Σάββατο 15 Αυγ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ζητά εξηγήσεις για την εγκύκλιο για τις εξετάσεις διορισίμων η ΟΕΛΜΕΚ

  18/10/2019 15:58
Ζητά εξηγήσεις για την εγκύκλιο για τις εξετάσεις διορισίμων η ΟΕΛΜΕΚ

Ζητά εξηγήσεις για την εγκύκλιο για τις εξετάσεις διορισίμων η ΟΕΛΜΕΚ

  18/10/2019 15:58
Να διορθώσει το λάθος του και να παραχωρηθούν άδειες με απολαβές και στους αντικαταστάτες εκπαιδευτικούς, κατά τις ημέρες που θα διεξαχθούν οι εξετάσεις για το νέο σύστημα διορισμού, ζητά από το Υπουργείο Παιδείας η ΟΕΛΜΕΚ.

Το Υπουργείο Παιδείας, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει πως κατά τις ημέρες που θα διεξάγονται οι εξετάσεις, οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετέχουν σε αυτές και δουλεύουν με καθεστώς έκτακτου ή συμβασιούχου, θα λάβουν άδεια με πλήρεις απολαβές, ωστόσο αυτό δεν ισχύει για τους αντικαταστάτες εκπαιδευτικούς.

Ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας, ανέφερε στον REPORTER πως η απόφαση αυτή του Υπουργείου Παιδείας αποτελεί αδικία απέναντι στους εκπαιδευτικούς, που εργάζονται ως αντικαταστάτες, στα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης και καλεί το Υπουργείο Παιδείας να αναθεωρήσει την απόφασή του αυτή.

«Οι εκπαιδευτικοί που δουλεύουν ως αντικαταστάτες, δεν πληρώνονται πλήρως, όπως εργάζονται οι έκτακτοι ή συμβασιούχοι. Η θέση της οργάνωσής μας είναι πως το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να αλλάξει την απόφασή του και να παραχωρηθούν άδειες με απολαβές και στους αντικαταστάτες εκπαιδευτικούς, που θα παρακαθήσουν στις εξετάσεις για το νέο σύστημα διορισμού».

Ο κ. Χατζησάββας τόνισε πως την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουν συνάντηση με τον Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης και θα θέσουν στο τραπέζι, μεταξύ άλλων και αυτό το θέμα.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας