Τρίτη 22 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

«Χάνει» νέα ζευγάρια η Δερύνεια εξαιτίας τη μη δημοσίευσης του Τοπικού Σχεδίου

  18/10/2019 14:58
«Χάνει» νέα ζευγάρια η Δερύνεια εξαιτίας τη μη δημοσίευσης του Τοπικού Σχεδίου

«Χάνει» νέα ζευγάρια η Δερύνεια εξαιτίας τη μη δημοσίευσης του Τοπικού Σχεδίου

  18/10/2019 14:58
Τα προβλήματα που δημιουργούνται από την καθυστέρηση στην εκπόνηση του Τοπικού Σχεδίου Δερύνειας, Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας, επισημαίνει σε επιστολή που απέστειλε στον Υπουργό Εσωτερικών Κωνσταντίνο Πετρίδη, ο Δήμαρχος Δερύνειας Αντρος  Καραγιάννης.
 
Στην επιστολή του ο Δήμαρχος αναφέρει ότι «η καθυστέρηση στο τοπικό σχέδιο Παραλιμνίου, Αγίας Νάπας και Δερύνειας, έχει ως αποτέλεσμα αρκετοί δημότες να διαμαρτύρονται αφού θέλουν να γνωρίζουν κατά πόσο τα αιτήματα/ενστάσεις τους θα ικανοποιηθούν. Η Δερύνεια συνεχίζει να χάνει νέα ζευγάρια, τα οποία δεν μπορούν να στεγαστούν στον ακριτικό  Δήμο λόγω της έλλειψης οικιστικών ζωνών αλλά και κινήτρων για παραμονή τους στον τόπο καταγωγής τους».
 
Αναφέρει ακόμα ότι «η δημοσίευση του Τοπικού Σχεδίου προοριζόταν για τον Σεπτέμβρη του 2019, κάτι που φαίνεται δύσκολο» και καλεί τον Υπουργό όπως επισπεύσει «τις διαδικασίες ολοκλήρωσής του δίδοντας του την απαιτούμενη προτεραιότητα».
 
Οσον αφορά τα νέα απλοποιημένα, στοχευμένα στεγαστικά σχέδια, ο κ. Καραγιάννης σημειώνει στην επιστολή του ότι «η εξαγγελία του προγράμματος και η παραχώρηση οικονομικής ενίσχυσης παρουσιάζει αδυναμίες, οι οποίες θα πρέπει να επανεξεταστούν» ζητώντας παράλληλα όπως «ενταχθούν και άλλες ομάδες δικαιούχων στο πρόγραμμα για περαιτέρω αξιοποίηση του.  Δυστυχώς πολλές αιτήσεις απορρίπτονται λόγω εισοδηματικών κριτηρίων αλλά και αγοράς/κατασκευής οικίας πριν την ημερομηνία έναρξης του στεγαστικού σχεδίου».
 
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο «η καθυστέρηση δημοσίευσης και ολοκλήρωσης του Τοπικού Σχεδίου και η περίοδος τερματισμού του στεγαστικού σχεδίου στα τέλη του 2020, αποτελούν επίσης αποτρεπτικό παράγοντα στην υποβολή αιτήσεων για αξιοποίηση του από ενδιαφερόμενα ζευγάρια» καλώντας τον Υπουργό Εσωτερικών να επανεξετάσει το αίτημα «για περαιτέρω αξιοποίηση του από τους ενδιαφερόμενους πολίτες».
 
Ο Δήμαρχος Δερύνειας σημειώνει επίσης καθυστέρηση στον πολεοδομικό σχεδιασμό «Δήλωση Πολιτικής της περιοχής των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας και Ακρωτηρίου – περιοχή Στροβιλιών» με αποτέλεσμα όπως υποστηρίζει «οι επηρεαζόμενοι κάτοικοι να απογοητεύονται και να μην βλέπουν τρόπους και λόγους παραμονής τους, ειδικά στην ευαίσθητη και στρατηγικής σημασίας περιοχή των Στροβιλιών. Παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαμε για σχέδια Χορηγιών Αναβάθμισης Κατοικιών στην περιοχή των Βρετανικών Βάσεων και στα Στροβίλια, εκκρεμεί η παραχώρηση της σχετικής χορηγίας για τις εναπομείναντες οικογένειες».
 
Ο κ. Καραγιάννης καλεί τον Υπουργό όπως τον ενημερώσει «για τη διαδικασία ολοκλήρωσης τόσο του πολεοδομικού σχεδιασμού όσο και της αποδέσμευσης του σχετικού κονδυλιού για τα Στροβίλια».
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας