Ενώπιον της Αστυνομίας επίθεση κατά δασκάλας στη Λάρνακα-Βάλλει κατά Χαμπιαούρη η ΠΟΕΔ

Νέα υπόθεση φραστικής επίθεσης εναντίον δασκάλας σε Δημοτικό Σχολείο στη Λάρνακα, βρίσκεται ενώπιον των Αρχών.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, η φραστική επίθεση έγινε χθες το πρωί, λίγο πριν τις 8:00, όταν μαθήτρια έφτασε αργοπορημένα στο σχολείο, συνοδευόμενη από τον κηδεμόνα της. Η δασκάλα του σχολείου ζήτησε από τον άνδρα να υπογράψει ένα έντυπο, για την καθυστέρηση της μαθήτριας.

Τότε, ο άνδρας άρχισε να διαμαρτύρεται και να φωνάζει, φτάνοντας στο σημείο να απειλήσει την εκπαιδευτικό πως το μεσημέρι που θα επέστρεφε, θα της επιτεθεί.

Η Αστυνομία ξεκίνησε τη λήψη καταθέσεων για το νέο περιστατικό βίας στο Δημοτικό Σχολείο.

Βάλλει κατά Χαμπιαούρη η ΠΟΕΔ-Ενήμεροι οι γονείς
Για το νέο περιστατικό βίας σε σχολείο, ενημερώθηκε και η ηγεσία της ΠΟΕΔ, με τον Γενικό Γραμματέα της οργάνωσης, σε ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, να δηλώνει πως δυστυχώς δεν είναι το μόνο περιστατικό που εξετάζουν τη δεδομένη στιγμή.

Ο Χάρης Χαραλάμπους άφησε και αιχμές κατά του Υπουργείου Παιδείας, καλώντας το να αναλάβει τις τεράστιες ευθύνες που του αναλογούν.

«Η κατάσταση έχει ξεφύγει επικίνδυνα και δεν είναι καθόλου άσχετη με τη συμπεριφορά αξιωματούχων του Κράτους και άλλων, προς το σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμου τα τελευταία χρόνια. Έχει ενθαρρυνθεί και αποθρασυνθεί πλέον ο καθένας και θεωρεί ότι μπορεί να συμπεριφέρεται μέσα σε σχολεία, μπροστά σε μαθητές, με αυτό τον τραγικό τρόπο. Πρέπει επιτέλους να μπει ένα φρένο σε αυτή την κατάσταση που υποβαθμίζει το δημόσιο σχολείο και δεν επιτρέπει την ομαλή λειτουργία του», ανέφερε ο κ. Χαραλάμπους.

Αυτούσια η ανάρτηση του Χάρη Χαραλάμπους:
«Η ΠΟΕΔ είναι ενήμερη για το νέο θλιβερό περιστατικό που έχει συμβεί, το οποίο δεν είναι και το μόνο δυστυχώς που εξετάζεται τη δεδομένη στιγμή. Καλούμε το ΥΠΠΑΝ να αναλάβει τις τεράστιες ευθύνες που του αναλογούν για το κλίμα που έχει διαμορφωθεί. Ως ΠΟΕΔ έχουμε ήδη ενημερώσει την Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων γι' αυτά τα πολύ σοβαρά και θλιβερά περιστατικά και θα εξεταστούν ακόμη και κοινοί τρόποι δράσης, για τον περιορισμό αυτών των απαράδεκτων, από κάθε άποψη, παρεμβάσεων μέσα στα σχολεία.

Το ΔΣ της ΠΟΕΔ θα εξετάσει στην επόμενη συνεδρία του, στις 24/10, την κατάσταση όπως διαμορφώνεται και δεν θα διστάσει να προχωρήσει σε όλα τα απαραίτητα μέτρα, για να προστατευθούν μαθητές και εκπαιδευτικοί από τέτοια καταδικαστέα περιστατικά βίας.

Η κατάσταση έχει ξεφύγει επικίνδυνα και δεν είναι καθόλου άσχετη με τη συμπεριφορά αξιωματούχων του Κράτους και άλλων, προς το σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμου τα τελευταία χρόνια. Έχει ενθαρρυνθεί και αποθρασυνθεί πλέον ο καθένας και θεωρεί ότι μπορεί να συμπεριφέρεται μέσα σε σχολεία, μπροστά σε μαθητές, με αυτό τον τραγικό τρόπο.

Πρέπει επιτέλους να μπει ένα φρένο σε αυτή την κατάσταση που υποβαθμίζει το δημόσιο σχολείο και δεν επιτρέπει την ομαλή λειτουργία του».

Δειτε Επισης

Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Πέραν των 18 χιλιάδων ατόμων εξυπηρετούν τα Επιμορφωτικά Κέντρα
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού και Λάρνακας
Ενέκρινε οδηγία για το δικαίωμα των καταναλωτών για επισκευή προϊόντων το Ευρωκοινοβούλιο
Άγγιξαν τα 155 εκατομμύρια οι διελεύσεις από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων ισχυρίζονται στα κατεχόμενα
Τελευταία η Κύπρος στην ΕΕ σε διαδικτυακές αγορές έντυπων και ψηφιακών βιβλίων
Εντός του 2024 η νομοθετική ρύθμιση της πρακτικής εργασίας των φοιτητών
Ανακαλείται το Physiomer Baby Unidoses-Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας
Τα προβλήματα στον παραλιακό πεζόδρομο Λεμεσού συζητήθηκαν στην Επ. Εμπορίου