Πέμπτη 13 Αυγ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Με ποιμαντορική ράβδο τίμησε ο Δήμος Αραδίππου τον Μητροπολίτη Κιτίου Νεκτάριο

  18/10/2019 20:04
Με ποιμαντορική ράβδο τίμησε ο Δήμος Αραδίππου τον Μητροπολίτη Κιτίου Νεκτάριο

Με ποιμαντορική ράβδο τίμησε ο Δήμος Αραδίππου τον Μητροπολίτη Κιτίου Νεκτάριο

  18/10/2019 20:04
Με ποιμαντορική ράβδο τίμησε χθες βράδυ ο Δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης, τον Μητροπολίτη Κιτίου Νεκτάριο κατά τους εορτασμούς για τη σημερινή εορτή του πολιούχου Αποστόλου Λουκά.
 
Σε ομιλία του ο κ. Ευαγγελίδης είπε ότι οι εορτασμοί με την ευκαιρία της μεγάλης γιορτής του Αποστόλου Λουκά «φέτος ξεχωρίζουν επειδή για πρώτη φορά έχουμε την ευλογία να φιλοξενούμε τον νέο Μητροπολίτη Κιτίου Νεκτάριο, η ενθρόνισή του οποίου έγινε τον περασμένο Αύγουστο».
 
Αφού καλωσόρισε το Μητροπολίτη στην Αραδίππου, ο κ. Ευαγγελίδης είπε ότι «η ποιμαντορική ράβδος που παρέδωσε ο Δήμος στον Πανιερώτατο αποτελεί σύμβολο της πνευματικής, ποιμαντικής και δικαστικής εξουσίας του Επισκόπου» και υποσχέθηκε πως η συνεργασία του Δήμου μαζί του «θα είναι στενή και διαρκής, προς όφελος της Εκκλησίας και των πιστών».
 
Στην ομιλία του ο Δήμαρχος εξέφρασε ευχαριστίες για την παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας πως «αυτή αποδεικνύει το προσωπικό του ενδιαφέρον για την τοπική αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα για τον Δήμο Αραδίππου. Γνωρίζουμε τη δυσκολία και την πίεση» των υποχρεώσεων που έχει ως Υπουργός Εξωτερικών κυρίως, όπως είπε «αυτή την περίοδο που οι προκλήσεις της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ κορυφώνονται και οι απειλές της για την Αμμόχωστο τεντώνουν το σχοινί, δυσκολεύοντας περαιτέρω τη νέα προσπάθεια για επανέναρξη των συνομιλιών για λύση του κυπριακού προβλήματος».
 
Αφού ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο «δύσκολο έργο» που έχει να διεκπεραιώσει ο Υπουργός Εξωτερικών, είπε ότι «δυστυχώς, η ιστορία και η γεωγραφία, έθεσε την Κύπρο δίπλα από ένα δύσκολο γείτονα, τον επεκτατισμό και τη βαναυσότητα του οποίου βιώνει σήμερα ο κουρδικός λαός».
 
 Ο Μητροπολίτης Κιτίου Νεκτάριος ανέφερε ότι η θέση που του έχει δώσει η Εκκλησία, δεν του ανήκει «αλλά θα την πάρει κάποιος άλλος» και σημείωσε πως αυτή «δεν είναι θέση εξουσίας αλλά διακονίας, σταυρός διακονίας, γιατί ο δρόμος ενός αρχιερέα περνά μέσα από πολλές συμπληγάδες πέτρες».
 
Αφού εξέφρασε ευαρέσκεια για την παρουσία του στον Δήμο Αραδίππου με την ευκαιρία της ημέρας του πολιούχου Αποστόλου Λουκά, ο Κιτίου Νεκτάριος είπε ότι «με τη βοήθεια του κλήρου της Μητροπόλεως αλλά και του λαού θα πορευθούμε όλοι μαζί».
 
Ταυτόχρονα ευχήθηκε όπως «ο Απόστολος Λουκάς να είναι πρεσβευτής προς Κύριον υπέρ πάντων ημών, να στηρίζει όλους στο δρόμο που ο καθένας έχει να διανύσει σ’ αυτή τη ζωή, να μας οδηγήσει στην αιώνια ζωή και να αξιωθούμε όλοι της σωτηρίας μας».
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας