Σε κλοιό κακοκαιρίας και σήμερα η Κύπρος-Κίτρινη προειδοποίηση

Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να εκδηλωθούν και σήμερα σε διάφορες περιοχές της Κύπρου, με κυριότερο χαρακτηριστικό τις καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλάζι. Επίσης οι άνεμοι σε κάποιες περιπτώσεις θα πνέουν μέχρι και 7 μποφόρ, ενώ το σκηνικό του καιρού θα παραμείνει το ίδιο μέχρι τουλάχιστον το Σάββατο.
 
Συγκεκριμένα ο καιρός θα είναι σήμερα κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κατά τις οποίες αναμένεται να πέσει και χαλάζι. Τα τοπικά φαινόμενα ενδέχεται κατά διαστήματα να είναι έντονα.
 
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, ενώ στα προσήνεμα παράλια θα πνέουν μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Σε καταιγίδα ο άνεμος δυνατόν να μεταβάλλεται και να ενισχύεται στα 6 με 7 μποφόρ.
 
Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη για να καταστεί σταδιακά ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 23 στα παράλια και γύρω στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Δείχνει τα δόντια του ο Θησέας-Δρόμοι ποτάμια, ζημιές και black out
 
Απόψε ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα δεν αποκλείεται να πέσει και χαλάζι, ενώ τοπικά τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι κατά διαστήματα έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως ανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ αλλά σε κάποιες περιοχές μέχρι πολύ ισχυροί, 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη.
 
Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 21 στα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Από το απόγευμα ωστόσο και μετά αναμένεται σταδιακή υποχώρηση των φαινομένων.
 
Το Σάββατο, διαστήματα ηλιοφάνειας θα εναλλάσσονται με περιόδους αυξημένης συννεφιάς, η οποία το μεσημέρι και το απόγευμα πιθανό να δώσει μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά, στο εσωτερικό και σε περιοχές στα νοτιοανατολικά.
 
Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος για να καταστεί αργότερα κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως μετά το μεσημέρι.
 
Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο μέχρι το Σάββατο, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές, αλλά την Κυριακή θα υπάρξει μικρή πτώση, για να κυμανθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Απίστευτη η σφοδρότητα των ανέμων στη Λεμεσό
 
Διακοπές ρεύματος
Η κακοκαιρία έδειξε τα δόντια της από το πρωί και άφησε πάλι χωρίς ρεύμα διάφορες περιοχές σε όλη σχεδόν την Κύπρο.
 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ΑΗΚ, χωρίς ρεύμα στην επαρχία Λευκωσίας είναι η Γαλάτα και το Νικητάρι. Στη Λεμεσό επηρεάζονται ο 'Υψωνας, η Επταγώνεια, η Γερμασόγεια και η Ακτή Κυβερνήτη και στη Λάρνακα η Καλαβασός, η Ορά, οι Αγίοι Βαβατσινιάς, η Μελίνη, η Οδού, το Ζύγι και το Μαρί-Βασιλικό.
 
Στην Πάφο, διακοπές ρεύματος παρατηρούνται στην Ίνια, τη Δρούσια, την Πιττοκόπου, την Κισσόνεργα, την Τάλα, την Πέγεια, τις Πάνω και Κάτω Αρόδες, την Κρήτου Τέρρα και την Έμπα.
 
Για όλες τις διακοπές ρεύματος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της ΑΗΚ.
 
Ολισθηροί δρόμοι, προσοχή συστήνει η Αστυνομία
Αναφορικά με την κατάσταση του οδικού δικτύου, η Αστυνομία ενημερώνει ότι στις κυριότερες αρτηρίες δεν παρουσιάζεται προς το παρόν οποιοδήποτε σοβαρό πρόβλημα. Σημειώνει ωστόσο ότι λόγω των βροχών, το οδόστρωμα σε διάφορες περιοχές ενδεχομένως να είναι ολισθηρό και ως εκ τούτου καλούνται οι οδηγοί να είναι προσεκτικοί προς αποφυγή τροχαίων δυστυχημάτων.
 
«Είναι ασφαλέστερο οι οδηγοί να κινούνται με χαμηλή ταχύτητα, διατηρώντας απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να αποφεύγουν να κινούνται σε νερά που έχουν συσσωρευτεί στο οδόστρωμα», αναφέρει η Αστυνομία.
 
Παράλληλα σημειώνει ότι στον αυτοκινητόδρομο Πάφου - Λεμεσού θα διεξάγονται εργασίες από τις 9.00 το πρωί, μέχρι και τις 1.00 το μεσημέρι, για συντήρηση του οδικού φωτισμού. Οι εργασίες θα διεξάγονται στο τμήμα του δρόμου από τον κυκλικό κόμβο Κονιών, στην Πάφο, μέχρι και την περιοχή Πέτρας του Ρωμιού.
 
Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα παραμείνουν κλειστές οι δεξιές λωρίδες πορείας στις δύο κατευθύνσεις του αυτοκινητόδρομου.
Ενημέρωση για όλα τα οδικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη δημοσιεύεται στην πλατφόρμα www.traffic4cyprus.org.cy.
 
Μετρά πληγές η Λεμεσός
Χθες, έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν τα νοτιοανατολικά παράλια κυρίως της Λεμεσού, ενώ αστραπές προκάλεσαν ζημιά σε καλώδια μέσης τάσης της ΑΗΚ προκαλώντας διακοπές ρεύματος σε οκτώ χωριά.
 
Οι ισχυρές καταιγίδες συνοδεύονταν από δυνατούς ανέμους και αστραπές. Από τις καταρρακτώδεις βροχές προκλήθηκαν αρκετές ζημιές, ενώ καταγράφηκαν και κλήσεις για πλημμύρες στη Λεμεσό.
 
Από την πρώτη στιγμή δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, βρίσκονταν επί ποδός για να ανταποκριθούν στις κλήσεις των πολιτών που πλήγηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.
 
Από το χτύπημα του Θησέα είχαν μείνει χωρίς ρεύμα εννέα περιοχές στη Λεμεσό και οκτώ στη Λάρνακα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Εκτοξεύτηκαν στέγαστρα ελέω Θησέα στη Λεμεσό

Δειτε Επισης

Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου
Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2023 διεκδικεί ο νέος Δήμος Κουρίου
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστoύν οι αρμόδιοι
Αίτηση από τέταρτη εταιρεία στα κατεχόμενα για χαλλούμι ΠΟΠ
Σύσκεψη για την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» υπό τον Τατάρ στα κατεχόμενα