Η Κύπρια ομιλήτρια και coach που έγινε μια από τις καλύτερες του κόσμου

Ξεκίνησε την καριέρα της, κάνοντας δημόσιες σχέσεις σε κανάλια, τόσο στην Κύπρο, όσο και στην Ελλάδα. Αποφάσισε στη συνέχεια, να δημιουργήσει τη δική της εταιρεία δημοσίων σχέσεων και να γίνει και η ίδια ομιλήτρια σε διάφορα σεμινάρια για την επιχειρηματικότητα και το personal branding. 
 
Η Παυλίνα Παπαλουκά είναι μία από τις λιγοστές γυναίκες στην Κύπρο, που κατάφεραν στο συγκεκριμένο επάγγελμα, να φτάσουν στην κορυφή.  Εξιστορεί στον REPORTER πώς κατάφερε να γίνει coach in personal branding και να δίνει συμβουλές σε διάφορους επαγγελματίες ανά το παγκόσμιο.

«Το 2011 ξεκίνησα μια εταιρεία, που είχε στόχο να προσελκύσει ομιλητές για το branding και την προσωπική ανάπτυξη στην Κύπρο και σε άλλες χώρες. Είχα ήδη ένα καλό υπόβαθρο στις δημόσιες σχέσεις και ήξερα πώς να προωθήσω τα σεμινάρια μου. Στη συνέχεια αποφάσισα να γίνω κι εγώ ομιλήτρια, καθώς είναι κάτι που αγαπούσα πάρα πολύ. Έτσι, άρχισα να προωθώ τον εαυτό μου, με τον τρόπο που προωθούσα επί χρόνια τους άλλους», αναφέρει η κ. Παπαλουκά, προσθέτοντας πως η ίδια χρησιμοποιεί όλα τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για να προωθήσει τη δουλειά της.
 
«Μιλώ σε διάφορα σεμινάρια, κάνω blogs, αναρτήσεις, γενικά χρησιμοποιώ τα social media και έτσι με εντοπίζει πολύς κόσμος και από άλλες χώρες. Το ένα μέρος αυτού που κάνω είναι να βοηθώ τον κόσμο να ανακαλύπτει τι θέλει να κάνει πραγματικά, να αποβάλει τους περιορισμούς που έχει στη ζωή του και να αποφασίσει με τι θέλει να ασχοληθεί. Παράλληλα, κυρίως βοηθώ επιχειρηματίες που θέλουν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση και τους διδάσκω πως να φτιάξουν το brand τους».
 
 
Οι διακρίσεις που αντιμετώπισε σαν γυναίκα
Η κ. Παπαλουκά αναφέρθηκε και στις διακρίσεις που υπάρχουν στο επάγγελμά της, απέναντι στις γυναίκες. Σημείωσε πως διακρίσεις, υπάρχουν σε όλες τις χώρες, καθώς τα πλείστα επαγγέλματα είναι ανδροκρατούμενα.
 
«Εγώ δεν βίωσα κάποια διάκριση ή κάποιο ρατσισμό, απλά έχω δει πως οκτώ στους δέκα ή εννέα στους δέκα ή ακόμη και δέκα στους δέκα ομιλητές σε ένα συνέδριο είναι άνδρες. Επιλέγουν κυρίως άνδρες ομιλητές. Οι δικοί μου πελάτες είναι 50% άνδρες και 50% γυναίκες, καθώς με εμπιστεύονται και άνδρες και γυναίκες. Δεν υπάρχουν διακρίσεις».
 
Πρόσθεσε πως «αυτό που βιώνουμε ως γυναίκες πρέπει να το προβάλλουμε προς τα έξω. Υπάρχουν πολλά συνέδρια για ενδυνάμωση γυναικών, αλλά δεν είναι αυτός ο σκοπός που γίνονται αυτά τα συνέδρια, δεν είναι για να μαζευόμαστε μόνες μας και να εμψυχώνουμε η μία την άλλη. Πρέπει να έχουμε ίσες ευκαιρίες παντού, να πηγαίνουμε σε σημαντικές συσκέψεις με άτομα που έχουν επιρροή και να μην μας βλέπουν σαν γυναίκες και να μας δίνουν λιγότερες ευκαιρίες. Παρατήρησα πως μας χειρίζονται διαφορετικά, σαν διακοσμητικό αντικείμενο. Δεν βλέπουν τι έχουμε να προσφέρουμε και μπορεί να έχουμε να προσφέρουμε πολλά», σημείωσε η κ. Παπαλουκά, υποδεικνύοντας πως το έχει νιώσει όχι μόνο στην Κύπρο. Υπάρχει και στην Αμερική και στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε άλλες χώρες.
 
«Με τα βραβεία νιώθω πως προσφέρω»
Κληθείσα να σχολιάσει πώς αισθάνεται που έφτασε στην κορυφή, η Παυλίνα Παπαλουκά τόνισε πως δεν νιώθει πως έφτασε. «Πάντα δουλεύεις για να εξελιχθείς στη ζωή σου και όταν έρθει μία αναγνώριση, από οπουδήποτε, είναι ένας τρόπος που δείχνει πως αυτό που κάνω δουλεύει. Σίγουρα σε βοηθά να προχωρήσεις, όταν νιώθεις άσχημα ή υπάρχει απόρριψη από διάφορους, ειδικά όταν είσαι γυναίκα».
 
«Δεν έχει σημασία αν γεννήθηκες φτωχός ή πλούσιος»
Η κ. Παπαλουκά στέλνει το μήνυμα προς όλους, πως έχουν τα μέσα για να πετύχουν, ανεξάρτητα από την καταγωγή και την οικονομική τους δυνατότητα. 
 
«Δεν έχει καμία σημασία αν έχεις γεννηθεί σε ένα μικρό νησί, αν έχεις γεννηθεί σε μια φτωχή οικογένεια, αν δεν έχεις πολλά λεφτά. Δεν έχει καμία σημασία αν είσαι γυναίκα ή άντρας. Έχουμε το διαδίκτυο, τα κοινωνικά δίκτυα, έχουμε όλα τα μέσα στη διάθεσή μας για να μπορέσει ο καθένας, αν βάλει το μυαλό του να δουλέψει και αν πιστέψει πραγματικά στον εαυτό του, να φτάσει οπουδήποτε θέλει. Πρέπει να αποβάλουμε τη νοοτροπία του μικρού νησιού. Δεν έχουμε τίποτα λιγότερο από αυτούς που ζουν στην Ευρώπη και στην Αμερική».
 
Η Παυλίνα Παπαλουκά έχει καταφέρει να αποκτήσει μια θέση στη λίστα με τις Top 20 γυναίκες career coaches.

Δειτε Επισης

Παραλύουν ΚΙΕ, Ολοήμερα και Μουσικά Σχολεία την Πέμπτη-Έξω από το ΥΠΑΝ οι εκπαιδευτικοί
Δεν λαμβάνουν γονική άδεια οι αυτοτελώς εργαζόμενοι-Δύο νομοσχέδια ενώπιον της Βουλής
ΒΙΝΤΕΟ: Άνοιξαν οι ουρανοί σε όλη την Κύπρο-Άσπρισαν οι δρόμοι στη Λευκωσία
Βγήκαν στην ύπαιθρο οι Κύπριοι-Πέταξαν χαρταετό και τίμησαν τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας
Τιμούν το έθιμο και βγαίνουν στα βουνά και τη φύση οι Κύπριοι για να κόψουν τη μούττη
Με κίτρινη προειδοποίηση κόβει τη μούττη της Σαρακοστής η Κύπρος-Σε ισχύ μέχρι το απόγευμα
Το Mall με τις αντίκες που πηγαίνει από γενιά σε γενιά από το 1978 και κρατά ζωντανή την ιστορία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ
ΒΙΝΤΕΟ: Σε ρυθμούς salsa και mambo χόρεψε η Κύπρος-Ολοκληρώθηκαν οι καρναβαλίστικες παρελάσεις
Ικανοποίηση περιβαλλοντικών οργανώσεων για διορθωτικά μέτρα στον Ακάμα