Γ. Περδίκης: Η Βουλή να αναλάβει τις ευθύνες της για το πρόγραμμα κυπριακών διαβατηρίων

Η Βουλή θα πρέπει κάποια στιγμή να αναλάβει τις ευθύνες της αναφορικά με το πρόγραμμα παραχώρησης κυπριακών διαβατηρίων, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης, σε δηλώσεις του στη Βουλή.

Σχολιάζοντας σχετικό δημοσίευμα του Reuters για την παραχώρηση κυπριακών διαβατηρίων σε πολίτες της Καμποτίας, ο κ. Περδίκης έκανε λόγο για «ρεζιλίκια» προσθέτοντας ότι «θα πρέπει και η Βουλή κάποια ώρα να αναλάβει τις ευθύνες της διότι είχε ενώπιόν της προτάσεις νόμου από τους Οικολόγους τις οποίες δεν ψήφισε».

Τώρα, είπε, η Βουλή έχει προτάσεις νόμου που έχουν να κάμουν με τα διαβατήρια, τις οποίες «θκιακλίζει», κατά την έκφραση του, και δεν τις  ψηφίζει. «Μόνο η διαφάνεια μπορεί να μας σώσει από το λούκι που μας έχουν βάλει δυστυχώς, οι τελευταίες κυβερνήσεις με αυτό το περίφημο πρόγραμμα για την υπηκοότητα έναντι επενδύσεων», είπε.

Η συγκεκριμένη περίπτωση, ανέφερε, «έχει να κάμει με επιχειρηματικές δραστηριότητες ενός Ομίλου στην περιοχή της Πάφου, ο οποίος έχει οργιάσει τα τελευταία χρόνια στο να κτίζει τις παραλίες της Πέγειας, πουλά διαβατήρια έναντι επαύλεων στις οποίες ουδέποτε έχουν εγκατασταθεί οι αγοραστές τους».

Είπε, τέλος, ότι «κάποιοι κύριοι, μεταξύ των οποίων (και κάποιοι) με σκοτεινό παρελθόν, κυκλοφορούν με κυπριακό διαβατήριο και αυτό λέγεται στα κυπριακά ανάπτυξη».
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού στο επίκεντρο της συνάντησης Στεφάνου-Κουτσούμπα
Συνάντηση Προέδρου της Βουλής με υφυπουργό Υγείας Ελλάδας
ΠτΔ: Η κατάσταση στο Κυπριακό μέρα με την μέρα γίνεται χειρότερη
Τις γνωστές, αδιάλλακτες θέσεις του θα εκφράσει ο Τατάρ στον Αντόνιο Γκουτέρες
Δένδιας: Ύψιστη προτεραιότητα της ελληνικής πολιτείας το Κυπριακό
«Λάρνακα, Συνεχίζουμε!»-Επίσημα ανακοίνωσε την επαναδιεκδίκηση της Δημαρχίας ο Ανδρέας Βύρας
Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική