Τρίτη 18 Φεβ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Νικήτρια Κύπρου αναδείχθηκε η Μηλιού στο διαγωνισμό «Τουρισμός Υγείας και Ευεξίας»

  29/10/2019 19:45
Νικήτρια Κύπρου αναδείχθηκε η Μηλιού στο διαγωνισμό «Τουρισμός Υγείας και Ευεξίας»

Νικήτρια Κύπρου αναδείχθηκε η Μηλιού στο διαγωνισμό «Τουρισμός Υγείας και Ευεξίας»

  29/10/2019 19:45
Η κοινότητα  Μηλιού αναδείχθηκε νικήτρια Κύπρου στον διαγωνισμό που εξήγγειλε το Υφυπουργείο Τουρισμού για την επιλογή του Ευρωπαϊκού Προορισμού Αριστείας στην Κύπρο με θέμα «Τουρισμός Υγείας και Ευεξίας».
 
Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η κοινοτάρχης της Μηλιού Εύα Χρυσάνθου εξέφρασε την ικανοποίηση της σημειώνοντας πως ο διαγωνισμός στην Κύπρο εντάσσεται στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του Υφυπουργείου Τουρισμού για συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα COSME 2019  «Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας» ( ΕDEN) το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή – Μονάδα Τουρισμού- στο οποίο έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι 28 χώρες, μέλη της ΕΕ αλλά και υποψήφιες για ένταξη χώρες, κάθε μια από τις οποίες θα αναδείξει το δικό της νικητή προορισμό.
 
Σκοπός του φετινού διαγωνισμού, όπως είπε, είναι η ανάδειξη και προβολή μη παραδοσιακών τουριστικών προορισμών, οι οποίοι προσφέρουν αυθεντικές τουριστικές εμπειρίες βασιζόμενες σε υπηρεσίες υγείας και ευεξίας, ενώ παράλληλα η οικονομική τους ανάπτυξη επιδιώκεται με τρόπο τέτοιο ώστε να εξασφαλίζεται η κοινωνική, πολιτιστική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα του τουρισμού.
 
Η κ. Χρυσάνθου  ανέφερε πως αισθάνεται μεγάλη υπερηφάνεια αφού τις χρονιές 2017-2018 η κοινότητα της Μηλιού εξασφάλισε βραβεία για τις Πράσινες Σημαίες.
 
Φέτος, με τη συμμετοχή της κοινότητας στον συγκεκριμένο διαγωνισμό και την εξασφάλιση της νίκης, η Μηλιού, σημείωσε, εισέρχεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο ως Προορισμός Τουρισμός Υγείας και Ευεξίας.
 
Όπως εξήγησε η κ. Χρυσάνθου, δικαιούχοι του διαγωνισμού είναι φορείς, οι οποίοι δύνανται να εκπροσωπούν τους επιλέξιμους προορισμούς και οι οποίοι ορίζονται ως Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συμπλέγματα αυτών καθώς και άλλοι φορείς στους οποίους συμμετέχουν ή εκπροσωπούνται όπως αναπτυξιακές εταιρείες περιφερειακές εταιρείες τουριστικής προβολής και ανάπτυξης.
 
Σημειώνεται ότι βασική προϋπόθεση αποτελεί η λειτουργία και ύπαρξη της τουριστικής προσφοράς τουλάχιστον από το 2017.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ  
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας