Κόντρα τεραστίων διαστάσεων ανάμεσα σε Κώστα και Φίλιο-«Δεν υπάρχει μέλλον στην εκπαίδευση»

Τεράστιες διαστάσεις παίρνει η κόντρα που έχει ξεκινήσει ανάμεσα στον πρόεδρο της ΠΟΕΔ, Φίλιο Φυλακτού και τον δημοσιογράφο του «Πολίτη», Κώστα Κωνσταντίνου, μετά το σχόλιο του προέδρου των δασκάλων για τον δημοσιογράφο, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.
 
Ο δημοσιογράφος, με νέο άρθρο του στην εφημερίδα, απαντά στις δηλώσεις του προέδρου της οργάνωσης των δασκάλων στον REPORTER, κατά τις οποίες ο κ. Φυλακτού σημείωσε πως δεν έχει κανένα πρόβλημα με την προσωπική ζωή του καθενός, αλλά κάκισε εναντίον του άρθρου και της κριτικής που του άσκησε ο κ. Κωνσταντίνου, στο θέμα της πρωινής προσευχής στα σχολεία.
 
Στο άρθρο του, ο Κώστας Κωνσταντίνου τονίζει πως ανέμενε την αντίδρασή του, καθώς δεν έχει κάτι άλλο να κάνει.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σάλος με ομοφοβικό σχόλιο του Φίλιου κατά δημοσιογράφου-Έντονες επικρίσεις
 
«Αυτό που δεν ανέμενα και αφελώς μάλλον δεν το ανέμενα, λόγω και του γενικότερα άξεστου της δημόσιας παρουσίας του, ήταν πως θα έκανε αυτό που έκανε τελικά, για ένα κείμενο με επιχειρήματα, το οποίο μόνο σε ένα μέρος τον αφορούσε».
 
Ο κ. Κωνσταντίνου αναφέρθηκε και στο σχόλιο του κ. Φυλακτού για το λόγο που έμεινε άκληρος, σημειώνοντας πως διαστρέβλωσε τα όσα έγραψε, ενώ έκανε πλάκα για την προσωπική του ζωή.
 
«Είμαι ομοφυλόφιλος. Δεν το έχω κρύψει ποτέ. Γιατί; Είμαι περήφανα ομοφυλόφιλος. Τι εννοεί όμως ο κ. Φυλακτού, μην μπορώντας να απαντήσει επί της ουσίας των όσων έγραψα; Ότι οι ομοφυλόφιλοι δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν; Αυτό εννοεί; Αυτό ναι. Όμορφα. Παιδαγωγικά», υποστήριξε ο δημοσιογράφος, προσθέτοντας πως, όπως και η προσευχή, πολλά άλλα, είναι προσωπική υπόθεση όσο και αν θέλει ίσως να το φωνάζει ο κόσμος.
 
Ο Κώστας Κωνσταντίνου, καταλήγοντας ανέφερε πως είναι πλέον πεπεισμένος ότι δεν υπάρχει κανένα μέλλον στην εκπαίδευση.
 
«Όταν η εκπαίδευσή μας βρίσκεται στα χέρια τέτοιων ανθρώπων, ικανών να βγάλουν τους πάντες τρελούς, να διαστρεβλώνουν αναφορές και μη μπορώντας να επιχειρηματολογήσουν, να καταλήγουν σε ομοφοβικά σχόλια πεζοδρομίου και να κάνουν πλάκα με σχόλια άλλων, που αποκαλούν άρρωστα τα ΛΟΑΤΙ άτομα κλπ., δεν μπορεί να έχει».
 
Η απάντηση Φυλακτού για το σχόλιο του στο Facebook
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ, σε δηλώσεις του στον REPORTER απάντησε για τα περί ομοφοβικού σχολίου.
 
«Σέβομαι όλους τους ανθρώπους και τις επιλογές τους. Δεν έχει κανένα πρόβλημα με τα άτομα ΛΟΑΤΙ. Αυτό που κάκισα και σχολίασα είναι το άρθρο του κ. Κωνσταντίνου, το οποίο είναι εναντίον των εκπαιδευτικών, των γονιών, των μαθητών και των θρησκευόμενων. Μας προσβάλλει και μας μειώνει».

Ο κ. Φυλακτού σημείωσε πως έχει επικοινωνήσει και με την ACCEPT ΛΟΑΤΙ, σχετικά με το θέμα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στην αντεπίθεση ο Φίλιος για το ομοφοβικό σχόλιο-Πώς απαντά στις επικρίσεις

«Έχω επικοινωνήσει μαζί τους και φαίνεται πως κάποιοι άλλοι τους τα μετέφεραν. Το ξαναλέω δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον καθένα. Μπορεί να κάνει ό,τι θέλει και δεν έχω κάνει σχόλιο που να πλήττει τις προσωπικές επιλογές του καθενός. Αυτό που γίνεται είναι αποπροσανατολισμός και πλήττει τον εκπαιδευτικό κόσμο».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ τόνισε πως ο κ. Κωνσταντίνου το άρθρο του ανέφερε πως δεν θα αφήσει τα παιδιά του στα χέρια τους και για αυτό έμεινε άκληρος.

«Ο λόγος που έμεινε άκληρος είναι καθαρά δικός του. Δεν μας ενδιαφέρει γιατί έμεινε άκληρος. Μπορεί να μην θέλει παιδιά. Το πρόβλημα εδώ είναι πως μας προσβάλλει σαν εκπαιδευτικούς μέσα από το άρθρο του.

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη