό το λόγο εξέδωσε το διάταγμα με το οποίο αναστέλλεται η απόφαση ημερομηνίας 28 Σεπτεμβρίου 2018 για την ανέγερση του πρατηρίου.

Δειτε Επισης

Ετοιμόρροπη η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στην Αμμόχωστο
Εκκλησιασμός θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαΐου στην κατεχόμενη Βατυλή
Στόχος του ΡΙΚ να εξελιχθεί ο θεσμός του κυπριώτικου σκετς
Παναγιώτου για Λιμάνι Λάρνακας-«Οι συμφωνίες να είναι σεβαστές από όλους»
Έχασε τη μεγάλη μάχη για τη ζωή ο 22χρονος Παναγιώτης που ζητούσε ειδικό κρεβάτι στη ΜΕΘ
Παγκόσμια πρωτιά της Κύπρου στον αγώνα κατά της θαλασσαιμίας
ΒΙΝΤΕΟ: Έφθασαν στην Αρχιεπισκοπή οι Μοναχοί–Παραδίδουν υπόμνημα με τις θέσεις τους
Μέσω εφαρμογής στα κινητά θα ενημερώνονται οι πολίτες για τα δρώμενα στην επαρχία Αμμοχώστου
Ψεκασμοί κατά των κουνουπιών-Ενημερώνει τους κατοίκους για το Aedes aegypti το Υπουργείο Υγείας
Επιστρέφει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 31 βαθμούς η θερμοκρασία