Σάββατο 31 Οκτ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Στην αντεπίθεση ο Φίλιος για το ομοφοβικό σχόλιο-Πώς απαντά στις επικρίσεις

  18/10/2019 13:55
Στην αντεπίθεση ο Φίλιος για το ομοφοβικό σχόλιο-Πώς απαντά στις επικρίσεις

Στην αντεπίθεση ο Φίλιος για το ομοφοβικό σχόλιο-Πώς απαντά στις επικρίσεις

  18/10/2019 13:55
Απαντά στις επικρίσεις και το σάλο που έχει προκαλέσει το σχόλιό του για τον δημοσιογράφο του «Πολίτη», ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού.
 
Ο κ. Φυλακτού, μιλώντας στον REPORTER, τόνισε πως δεν έχει κάνει κανένα ομοφοβικό σχόλιο, ούτε έχει πλήξει τις επιλογές κανενός, σημειώνοντας πως αυτό που κάκισε είναι το άρθρο.

«Σέβομαι όλους τους ανθρώπους και τις επιλογές τους. Δεν έχει κανένα πρόβλημα με τα άτομα ΛΟΑΤΙ. Αυτό που κάκισα και σχολίασα είναι το άρθρο του κ. Κωνσταντίνου, το οποίο είναι εναντίον των εκπαιδευτικών, των γονιών, των μαθητών και των θρησκευόμενων. Μας προσβάλλει και μας μειώνει».

Ο κ. Φυλακτού σημείωσε πως έχει επικοινωνήσει και με την ACCEPT ΛΟΑΤΙ, σχετικά με το θέμα.
 

«Έχω επικοινωνήσει μαζί τους και φαίνεται πως κάποιοι άλλοι τους τα μετέφεραν. Το ξαναλέω δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον καθένα. Μπορεί να κάνει ό,τι θέλει και δεν έχω κάνει σχόλιο που να πλήττει τις προσωπικές επιλογές του καθενός. Αυτό που γίνεται είναι αποπροσανατολισμός και πλήττει τον εκπαιδευτικό κόσμο».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ τόνισε πως ο κ. Κωνσταντίνου το άρθρο του ανέφερε πως δεν θα αφήσει τα παιδιά του στα χέρια τους και για αυτό έμεινε άκληρος.

«Ο λόγος που έμεινε άκληρος είναι καθαρά δικός του. Δεν μας ενδιαφέρει γιατί έμεινε άκληρος. Μπορεί να μην θέλει παιδιά. Το πρόβλημα εδώ είναι πως μας προσβάλλει σαν εκπαιδευτικούς μέσα από το άρθρο του.

Η απάντηση του δημοσιογράφου
Ο Κώστας Κωνσταντίνου σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, απάντησε στον πρόεδρο της ΠΟΕΔ.
Ο κ. Κωνσταντίνου αναφέρει πως ο πρόεδρος της συντεχνίας των δασκάλων, είτε παραποίησε εσκεμμένα το σχόλιό του στο Υστερόγραφο της Στήλης του, για να διατυπώσει το αηδιαστικό ομοφοβικό του σχόλιο, αδυνατώντας να βρει κάτι άλλο, είτε αντιμετωπίζει τόσο σοβαρό πρόβλημα με την επάρκεια της αντίληψης ή/και των ελληνικών του.
 
«Η ουσία είναι μία. Όταν ο πρόεδρος της συντεχνίας των δασκάλων του Δημοσίου τοποθετείται με αυτό τον τρόπο, επιβεβαιώνει απλά αλλά και απόλυτα τα όσα ανέφερα σε σχέση με το επίπεδο και το χάλι που επικρατεί σήμερα στη δημόσια εκπαίδευση. Συνεπεία και της αγυρτείας που επιδεικνύεται διαχρονικά από τέτοιες ηγεσίες - αν και όχι μόνο. Ηγεσίες τις οποίες υποχρεούμαστε να τις πληρώνουμε για να... μην εργάζονται και να «συνδικαλίζονται» (με αυτόν τον τρόπο κιόλας) full time στα γραφεία τους», τονίζει στην ανάρτησή του.
 


Η ανακοίνωση της ΛΟΑΤΙ
Το αρχικό σχόλιο του προέδρου της οργάνωσης των δασκάλων προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ACCEPT ΛΟΑΤΙ, η οποία εξέφρασε την απογοήτευση, για το κακοποιητικό και ομοφοβικό, όπως το αποκαλούν, σχόλιο.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, την ώρα που προσπαθούν να κτίσουν γέφυρες επικοινωνίας με την Εκκλησία, ο κ. Φυλακτού ρίχνει λάδι στη φωτιά κάνοντας αυτό το ομοφοβικό σχόλιο.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας