Παρασκευή 23 Οκτ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Με χαρές και πανηγύρια υποδέχθηκαν Ελληνοκύπριο που μετακόμισε στα κατεχόμενα

  20/10/2019 11:56
Με χαρές και πανηγύρια υποδέχθηκαν Ελληνοκύπριο που μετακόμισε στα κατεχόμενα

Με χαρές και πανηγύρια υποδέχθηκαν Ελληνοκύπριο που μετακόμισε στα κατεχόμενα

  20/10/2019 11:56
Πρωτοσέλιδο στον τουρκοκυπριακό τύπο, έγινε η τελετή υποδοχής του Ελληνοκύπριου Νικόλα Σουρίδη από τον Λάρνακα της Λαπήθου, ο οποίος διαμένει πλέον στα κατεχόμενα. Ο Ελληνοκύπριος έκτισε μια κατοικία 492m².
 
Οι τουρκοκύπριοι που διαμένουν στο κατεχόμενο χωριό του ετοίμασαν γιορτή καλωσορίσματος, η οποία καλύφθηκε από τον τουρκοκυπριακό τύπο. Μάλιστα, η εφημερίδα YENIDUZEN με πρωτοσέλιδο άρθρο της αναφέρεται εκτενώς το θέμα
Η  «επιτροπής ακίνητης περιουσίας», αποφάσισε όπως επιστρέψει την περιουσία του Ελληνοκύπριου  πρόσφυγα στο Λάρνακα Λαπήθου.  Πρόκειται για τη δεύτερη απόφαση για επιστροφή περιουσίας σε Ελληνοκύπριο που έλαβε η «επιτροπή»  τα τελευταία χρόνια. Η «επίσημη» επιστροφή της περιουσίας έγινε στις 19 Σεπτεμβρίου 2017, ενώ ο κ. Σκουρίδης υπέβαλε την αίτηση του στην «επιτροπή» στις 7 Οκτωβρίου 2011. Ακολούθως έλαβε άδεια οικοδομής από το ψευδοκράτος  και άρχισε εργασίες ανέγερσης κατοικίας.

Η έναρξη των εργασιών προκάλεσε μάλιστα αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι ζητούσαν την ακύρωση της απόφασης, ενώ άρχισε και εκστρατεία συλλογής υπογραφών. Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η απόφασή του και στις ελεύθερες περιοχές, αφού ισοδυναμεί, όπως αναφέρεται με αναγνώριση του ψευδοκράτους. Ο 79χρονος σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ τον Ιούνιο ου 2018, δήλωσε αποφασισμένος να πεθάνει στη γενέτειρά του.
 
Ο κ. Σκουρίδης είχε αναφέρει ότι πλήρωσε Τ/κ εργολάβο, ο οποίος έχει κάνει όλες τις σχετικές αιτήσεις και ήταν εκείνος που του είπε να ξεκινήσουν τις εργασίες χωρίς τις τελικές "άδειες", πρακτική που ακολουθείται στα κατεχόμενα. Ερωτηθείς τότε εάν κάνει δεύτερες σκέψεις λόγω των αντιδράσεων απάντησε «δεν παίζουμε και ξιπαίζουμε». Η απόφασή του, είπε, είναι οριστική και δεν θα κάνει πίσω. «Θέλω να πεθάνω εκεί που γεννήθηκα», ανέφερε.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας