Παρασκευή 21 Φεβ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Επικίνδυνη μαγειρική σάλτσα στην αγορά-Καμπανάκι Υπουργείου Υγείας

  17/10/2019 13:53
Επικίνδυνη μαγειρική σάλτσα στην αγορά-Καμπανάκι Υπουργείου Υγείας

Επικίνδυνη μαγειρική σάλτσα στην αγορά-Καμπανάκι Υπουργείου Υγείας

  17/10/2019 13:53
Επικίνδυνη τροφή, η οποία μετά από ελέγχους κρίθηκε ότι υπάρχουν ανησυχίες για ανεπαρκείς διαδικασίες στον έλεγχο κλωστριδίου του βοτουλισμού αποσύρεται από την αγορά.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, «οι Υγειονομικές Υπηρεσίες έχουν λάβει σχετική γνωστοποίηση από την αρμόδια Αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σύμφωνα με την οποία διάφορα είδη μαγειρικής σάλτσας της εταιρείας Pasco Foods ανακαλούνται λόγω ανησυχιών σχετικά με ανεπαρκείς διαδικασίες της εταιρείας για τον έλεγχο του κλωστριδίου του βοτουλισμού (Clostridium Botulinum)».
 
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, με βάση τα πιο πάνω, οι Υγειονομικές Υπηρεσίες, σε έρευνα που διεξήγαγαν, εντόπισαν ότι τα εν λόγω τρόφιμα κυκλοφορούν και στην κυπριακή αγορά και σε συνεννόηση με την εταιρεία διακίνησης, η οποία ήταν ενημερωμένη από την αντίστοιχη ευρωπαϊκή εταιρεία, προβαίνουν ήδη σε σχετική απόσυρση των εμπλεκόμενων παρτίδων από την αγορά ως ακολούθως:
 
Σημειώνεται επίσης πως, «επειδή όμως ενδέχεται μέσω του παράλληλου εμπορίου, να έχουν κυκλοφορήσει στην κυπριακή αγορά και άλλες επηρεαζόμενες παρτίδες, που έχουν κυκλοφορήσει σε άλλες χώρες, οι οποίες φαίνονται στον πιο κάτω πίνακα, καλούνται οι καταναλωτές που τις έχουν στην κατοχή τους, να αποφύγουν να τις καταναλώσουν και να τις επιστρέψουν στους χώρους από όπου τις έχουν αγοράσει».
Τέλος, αναφέρεται πως οι Υγειονομικές Υπηρεσίες είναι σε διαρκή επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και με τις αρμόδιες Αρχές των εμπλεκόμενων κρατών μελών μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, καθώς και με τον επίσημο αντιπρόσωπο στην Κύπρο και σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο θα επανέλθουν με νέα ανακοίνωση.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας