Πέμπτη 6 Αυγ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Μαθητικούς διαγωνισμούς για την έρευνα και την καινοτομία προκήρυξε το ΙδΕΚ

  18/10/2019 14:04
Μαθητικούς διαγωνισμούς για την έρευνα και την καινοτομία προκήρυξε το ΙδΕΚ

Μαθητικούς διαγωνισμούς για την έρευνα και την καινοτομία προκήρυξε το ΙδΕΚ

  18/10/2019 14:04
Tο Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ), προκήρυξε τους διαγωνισμούς  «Μαθητές και Μαθήτριες στην Έρευνα - ΜΕΡΑ» και «Τεχνολογία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση - ΤΕΚΕ», καλώντας μαθητές και μαθήτριες όλων των ηλικιών καθώς και εκπαιδευτικούς να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή.
 
Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου οι Διαγωνισμοί αποτελούν μέρος του Προγράμματος «Καλλιέργεια Ερευνητικής και Καινοτομικής Κουλτούρας» του ΙδΕΚ και προκηρύσσονται σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας και Αξιολόγησης (ΚΕΕΑ) του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας. Φέτος, για πρώτη φορά, στους διοργανωτές του Διαγωνισμού ΤΕΚΕ συγκαταλέγεται και το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ).
 
Αναφέρεται περαιτέρω αναφέρεται ότι βασικός σκοπός των Διαγωνισμών είναι να φέρουν σε επαφή τους μαθητές και τις μαθήτριες με τις επιστημονικές ερευνητικές διαδικασίες, την καινοτομία και την τεχνολογία, αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητα και την εφευρετικότητά τους.
 
Προστίθεται ότι στους Διαγωνισμούς μπορούν να συμμετάσχουν ομάδες μαθητών και μαθητριών που φοιτούν σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και οι μαθητικές ομάδες θα κληθούν, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, να εκπονήσουν ερευνητικές εργασίες (Διαγωνισμός «ΜΕΡΑ») ή να δημιουργήσουν μια καινοτόμα τεχνολογική εφαρμογή/κατασκευή (Διαγωνισμός «ΤΕΚΕ»).
 
Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής δήλωσης συμμετοχής και για τους δύο διαγωνισμούς είναι η 1η Νοεμβρίου 2019.
 
Οι ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή στους Διαγωνισμούς θα παρακολουθήσουν ειδικά εκπαιδευτικά εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν στις 6 και 7 Νοεμβρίου 2019 στη Λευκωσία και Λεμεσό αντίστοιχα, όπου θα τύχουν σχετικής ενημέρωσης και κατάρτισης. Στο πλαίσιο των εργαστηρίων θα δοθούν κατευθυντήριες γραμμές για τον τρόπο παρουσίασης της ερευνητικής εργασίας/τεχνικής κατασκευής κατά τη διαδικασία αξιολόγησης.
 
Η τελική υποβολή των εργασιών θα γίνει την περίοδο Μαρτίου - Απριλίου του 2020 και τους νικητές θα αναδείξει Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης στην οποία θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι του ΚΕΕΑ, του ΕΤΕΚ και του ΙδΕΚ.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας