«Ρεζίλι, ξεφτίλα» με τους «φανατισμένους που θέλουν κεφάλια» στα κατεχόμενα

Η ένταση και η κρίση χθες στη «βουλή» με την ανάγνωση ως κοινού ενός ανακοινωθέντος για την παράνομη τουρκική στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, που δεν ήταν αποδεκτό από όλα τα «κοινοβουλευτικά» κόμματα, κυριαρχεί σήμερα στον τ/κ Τύπο. Παράλληλα γίνεται αναφορά στις ύβρεις που γνωστός Τούρκος προπονητής ποδοσφαίρου εκτόξευσε από τηλεοράσεως εναντίον του Μουσταφά Ακιντζί.
 
Η «Αφρίκα» (Αφρική) με τίτλο «Οι φανατισμένοι θέλουν κεφάλια» γράφει ότι οι ύβρεις στην τουρκική τηλεόραση εναντίον του Μουσταφά Ακιντζί έφτασαν μέχρι και σε αθλητικές εκπομπές και αναφέρεται στον παλιό γνωστό προπονητή Αχμέτ Τσιακάρ που έβρισε από τηλεοράσεως τον Τ/κ ηγέτη, Αλλού αναφέρεται σε ανάλυση του Χουσνού Μαχαλλί για την Συρία, ότι το μέλλον της χώρας το σχεδιάζει η Ρωσία. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι το ΡΤΚ με ανακοίνωσή του εύχεται η επιχείρηση της Τουρκίας να ολοκληρωθεί με τις λιγότερες απώλειες.
 
Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) με τίτλο «Κρίση κοινού ανακοινωθέντος» αναφέρεται στην ένταση και αντιπαράθεση που ξέσπασε χθες στην «βουλή» όταν ο «βουλευτής» του ΚΕΕ, Ζορλού Τορέ ανέγνωσε ως κοινό ανακοινωθέν για την επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία, ένα κείμενο που είχαν υπογράψει 4 από τα 6 «κοινοβουλευτικά» κόμματα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι οδηγοί σχολικών λεωφορείων έκαναν χθες εκδήλωση διαμαρτυρίας και οι εξετάσεις για τις άδειες οδήγησης αναβλήθηκαν. Αλλού προβάλλει άρθρο του Αρμάν Ρατίπ ότι δεν μπορεί να κανείς να εμπιστευθεί την ΕΕ.
 
Η «Χαβαντίς» (Είδηση) με τίτλο «Προσπάθεια με το ζόρι στη βουλή» κάνει λογοπαίγνιο με το όνομα του Ζορλού (με το ζόρι) Τορέ, ο οποίος ανέγνωσε το ανακοινωθέν που προκάλεσε την κρίση στην «βουλή». Αλλού αναφέρεται στη γραπτή δήλωση του Μπαρίς Μπουρτζιού ότι την εντολή που ο Τ/κ ηγέτης έλαβε από τον «λαό» δεν μπορεί να του την αφαιρέσει κανένα όργανο κόμματος. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στη σύλληψη ενός παιδόφιλου.
 
Η «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Κρίση ‘κοινού ανακοινωθέντος’ στη βουλή» αναφέρει ότι στην ανάγνωση από τον Ζορλού Τορέ του κειμένου από την έδρα της ολομέλεις, αντέδρασαν οι «βουλευτές» των κομμάτων ΡΤΚ. ΚΚΔ αλλά και του ΔΚ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ανεμοθύελλα χθες στην Μόρφου αναποδογύρισε αυτοκίνητα, έριξε διαφημιστικές πινακίδες και έκοψε δέντρα, προκαλώντας προβλήματα στην οδική κυκλοφορία. Αλλού γράφει ότι το ΚΕΕ γιόρτασε χθες βράδυ τα 44α γενέθλιά του.
 
Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) με τίτλο «Ρεζίλι, ξεφτίλα» αναφέρεται στο τί έγινε χθες στη «βουλή» και παραθέτει αποσπάσματα από παρεμβάσεις των ομιλητών μετά το επεισόδιο με την ανάγνωση του κειμένου από τον Ζορλού Τορέ την ώρα που προήδρευε της συνεδρίασης της ολομέλειας. Αλλού αναφέρει ότι αποτελούν ντροπή αυτά που είπε ο Τούρκος πρώην προπονητής Αχμέτ Τσιακάρ για τον Μουσταφά Ακιντζί από τηλεοράσεως. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΡΤΚ για την τουρκική επιχείρηση στη Συρία.

Δειτε Επισης

Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου
Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2023 διεκδικεί ο νέος Δήμος Κουρίου
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστoύν οι αρμόδιοι
Αίτηση από τέταρτη εταιρεία στα κατεχόμενα για χαλλούμι ΠΟΠ
Σύσκεψη για την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» υπό τον Τατάρ στα κατεχόμενα