Με χαρές και πανηγύρια υποδέχθηκαν Ελληνοκύπριο που μετακόμισε στα κατεχόμενα

Πρωτοσέλιδο στον τουρκοκυπριακό τύπο, έγινε η τελετή υποδοχής του Ελληνοκύπριου Νικόλα Σουρίδη από τον Λάρνακα της Λαπήθου, ο οποίος διαμένει πλέον στα κατεχόμενα. Ο Ελληνοκύπριος έκτισε μια κατοικία 492m².
 
Οι τουρκοκύπριοι που διαμένουν στο κατεχόμενο χωριό του ετοίμασαν γιορτή καλωσορίσματος, η οποία καλύφθηκε από τον τουρκοκυπριακό τύπο. Μάλιστα, η εφημερίδα YENIDUZEN με πρωτοσέλιδο άρθρο της αναφέρεται εκτενώς το θέμα
Η  «επιτροπής ακίνητης περιουσίας», αποφάσισε όπως επιστρέψει την περιουσία του Ελληνοκύπριου  πρόσφυγα στο Λάρνακα Λαπήθου.  Πρόκειται για τη δεύτερη απόφαση για επιστροφή περιουσίας σε Ελληνοκύπριο που έλαβε η «επιτροπή»  τα τελευταία χρόνια. Η «επίσημη» επιστροφή της περιουσίας έγινε στις 19 Σεπτεμβρίου 2017, ενώ ο κ. Σκουρίδης υπέβαλε την αίτηση του στην «επιτροπή» στις 7 Οκτωβρίου 2011. Ακολούθως έλαβε άδεια οικοδομής από το ψευδοκράτος  και άρχισε εργασίες ανέγερσης κατοικίας.

Η έναρξη των εργασιών προκάλεσε μάλιστα αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι ζητούσαν την ακύρωση της απόφασης, ενώ άρχισε και εκστρατεία συλλογής υπογραφών. Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η απόφασή του και στις ελεύθερες περιοχές, αφού ισοδυναμεί, όπως αναφέρεται με αναγνώριση του ψευδοκράτους. Ο 79χρονος σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ τον Ιούνιο ου 2018, δήλωσε αποφασισμένος να πεθάνει στη γενέτειρά του.
 
Ο κ. Σκουρίδης είχε αναφέρει ότι πλήρωσε Τ/κ εργολάβο, ο οποίος έχει κάνει όλες τις σχετικές αιτήσεις και ήταν εκείνος που του είπε να ξεκινήσουν τις εργασίες χωρίς τις τελικές "άδειες", πρακτική που ακολουθείται στα κατεχόμενα. Ερωτηθείς τότε εάν κάνει δεύτερες σκέψεις λόγω των αντιδράσεων απάντησε «δεν παίζουμε και ξιπαίζουμε». Η απόφασή του, είπε, είναι οριστική και δεν θα κάνει πίσω. «Θέλω να πεθάνω εκεί που γεννήθηκα», ανέφερε.
 

Δειτε Επισης

Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία με σκόνη στην ατμόσφαιρα
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή