Τρίτη 21 Ιαν, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Στα Κοκκινοχώρια για να δει τις ζημιές από το χαλάζι ο Καδής

  21/10/2019 08:26
Στα Κοκκινοχώρια για να δει τις ζημιές από το χαλάζι ο Καδής

Στα Κοκκινοχώρια για να δει τις ζημιές από το χαλάζι ο Καδής

  21/10/2019 08:26
Ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Κάδης και λειτουργοί του Τμήματος Γεωργίας αναμένεται να επισκεφθούν σήμερα τις πληγείσες από τις καταστροφικές βροχές και τη χαλαζόπτωση που σημειώθηκαν χθες σε καλλιέργειες στις περιοχές Φρενάρους, Σωτήρας και Δερύνειας της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου.
 
Στόχος της επίσκεψης είναι η καταγραφή των ζημιών που σημειώθηκαν λόγω των βροχών αλλά και της έντονης χαλαζόπτωσης που διήρκησε μόλις λίγα λεπτά και είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή αρκετών καλλιεργειών.
 
Τις πληγείσες περιοχές επισκέφθηκε χθες το απόγευμα ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΕΚΑ Αμμοχώστου Γιαννάκης Γαβριήλ, ο οποίος ανέφερε ότι «δυστυχώς ακόμα μια φορά έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά η πατατοκαλλιέργεια».
 
Πρόσθεσε ότι «αναμένουμε από το Τμήμα Γεωργίας την άμεση καταγραφή των ζημιών ώστε να καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις, ώστε οι πατατοκαλλιεργητές να έχουν τη δυνατότητα να φυτέψουν ξανά τον Νοέμβρη. Αν δεν καταβληθούν άμεσα αποζημιώσεις αυτό θα σημαίνει την ολοκληρωτική καταστροφή για τις φυτείες πατατών προκαλώντας αλυσιδωτά προβλήματα».
 
Ο κ. Γαβριήλ κάλεσε "το Τμήμα Γεωργίας να επισκεφθεί άμεσα την επαρχία, να καταγράψει τις ζημιές και να προχωρήσει στις αποζημιώσεις που προνοεί το νέο σχέδιο γεωργικής ασφάλισης". 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας