Σάλος με ομοφοβικό σχόλιο του Φίλιου κατά δημοσιογράφου-Έντονες επικρίσεις

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε το σχόλιο του προέδρου της ΠΟΕΔ, Φίλιου Φυλακτού για το δημοσιογράφο της εφημερίδας «Πολίτης», Κώστα Κωνσταντίνου, έπειτα από έντονη κριτική που άσκησε το εν λόγω άτομο για τους δασκάλους. Το αποτέλεσμα ήταν η ACCEPT ΛΟΑΤΙ Κύπρου να εκδώσει ανακοίνωση καταπέλτη εναντίον του Προέδρου της ΠΟΕΔ και να τεθεί για ακόμη μια φορά, για λάθος λόγους, ο τομέας της παιδείας στο επίκεντρο.

Ο δημοσιογράφος, σε άρθρο του, εξέφρασε τις απόψεις του για το θέμα της πρωινής προσευχής στα σχολεία, που προκάλεσε αντιδράσεις και άσκησε έντονη κριτική κατά του κ. Φυλακτού, με αφορμή τη δήλωσή του για τα αλλόθρησκα παιδιά ή όσα δεν θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτή, να λένε τη δική τους προσευχή ή να κοιτάνε το ταβάνι.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ, σχολιάζοντας την κριτική που άσκησε ο δημοσιογράφος σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στην προσωπική ζωή του δημοσιογράφου, σημειώνοντας πως ο λόγος που έμεινε άκληρος, είναι άλλος και όχι οι εκπαιδευτικοί και η στάση τους για την προσευχή.

Η αντίδραση της ACCEPT ΛΟΑΤΙ
Το σχόλιο του προέδρου της οργάνωσης των δασκάλων προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ACCEPT ΛΟΑΤΙ, η οποία εξέφρασε την απογοήτευση, για το κακοποιητικό και ομοφοβικό, όπως το αποκαλούν, σχόλιο.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, την ώρα που προσπαθούν να κτίσουν γέφυρες επικοινωνίας με την Εκκλησία, ο κ. Φυλακτού ρίχνει λάδι στη φωτιά κάνοντας αυτό το ομοφοβικό σχόλιο.

«Συγκεκριμένα, στην προσπάθεα του να κατακεραυνώσει τον γνωστό δημοσιογράφο για τις τοποθετήσεις του στο θέμα της πρωινής προσευχής στα σχολεία, σε σχόλιό του στην ίδια του την ανάρτηση αναρωτιέται: "...δεν έκανε παιδιά γιατί θα του τα χαλάσουμε οι δάσκαλοι ή μήπως κάτι άλλο συμβαίνει????". Το σχόλιο του μάλιστα μάζεψε likes και χαμόγελα κι από άλλους δασκάλους που έπιασαν το υπονοούμενο και το ευχαριστήθηκαν», σημειώνεται.

Προσθέτουν «το ομοφοβικό σχόλιο του κ. Φίλιου στεναχώρησε πολύ την οργάνωσή μας γιατί αυτός ο κύριος είναι εκπρόσωπος των δασκάλων και οι απόψεις του πρέπει να αντικατοπτρίζουν τις απόψεις του εκπαιδευτικού κόσμου. Άραγε έτσι σκέφτονται και διδάσκουν τα παιδιά οι ετεροφυλόφιλοι εκπαιδευτικοί; Να κοροϊδεύουν και να χλευάζουν τους ΛΟΑΤΙ ότι είναι άκληροι; Αναμένουμε την απάντηση του κ. Φίλιου και γι' ακόμη μια φορά εκφράζουμε την απογοήτευσή μας αλλά και την ανησυχία μας για το τι πραγματικά διδάσκεται στα σχολεία για την ομοφοβία και τρανσφοβία, όταν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί μας κακοποιούν λεκτικά και δημόσια».
 

Αντιδράσεις και από εκπαιδευτικούς
Το σχόλιο του Φίλιου Φυλακτού προκάλεσε αντιδράσεις και στο χώρο της ΠΟΕΔ, με μέλος της συντεχνίας να δηλώνει πως θα αποχωρήσει, καθώς όπως είπε, αισθάνεται ντροπή να τον εκπροσωπεί, χαρακτηρίζοντας τον απαράδεκτο. Σε άλλα σχόλια, οι χρήστες καλούν τον πρόεδρο των δασκάλων να απολογηθεί, σημειώνοντας πως είναι ατυχές το σχόλιό του.

Παράλληλα, κάτω από το σχόλιο του κ. Φυλακτού υπάρχουν και άλλα σχόλια, εκ των οποίων στο ένα, ο χρήστης παρουσιάζει την ομοφυλοφιλία ως ψυχική ασθένεια, ενώ σε άλλο σχόλιο, ο ίδιος χρήστης αναφέρει πως δεν έχει πρόβλημα με τα άτομα ΛΟΑΤΙ, ούτε με τους καρδιοπαθείς, ούτε με τους αριστερούς.
 
Η απάντηση του δημοσιογράφου
Σε μια μακροσκελή ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο δημοσιογράφος του «Πολίτη», Κώστας Κωνσταντίνου, δίνει τη δική του απάντηση στον πρόεδρο της ΠΟΕΔ.

Ο κ. Κωνσταντίνου αναφέρει πως ο πρόεδρος της συντεχνίας των δασκάλων, είτε παραποίησε εσκεμμένα το σχόλιό του στο Υστερόγραφο της Στήλης του, για να διατυπώσει το αηδιαστικό ομοφοβικό του σχόλιο, αδυνατώντας να βρει κάτι άλλο, είτε αντιμετωπίζει τόσο σοβαρό πρόβλημα με την επάρκεια της αντίληψης ή/και των ελληνικών του.

«Η ουσία είναι μία. Όταν ο πρόεδρος της συντεχνίας των δασκάλων του Δημοσίου τοποθετείται με αυτό τον τρόπο, επιβεβαιώνει απλά αλλά και απόλυτα τα όσα ανέφερα σε σχέση με το επίπεδο και το χάλι που επικρατεί σήμερα στη δημόσια εκπαίδευση. Συνεπεία και της αγυρτείας που επιδεικνύεται διαχρονικά από τέτοιες ηγεσίες - αν και όχι μόνο. Ηγεσίες τις οποίες υποχρεούμαστε να τις πληρώνουμε για να... μην εργάζονται και να «συνδικαλίζονται» (με αυτόν τον τρόπο κιόλας) full time στα γραφεία τους», τονίζει στην ανάρτησή του.

Αυτούσια η ανάρτηση:
«Καλημέρα σας. Είτε ο Φίλιος Φυλακτού παραποίησε εσκεμμένα το σχόλιό μου στο Υστερόγραφο της Στήλης χθες για να διατυπώσει το αηδιαστικό ομοφοβικό του σχόλιο αδυνατώντας να βρει κάτι άλλο, είτε αντιμετωπίζει τόσο σοβαρό πρόβλημα με την επάρκεια της αντίληψης ή / και των ελληνικών του, η ουσία είναι μία: όταν ο Πρόεδρος της συντεχνίας των δασκάλων του Δημοσίου τοποθετείται με αυτό τον τρόπο, επιβεβαιώνει απλά αλλά και απόλυτα τα όσα ανέφερα σε σχέση με το επίπεδο και το χάλι που επικρατεί σήμερα στη δημόσια εκπαίδευση.

Συνεπεία και της αγυρτείας που επιδεικνύεται διαχρονικά από τέτοιες ηγεσίες - αν και όχι μόνο. Ηγεσίες τις οποίες υποχρεούμαστε να τις πληρώνουμε για να... μην εργάζονται και να «συνδικαλίζονται» (με αυτόν τον τρόπο κιόλας) full time στα γραφεία τους. Κυρίως δε, να διαπρέπουν στο συντηρητισμό, τον εθνικισμό, τη θρησκοληψία και τις ρατσιστικές αντιλήψεις όταν δεν εκβιάζουν τις εκάστοτε κυβερνήσεις.

Ομολογώ, επίσης, ότι θα ανέμενα πως ο περί ου ο λόγος «συνδικαλιστής», εν έτει 2019 και σε μια κάποια ηλικία, θα είχε ξεπεράσει τουλάχιστον την εφηβική αντίληψη άλλων εποχών για τη... μαγκιά του κατορθώματος της τεκνοποίησης. Είναι κοινός τόπος - στους πλείστους αν μη τι άλλο - ότι στη φύση και ο τελευταίος ράθυμος όνος, λέμε τώρα, μπορεί να αναπαραχθεί. Δεν είναι δα και κάποιο κατόρθωμα η συνουσία. Βεβαίως, δεν ξέρω ποιες δυσκολίες μπορεί να αντιμετώπισε ο ίδιος αλλά, εάν ισχύει αυτό, έχει την ειλικρινή συμπάθεια μου και τα θερμά μου συγχαρητήρια που το κατόρθωσε.

Δικαίως είναι περήφανος αλλά όπως και η προσευχή και πολλά άλλα, είναι προσωπική υπόθεση, όσο και εάν θέλει ίσως να το φωνάζει στον κόσμο. Φαντάζομαι ότι ο κ. Φυλακτού αυτό το αντιλαμβάνεται επαρκώς. Το ελπίζω τουλάχιστον... Παραμένω τέλος, ναι, ευτυχής που δεν έχω παιδιά για να πέσουν στα χέρια αυτού του σαθρού συστήματος. Δεν είναι ο λόγος που δεν έκανα παιδιά - το εξηγώ ξανά για την περίπτωση που όντως η τόσο χαμηλή αντίληψη είναι το πρόβλημα του.

Είναι όμως μια μικρή όαση ευτυχίας. Ειδικά όταν άνθρωποι με τέτοιο επίπεδο και τέτοιες ρατσιστικές αντιλήψεις εκπροσωπούν το χώρο. Και πληρώνονται και με τα λεφτά του κόσμου. Δεν σκοπεύω να επανέλθω. Έχω διάφορα να κάνω για να βγάλω τον επιούσιο σήμερα, όπως και οι περισσότεροι...».
 

Δειτε Επισης

Η ανάγκη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και οι μύθοι που καταρρίφθηκαν
Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Πέραν των 18 χιλιάδων ατόμων εξυπηρετούν τα Επιμορφωτικά Κέντρα
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού και Λάρνακας
Ενέκρινε οδηγία για το δικαίωμα των καταναλωτών για επισκευή προϊόντων το Ευρωκοινοβούλιο
Άγγιξαν τα 155 εκατομμύρια οι διελεύσεις από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων ισχυρίζονται στα κατεχόμενα
Τελευταία η Κύπρος στην ΕΕ σε διαδικτυακές αγορές έντυπων και ψηφιακών βιβλίων
Εντός του 2024 η νομοθετική ρύθμιση της πρακτικής εργασίας των φοιτητών
Ανακαλείται το Physiomer Baby Unidoses-Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας